Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Mr.G

Casio Edifice vs Fossil

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Jest to mój pierwszy temat na tym forum. Zawsze przed zakupem czegoś dobrze się spytać o opinię. Chcę kupić zegarek na bransolecie w przedziale 300-500zł. Wybrałem trzy modele: Casio Edifice EF-328D-1AVEF, Casio Edifice EF-539D-1A, Fossil CH2601. Miał ktoś może styczność z tymi zegarkami? Na żywo prezentują się nieźle. Zegarek będzie zakupiony na Allegro i tu kolejne pytanie: Chyba nie ma większego ryzyka kupując u sprawdzonego sprzedawcy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, jest to również mój pierwszy post na forum:)

Ja od trzech dni jestem szczęśliwym posiadaczem Casio EF-539d-7AVEF i powiem tak- w rzeczywistości zegarek prezentuje się rewelacyjnie- zdjęcia nie pokazują nawet w 10% faktycznego wyglądu. Ja też chciałem kupić na allegro, ale w końcu kupiłem w jednym ze sklepów internetowych, który daje gwarancje zibi- dodatkowo jest możliwość negocjacji ceny. Wystawiony był za 499 przeceniony na 449, a po negocjacji zapłaciłem 379,24 z dostawą w tej cenie!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ten model w salonie kosztuje mniej więcej 450zł na aukcjach można już go nabyć za 344zł. 100zł taniej na zegarku z allegro to chyba norma? salony zawyżają z tego co wiem ceny. Trzeba się zastanowić czy brac z salonu i miec pewność gwarancji, czy z allegro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Trzeba się zastanowić czy brac z salonu i miec pewność gwarancji, czy z allegro...
... i też mieć pewność gwarancji, zakładając że nabywasz od porządnego sprzedawcy. Ten konkretny nie pierwszy zegarek sprzedaje, to normalna firma. Gwarancja równie pewna co w salonie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, że gwarancja na zakupiony zegarek od pewnego sprzedawcy jest objęta na terenie kraju w autoryzowanym punkcie serwisowym o ile taki się znajduje (a jest)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak nie jest. Kupując na allegro od sprzedawcy, który sam sprowadza zegarki, poza dystrybutorem zibi, otrzymujesz gwarancję sprzedawcy. Musisz mu odesłać zegarek, który naprawi, wymieni, odda pieniądze (raczej to drugie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, w tym przypadku masz tylko gwarancję sprzedawcy.

EDIT: Whoops, Pablos był szybszy. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jest tak w każdym przypadku z Allegro to chyba lepiej zapłacić trochę więcej i mieć u siebie na miejscu punkt serwisowy (Time Trend).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na Twoim miejscu dopłaciłbym i poszyukał czegoś fajniejszego.

Jeśłi jenak miałbym wybierać z tych trzech to brałbym tego Fossil CH2601.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.