Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

miglantz

Identyfikacja Longines EFCO

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich i o ile to możliwe proszę o pomoc w identyfikacji i ustaleniu oryginalności zegarka kieszonkowego który dostałem od śp. Dziadka w latach 90.

Zegarek to Longines EFCO o nr seryjnym 5617591. Koperta podwójna (srebrna?), werk koloru złota. Reszta na zdjęciach.

post-57042-0-19762800-1354015476.jpg

post-57042-0-92686000-1354015476_thumb.jpg

post-57042-0-13671400-1354015528.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek pochodzi z roku 1937 (około) a w środku ma mechanizm własny kaliber 37.93.

Możesz sobie pooglądać TUTAJ

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź. Jak widzę wartość tego zegarka jest raczej sentymentalna. A myślałem, że marka się ceni, zwłaszcza w tak starej dacie. Sprzedawać i tak nie zamierzałem (jak wspomniałem pamiątka) ale fajnie byłoby wiedzieć, że jest coś wart.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, faktycznie zegarek ma wartość głównie sentymentalną. Kieszonki Longinesa tej klasy nie osiągają zbyt wysokich cen, nie są też jakąś rzadkością. Nie znaczy to jednak, że to złe zegarki. No a wartość emocjonalna jak zwykle bezcenna ;)

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.