Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

mixer

Casio Edifice EF-321

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

mam takie małe pytanie odnośnie ustawienia daty w tym modelu, w jaki sposób ustawić date, żeby po 24tej wskakiwała kolejna data ?

w instrukcji jest napisane, żeby "unikać ustawiania daty w momencie, gdy bieżąca godzina zawiera się w zakresie od 9.00 po południu do 2.00 w nocy"

jak to dokładnie zrozumiec ?

z góry dziekuje, pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od godz. 21 przez kolejne 5 godz., czyli zmień datę przed godz. 21

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, dzieki, czyli jutro (18ty) o 21 mam ustawić dopiero 18ty ? czy o której godzinie najlepiej zeby po 24 był juz 19 widoczny na zegarku ?

pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie za bardzo chyba rozumiesz. Datę możesz zmieniać kiedy tylko chcesz, ale nie w godzinach podanych w instrukcji (w Twoim przypadku w godz. 21-2), bo wtedy do głównego mechanizmu zegarka zasprzęglony jest moduł zmiany daty i możesz go uszkodzić.

Jaką masz w tej chwili datę i godzinę? 10 przed południem czy 10 wieczorem (22)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to co Ty chcesz zmieniać jak wszystko jest w porządku? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj date ustawiłem o godzinie 21, czyli o 24 powinien być juz 19ty tak ? czy np. troche pozniej niz 24ta wskoczy data kolejna ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już nic nie rozumiem. Po co chcesz cokolwiek zmieniać, kiedy data i godzina na Twoim zegarku jest prawidłowa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok juz wszystko wiem, temat do zamkniecia, dzieki za informacje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez Rafu87
      Cześć, 
      Jest to mój pierwszy post na forum, więc proszę o wyrozumiałość. Kilka tygodni temu kupiłem nowy zegarek kwarcowy Atlantic. Z uwagi na to, że jest to zakup na prezent przeleżał większość czasu od kiedy go mam w pudełku. Niedawno go wyjąłem i zauważyłem, że dzień tygodnia na tarczy nie przeskakuje prawidłowo. Konkretnie przez praktycznie całą dobę dzień tygodnia jest zmieniony "w połowie". Uprzejmie proszę o poradę co robić? Czy problem wynika z faktu, że zegarek jest uszkodzony czy wymaga on jakiegoś specjalnego ustawienia aby dzień przechodził prawidłowo. Dodatkowo załączam zdjęcie zegarka. 

• Przez mat1984
      Witam,

zakupiłem zegarek Tissot PRS 200 (T0674171105100) i już na początku mam problem z jego obsługą, a dokładniej z przestawieniem daty. Nie poprosiłem o przestawienie jej w salonie bo nie zauważyłem, że jest nieprawidłowa. Zgodnie z instrukcją istnieje możliwość ustawienia koronki w trzech pozycjach: I, II i III. Ustawienie daty z pozycji III przekręcając wskazówki godzinowe o dobę jest możliwe, jednak datę powinno się dać ustawić zgodnie z instrukcją "kręcąc koronką do tyłu na pozycji II", jednak u mnie nie jest to możliwe chyba że coś robię nie tak. Po ilu przekręceniach powinna zmiana daty zaskoczyć? Kręcę do tyłu kilkanaście obrotów i nic się nie dzieje.

Z góry dziękuję za odpowiedzi,
      Pozdrawiam.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.