Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

borkson

Antyalergiczne naklejki na dno zegarka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

prawdopodobnie mam alergię na nikiel lub chrom ponieważ po ponad 2-óch latach noszenia mojego Citka pojawiła mi się alergia na nadgarstku. Teoretycznie ma on tytanową tarczę, ale dekiel pewnie zawiera jakieś domieszki niklu. W konsekwencji ego noszenie jest niemożliwe na dłuższą metę, czego bardzo żałuję. W innym temacie na tym forum znalazłem przypadkiem informacje, że jest coś takiego jak naklejki (podkładki) antyalergiczne, które umieszcza się na dnie zegarka. Na pewno produkuje coś takiego Hirsch i nazywa się HIRSCH NO ALLERGY WATCH BOTTOM http://www.hirschstraps.com/HIRSCH-No-Allergy-Watch-Bottom. Mam w związku z tym kilka pytań do Was, może ktoś będzie potrafił mi pomóc.

Przede wszystkim czy to rzeczywiście działa? Po drugie czy wiecie może gdzie można takie naklejki dostać, bo w "polskim" Internecie nie mogę nic znaleźć? Jeśli będę mieć pewność, że to rzeczywiście działa, to kupię z wymienionej strony bo chyba taniej tego nie znajdę...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego Borkson.

Mam podobny problem. Mnie uczula prawie wszystko. Podkładki sprawdzone - kupiłem je w sklepie jak byłem ostatnio w Szwajcarii. Sprawują się dobrze. Na polskim rynku niedostępne niestety w tej chwili, przynajmniej ja nigdzie nie znalazłem. Trzeba przywozić, albo zamawiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem zwolennikiem pozornych oszczędności, ani wyszukiwania i stosowania na siłę "materiałów zastępczych", ale zastanawiam się, czy w tym przypadku nie prosciej udać się do apteki i zakupić jakiś plaster do podklejenia zegarka, albo coś w tym stylu? Ewentualnie zakupić pasek ze skórzaną podkładką, która odizoluje zegarek od nadgarstka?

Nie widziałem na żywo tych podkładek Hirscha, ale coś podejrzewam, że za te 20$ można kupić właśnie jakąś odmianę poloplastra pociętego na kółeczka...

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja spotkałem się z malowaniem dekla lakierem bezbarwnym, ale to też średnia metoda, nie dość że się wytrze to lakier będzie miał kontakt ze skórą i może nie być OK.

Instagram: przemekspce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Metoda z lakierem sprawdzona i nie spisuje się w praktyce. Na razie jestem na etapie próby sprzedaży zegarka. Jak się uda to zakupię coś innego, zauważyłem, że stary zegarek Fuji (cały stainless steel) bardzo dobrze toleruje moją rękę, więc w tym kierunku chyba teraz będą podążać moje upodobania lub jakiś Seiko automat z przezroczystym denkiem, jeśli dobrze rozumiem, to jest to rodzaj jakiegoś szkła, więc nie powinno powodować "niedogodności".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ciekawe mam to samo. Uczula mnie tylko jeden zegarek, citek tytanowy i najbardziej w miejscu koronki. Żaden inny zegarek nie wywołuje uczulenia.

Szczerze mówiąc ja to rozwiązałem tak, że noszę go jeden dzień i zmieniam na inny- wtedy uczulenie się nie pojawia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie już po godzinie noszenia jest problem więc zegarek dosłownie przed chwilą sprzedałem, nie ukrywam, że z żalem bo bardzo go lubiłem.

Wysłane z Galaxy S™3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.