Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

vcore

eBay - ochrona kupujących

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś już miał do czynienia z tym programem ochrony? Dokonałem zakupu, jednak dopiero później spojrzałem że sprzedający ma jeden negatywny i jeden neutralny komentarz od kupujących i nabrałem nieco obaw. Czy procedura nie będzie się ciągnęła miesiącami, w przypadku gdy jednak sprzedawca postanowi robić problemy, albo w ogóle nie wyśle towaru? Dodam że niestety te dwa komentarze od kupujących to jedyne, które otrzymał jako sprzedawca.

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli zaplaciles paypalem to gosciu nie otrzyma od nich pieniedzy dopuki nie zostawisz mu pozytywnego komentarza lub jezeli tego nie zrobisz tpmusi minsc okolo 30dni od momentu sprzedazy zanim zobaczy pieniazki . Ogolnie teraz to sprzedajacy musi sie martwic bardziej niz kupujacy

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze nie zapłaciłem - bo miałem obawy co do transakcji. Czyli rozumiem że dopiero gdy otrzymam paczkę i dam znać poprzez pozytywny komentarz że wszystko jest w porządku to sprzedawca otrzyma zamrożone pieniądze? To raczej gwarantuje bezpieczeństwo, mam nadzieję że wszystko pójdzie gładko.

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli coś będzie nie tak to będziesz stratny około 120 zł, bo będziesz musiał odeslać przedmiot przesyłką monitorowaną przez całą drogę, a one nie należą do najtańszych. Taki wymóg stawia PayPal i niestety kosztów odesłania przedmiotu nie pokrywa. Jeżeli kupiłeś coś droższego to taki koszt to pikuś żeby odzyskać kasę, ale jeżeli coś za 200-300 zł to odsyłanie mija się z celem.

Nie pamiętam jakim ja kurierem odsyłałem (chyba DPD oferował monitorowanie przez całą drogę), bo poczta i wiele innych firm ma opcję monitorowania tylko w kraju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedawałem na ebay.pl i zapłata od kupującego była na moim koncie paypal jeszcze nim wysłałem zegarek, a co tu dopiero mówić o komentarzu od niego... :rolleyes:

Tak, ponieważ miałeś już aktywne i zweryfikowane konto sprzedawcy. W tej chwili o wiele lepiej jest być kupującym niż sprzedającym. A szczegulnie tym początkującym. Weryfikacja kąta sprzedawcy ciągnie się nawet kilka miesięcy. Ja sprzedaję głuwnie na ebay'u brytyjskim i nieukrywam że mam często problemy z kupującymi nadużywającymi swoich praw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedawałem na ebay.pl i zapłata od kupującego była na moim koncie paypal jeszcze nim wysłałem zegarek, a co tu dopiero mówić o komentarzu od niego... :rolleyes:

Kiedys tak bylo teraz juz nie jest , tak jak pisal kolega jezeli nie masz historii jako 100% sprzedawca u nich to pieniazki dostaniesz po pozytywnym komentarzu .

Niedawno sprzedalem jeden ze swoich zegarkow wiec wiemjak jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, nie chcąc tworzyć nowego tematu chciałem zapytać o radę... Kupiłem buty na Ebayu z Niemiec konkretnie te od tego sprzedawcy...

http://www.ebay.pl/itm/251289882475?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

zakup został zrealizowany 22 kwietnia i 24 kwietnia pojawiła się informacja, że towar wysłany ( wg tego co pisze na stronie DHL International). Buty się niestety jeszcze nie pojawiły a numeru przesyłki nie mam ( nie został wpisany i też nie został mi wysłany).

Wysyłałem 3 maile po angielsku i póki co 0 odpowiedzi... Czy należy już to zgłosić do Ebaya czy jeszcze poczekać??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie, na założenie sprawy (roszczenie) masz od 30 do 45 dni.

Obecnie możesz założyc spór, ale poczekałbym jeszcze z tydzień na Twoim miejscu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokój był ważny :) Po prostu nie lubię jak ktoś nie odpisuje wiesz...

Ale buty doszły :) teraz trzymać tylko kciuki żeby rozmiar dobry był ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.