tewie 0 #26 Napisano 12 Stycznia 2015 jedynie co mnie wkurzało to podwójna data, ale z tym da się żyć Ale ustawienie tej podwójnej daty w tym mechaniźmie to naprawdę sekund pięć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 29203 #27 Napisano 12 Stycznia 2015 A kto mówi o ustawianiu? 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tewie 0 #28 Napisano 12 Stycznia 2015 a może ktoś uważa,że twoje Seiko w KLIMACIE Blancpaina to też fejk? Nie sądzę kolego, bo jednak szata graficzna nie zawiera żadnego elementu identycznego z FF. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 29203 #29 Napisano 12 Stycznia 2015 Całe szczęście! 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tewie 0 #30 Napisano 12 Stycznia 2015 A kto mówi o ustawianiu?O ustawianiu mówił Daito we wczesniejszej wypowiedzi więc w kontekście tej wypowiedzi miałem prawo zakładać że właśnie to go wkurza - post # 15 cytat:Co do kwestii funkcjonalności zegarka z datą, czy podwójna datą (dzień tygodnia/dzień miesiąca) to sprawa gustu, ja np nie lubię zegarków z datą z tej oto przyczyny że mam kich "kilka" i drażni mnie ustawianie daty za każdym razem jak chcę założyć inny zegarek - bez daty sprawa jest dużo prostsza i bez problemowa... a jak chcę się dowiedzieć "którego dzisiaj mamy" to mam do dyspozycji komórkę, komputer, tablet, deskę rozdzielczą samochodu... itd. itp. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 9712 #31 Napisano 12 Stycznia 2015 Ale ustawienie tej podwójnej daty w tym mechaniźmie to naprawdę sekund pięć. No fakt... ale z ta tarczą jeszcze szybciej poza tym nie chodzi tylko o to ze trzeba ja ustawiać ale też o to że w ogóle jest Wiem wiem... wolisz: ale jego też nosiłem na pasku i choć nie jest ręcznie robiony to też nie uważam że jest badziewny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 29203 #32 Napisano 12 Stycznia 2015 Fajny ten FFF... pewnie jeszcze w pudełku zostało mi kilka tarcz i się kurzy - ku chwale czasów gmt 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 9712 #33 Napisano 12 Stycznia 2015 Fajny ten FFF... pewnie jeszcze w pudełku zostało mi kilka tarcz i się kurzy - ku chwale czasów gmt No to świetnie... Ty chomikujesz a ja prawie dwa lata szukałem tej tarczy... aż kilka tygodni temu mi się udało upolować... razem z zegarkiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 29203 #34 Napisano 12 Stycznia 2015 No widzisz, każdy może pomóc komuś Muszę poszukać, ale na pewno coś mam, zlicytujemy kiedyś charytatywnie. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #35 Napisano 12 Stycznia 2015 To dawaj je na bazar charytatywnie bo te tarcze są super 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tewie 0 #36 Napisano 12 Stycznia 2015 Wiem wiem... wolisz:No własnie.....ale wersję srebrną 55 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #37 Napisano 14 Stycznia 2015 http://www.timetrend.pl/sklep-1,2,12600,12822,11321-0-0-SNZH55K1.html w TT jest własnie snzh55 w rozsądnej cenie - sam nie skorzystam, bo poluje na bluedial i czekam, a ż ktoś kupi casio, ale może ktoś skorzysta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość anabuki #38 Napisano 18 Stycznia 2015 Fajny ten FFF... pewnie jeszcze w pudełku zostało mi kilka tarcz i się kurzy - ku chwale czasów gmt Coś czuję że mam niesłuszną tarczę. Chętnie zainstalował bym słuszną... Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #39 Napisano 20 Stycznia 2015 Panowie, zproszę o pomoc: wiecie może czy mozna dostać w Polsce oryginalny wkład bezela do seiko SNZH i po ile? Kupiłem seiko z pekniętym nie wkładem (kurtyna, oklask - odyłam do tematu policzby seiko 5, gdzie sie pochwaliłem, a potem odkryłem feler), oczywiście zdjęcia z aukcji są w porządku.... Pewnie sam będę musiał to naprawić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 806 #40 Napisano 20 Stycznia 2015 Masz 14 dni na odesłanie zegarka i zwrot pieniędzy. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #41 Napisano 20 Stycznia 2015 Masz 14 dni na odesłanie zegarka i zwrot pieniędzy. Tak, wiem, ale nie chcę i przede wszystkim móglby być z tym problem. Otóż na zdjęciach z aukcji na alle i stronie sprzedawcy, zegarek jest nieuszkodzony. Uszkodzenia nie było w opisie, sprzedawany jako nówka. Odstepując od umowy ryzykuję potrącenie kosztu wymiany bezela. Względnie możnaby odstąpić z tytulu niezgodnoci towaru z umowa, gdzie istniało (w ustawie o szczególnych warunkach sprzedazy konsumenckiej), moze nadal istnieje (w znowelizowanym k.c.) domniemanie, że niezgodność istniała w chwili przejścia niebezpieczeństwa na kupującego (czyli z momentem wydania, a zatem to sprzedawca musialby udowodnić, że bezel w chwili odbioru przeze mnie przesyłki nie był pęknięty, chocciaż moją sytuację utrudnia to, że pokwitowałem odbiór przesyłki nieuszkodzonej, art. 76 prawa przewozowego jest dosyć rygorystyczny - tutaj jedyne wyjście to podnoszenie, ze działając pod presją kuriera nie miałem czasu na rozpakowanie przesyłki i sprawdzenie jej stanu). Ponieważ jednak nie zgłosiłem pęknięcia (i tak bym go pewnie nie zauważył, skoro zauważyłem je dopiero po sesji zdjęciowej, ok. 2 godziny po odbiorze) wolę zalatwic to polubownie, przez naprawę (sprzedawca poprosił o odeslanie zegarka w celu oględzin), a już na pewno nie chce mi sie uruchamiać calego aparatu sądowego w sytuacji, gdybym twardo dochodzil swych praw. Zapytal;em sprzedawcę, co z tym zrobic, powiedzial, żeby odeslac, co dfziś zrobiłem i .... czekam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #42 Napisano 21 Stycznia 2015 Tak się zastanawiam - skoro szkiełko na bezelu jest tak pęlnięte, to ktoś musił nieźle w nie przywalić, albo zegarek musiał upaść. Czy takie zdarzenie mogło mieć negatywy wpływ na mechanizm? Jeśli chód zegarka będzie ok, to jak sprawdzić, czy nie ma jakichś uszkodzeń? Czy upadek może nieodwracalnie uszkodzić mechanizm? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaroslaw Jerry Esowy 1756 #43 Napisano 15 Maja 2015 I jak sievskonczyla histora z peknietym bezelem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #44 Napisano 18 Maja 2015 I jak sievskonczyla histora z peknietym bezelem? Odesłałem zegarek sprzedawcy z pytaniem, czy wymieni bezel. Sprzedawca zwrócił mi kasę i wystawił na alle po obniżonej cenie. Nie wiem, czy znalazl kupca... Potem był parniak portuguese (za wielki, jego jedyna wada), przyszła zajawka na orienty, był jeden tonneau (za duży) i w końcu kupilem pięknego garniturowca orienta z power reserve. Wymienilem kolekcję (sprzedałem dwie piątki), jest orient i w końcu nabyłem pełnosprawne SNZH53.... Chyba jednak wolę SNZG 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach