Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Justyna27

CASIO EDIFICE EF-550

Rekomendowane odpowiedzi

Dobrze, że pytasz. Tak jak napisał Seven - podróba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masakra jak to robicie ?

Przyglądam się i nie widzę różnic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat podrób tego modelu był wałkowany na forum setki razy. Nie trzeba nawet patrzeć na zegarek. Wystarczy zdjęcia papierów czyli magicznej kartki z hologramem, który nie wiadomo co udaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można powiedzieć, że to certyfikat nieoryginalności. :)

Ale nawet gdyby jego nie było na zdjęciach, to moje zdanie byłoby takie samo, bez wnikania w szczegóły. Kupno tego modelu (jak i kilku innych notorycznie podrabianych Edifice) na podejrzanych aukcjach to proszenie się o kłopoty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można powiedzieć, że to certyfikat nieoryginalności. :)

...

A to dobre. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dziękuję za ekspresową pomoc. Zapytałam sprzedawcę, dlaczego na tarczy nie ma folii ochronnej (w zasadzie to nie wiem czy powinna być) i napisał, że raczej nie spotyka się z foliami zegarków.

Zaproponował także 450 zł za zakończenie aukcji przed czasem .

Całe szczęście, że znalazlam to forum bo pewnie jak "gupia baba" bym sie połasiła :rolleyes:

Dziękuję raz jeszcze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ten moment najtańszy oryginał na allegro kosztuje 677zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WITAM ABY NIE OTIWERAC NOWEGO TEMATU ODŚWIERZAM TEN, oferta 300zł z allegro.

Wiadomośc od sprzedającego:

Witam,
A po czym to Pan sądzi ,że to podróbka "made in China". Zapewniam Pana ,że ten sam zegarek w salonie ma identyczne oznaczenia na dekielku, a mianowicie "JAPAN movd- cassed in China"- gdyż zegarki Casio z tego co wiem składane są w autoryzowanej fabryce w Chinach. O ile informacja ta Panu wystarczy to nie będę musiał wykonywać dodatkowej sesji fotograficznej. Jak poszukam jeszcze kilka zdjęć tego zegarka to Panu doślę.
                                                          Pozdrawiam

Proszę bardzo, przesyłam panu jego dodatkowe ,specjalnie dla Pana zrobione zdjęcia. Cenę mam niską bo zadowalam się minimalnym zyskiem, a zegarki mam z taniego źródła, bo jest to b.fajny,lecz nie najnowszy już model.              
                                                                                                                                                              Pozdrawiam

KTOŚ MOŻE SPOJRZEĆ OKIEM PROFESJONALNYM??

e9no.jpg

g2kq.jpg

r5yy.jpg

ybh5.jpg

puii.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i podróba, ta limitka nie jest produkowana od dawna i kosztowała ok. 1000zł. Niech poda to źródło, jak oficjalnie wszystkie egzemplarze (wersja limitowana) dawno się rozeszły. Na zdjęciach widać fatalnie wykonany dekiel z charekterystycznym dla podrób czerwonym paskiem na folii (żaden oryginał casio tego nie ma, więc już z daleka wiadomo co i jak). Ten model to chyba 3/4 wszystkich podrób casio, rynki są nim zalane. Nie ma co liczyć na cuda, że ktoś sprzedaje praktycznie nieosiągalny, nowy oryginał za 1/3 ceny.

Niech dośle zdjęcia opakowania (na 100% pogniecione, pokancerowane) i certyfikatu oryginalności. ;) Zorientowani więdzą o co chodzi. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za informacje szukam dalej :)

załączam odpowiedz sprzedawcy:

Niech Pan Panie znawco zrobi zdjęcie dekla z oryginału i niczym się nie będą różnić. Fatalnie wykonane to może być zdjęcie ale nie zegarek. Ze stratą nie zamierzam sprzedawać tego zegarka.
                 Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.