Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

adamraj

Maurice Lacroix opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ostatnio przymierzam się do zakupu zegarka za ok. 5000 zł. Chciałbym aby był to dobrej jakości, niezawodny, o wyróżniającym się designie szwajcarki zegarek.

Mój faworyt jak na razie to

http://www.agito.pl/zegarek-maurice-lacroix-mi1098-ss042-330-3603-569737.html?attr=1-494939

Jakie są opinie o tym zegarku? Czy łatwo jest wymienic bransolete na pasek skórzany lub Kauczukowy ML? Jakie są koszty takiego paska? Co sądzicie o samym zegarku i jego cenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Ostatnio przymierzam się do zakupu zegarka za ok. 5000 zł. Chciałbym aby był to dobrej jakości, niezawodny, o wyróżniającym się designie szwajcarki zegarek.

Mój faworyt jak na razie to

http://www.agito.pl/...l?attr=1-494939

Jakie są opinie o tym zegarku? Czy łatwo jest wymienic bransolete na pasek skórzany lub Kauczukowy ML? Jakie są koszty takiego paska? Co sądzicie o samym zegarku i jego cenie?

Zależy jaka szerokość uszu. Jak 20 lub 22 mm to jest ogromny wybor paskow. Jak 21 mm to troszke mniejszy (rozmiar mniej popularny). Jezeli pytasz o sam zegarek to ode mnie nie uzyszkasz aprobaty - uwazam ze wydawanie na zegarek kwarcowy ponad 2000 pln to nieporozumienie (no moze na chronometr do 3000). Nawet na Breitlinga czy Omege (choc mozna uznac wyjatki), ale tym bardziej na zegarek z nizszej polki. Polecalbym rozejzec sie w automatach w tej cenie. Np:

http://lux.zegarki.pl/produkty/10205/alpina-725b5ar26.html - mała pomyłka ze strony sklepu - to zegarek automatyczny

http://www.c-watch.pl/certina-ds-1-c006-414-16-051-00-c0064141605100-ds1.html

Ale to tylko moje zdanie i absolutnie nie musisz sie z nim liczyc. Jesli zegarek ci sie podoba, nie zal ci pieniazkow i nie interesuje cie co jest w srodku to bierz ;)

EWOLUCJA:

Casio na komunię --> Casio od dziadka --> Q&Q --> Perfect --> Casio Edifice --> Christian Benoit --> Armani --> Lacoste --> Certina--> Tag Heuer Monaco --> Frederique Constant Automatic  --> Maurice Lacroix Pontos -->  Omega Aqua Terra --> Longines Hydroconquest Automatic + Oris Big Crown Chronograph + Frederique Constant GMT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

adamraj:

Jesli chcesz zegarek na pasku to lepiej nabyć od razu gotowy - chociaz zdjąć pewnie można i coś dopasować. Natomiast sam zegarek od strony designerskiej bardzo gustowny.

Szukasz takiego w rodzaju chronometru ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie szkoda Ci 4500 PLN na bateryjkowca na Rondzie? Ja bym nie dał.

W tej cenie dostaniesz sporo ciekawych zegarków mechanicznych/automatycznych, również ML.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie kupiłbym Movado Museum Red Label automatyczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet na Breitlinga czy Omege (choc mozna uznac wyjatki), ale tym bardziej na zegarek z nizszej polki. Polecalbym rozejzec sie w automatach w tej cenie. Np:

http://lux.zegarki.p...-725b5ar26.html - mała pomyłka ze strony sklepu - to zegarek automatyczny

http://www.c-watch.p...605100-ds1.html

Ale to tylko moje zdanie i absolutnie nie musisz sie z nim liczyc. Jesli zegarek ci sie podoba, nie zal ci pieniazkow i nie interesuje cie co jest w srodku to bierz ;)

Właśnie jak jest z tą marką ML, bo wszyscy znajomi i sprzedawcy w sklepach jak np. apart rozchwalają ją i markę Frederique Constant pod niebiosa i w życiu nie powiedzieliby, że to 'niższa półka'. Jednak na tym forum i wśród osób z mojego otoczenia którzy trochę się znają na zegarkach figuruje zupełnie inna opinia o tych markach.

Nie szkoda Ci 4500 PLN na bateryjkowca na Rondzie? Ja bym nie dał.

W tej cenie dostaniesz sporo ciekawych zegarków mechanicznych/automatycznych, również ML.

A jaka jest opinia o tym mechanizmie? Słyszałem tylko, że jest dość powszechnie stosowany. Może coś polecasz do 5 tyś?

W tej cenie kupiłbym Movado Museum Red Label automatyczny.

Rzeczywiście piękny, nie wiesz gdzie można go nabyć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

adamraj:

Jesli chcesz zegarek na pasku to lepiej nabyć od razu gotowy - chociaz zdjąć pewnie można i coś dopasować. Natomiast sam zegarek od strony designerskiej bardzo gustowny.

Szukasz takiego w rodzaju chronometru ?

Tak, chronometr to raczej must have w moim wypadku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie jak jest z tą marką ML, bo wszyscy znajomi i sprzedawcy w sklepach jak np. apart rozchwalają ją i markę Frederique Constant pod niebiosa i w życiu nie powiedzieliby, że to 'niższa półka'. Jednak na tym forum i wśród osób z mojego otoczenia którzy trochę się znają na zegarkach figuruje zupełnie inna opinia o tych markach.

To młode marki więc nie mogą być wyżej niż wspomniane. Nie moga byc nawet na rowni z Tag Heuer-em, chociaz do niego juz im blizej :) Aczkolwiek nie nazekam na mojego FC, lecz daleko mi do zrownywania go z Omega, juz predzej z Longines-em chociaz ten tez ma przewage stazu na rynku :P. Jezeli mam sie wypowiedziec o jakosci to przymiezalem ML Pontosa a potem TH Carrere - na tym samym mechanizmie. Roznica w jakosci zadna wiec to dobre zegarki, podobnie jak FC (inaczej bym nie kupil). Po prostu marki te musza troszke "podrosnac".

Tak, chronometr to raczej must have w moim wypadku.

Chronometr czy chronograf? Bo to roznica :)

EWOLUCJA:

Casio na komunię --> Casio od dziadka --> Q&Q --> Perfect --> Casio Edifice --> Christian Benoit --> Armani --> Lacoste --> Certina--> Tag Heuer Monaco --> Frederique Constant Automatic  --> Maurice Lacroix Pontos -->  Omega Aqua Terra --> Longines Hydroconquest Automatic + Oris Big Crown Chronograph + Frederique Constant GMT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chronometr czy chronograf? Bo to roznica :)

Chronograf i chronometr są mile widziane ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego ML którego rozważasz zakup mam od 2009 r. To mój pierwszy zakup zegarkowy:) i powiem Ci jedno - ten zegarek jest poprostu piękny.

Tylko że o wiele lepiej (przynajmniej wg mnie) wygląda wersja z srebrną tarczą i kałczukowym paskiem (dokładnie taką mam).

Zegarek robi wrażenie swoim wyglądem i estetyką wykonania (już kilka osób które kompletnie nie mają nic do czynienia z zegarkami zwróciło mi na niego uwagę mówiąc że jest naprawdę ekstra).

Tez miałem na początku rozterki czy kupować zegarek kwarcowy czy jednak automat ja doradzają tu koledzy z forum. Jednak zdecydowałem się właśnie na niego (w moim przypadku wiedziałem że będe rozszeżał kolekcje i 1go kwarc też chciałem mieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście piękny, nie wiesz gdzie można go nabyć?

Szukałbym tutaj:

http://www.chrono24.pl/search/index.htm?query=movado+museum&suchen=Szukaj&dosearch=true&searchexplain=1&resultview=list&goal_suggest=1

Nie ma chyba dystrybucji w polsce więc trzeba sobie radzić, ale zegar niepowtarzalny i z historią :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A i jeszcze jeśli chodzi o ogólnie o markę ML to faktycznie młoda marka jednak jakość wykonania tych zegarków jest naprawdę na najwyższym poziomie. Mam porównanie ponieważ mam 3 ML i to zarówno mirosy jak i masterpiece.

Tylko chłopie:):) zlituj się i odpuść sobie tą zawrotną cenę.

Jeśli faktycznie chcesz kupić jakiegoś ML to poszukaj na alle... Są tam zaufani sprzedawcy, którzy sprzedają w normalnych cenach, a tak naprawdę to ML najlepiej kupić u p. Sabine Riske na niemieckim ebayu ponieważ znów wystawia aukcje. Osobiście u niej kupowałem 2 razy ML i wszystko grało jak w szwajcarskim zegarku:):):) (zegarek zweryfikowany u zegarmistrza)

A jeśli nadal interesuje cię ten konkretny model to kto wie może jak się prześpie:) to postanowię go sprzedać bo jak to mawiają tu na forum ruch w szufladzie musi być :P :P :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jeśli ML to kupisz taniej a w tej cenie ot juz pontosa automatycznego kupisz ze stajni ML.

Pontos small second też moim zdaniem piękny jest. W tej cenie naprawdę nie szukałbym kwarcowego zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chronograf i chronometr są mile widziane ;)

Moze Certina DS MASTER z cert COSC? Spełnia wymagania i ma kauczukowy pasek :) swietny zegar kwarcowy w rozsadniejszej cenie :)

http://www.zegarki.z..._C0154342705000

Albo, jak uzywane wchodza w gre, to Breitling Colt Chrono? Jak sie dobrze poszuka to sie znajdzie za 3500 pln np. (to jeden z wyjatkow, jesli chodzi o cene za kwarca, o ktorych mowilem wczesniej :P)

EWOLUCJA:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

adamraj:

dobrze koledzy radzą - lepiej coś mechanicznego i uzywanego poszukać. Mysle ,ze nie stracisz , a wręcz przeciwnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeśli nadal interesuje cię ten konkretny model to kto wie może jak się prześpie:) to postanowię go sprzedać bo jak to mawiają tu na forum ruch w szufladzie musi być :P :P :P

Byłbym bardzo zainteresowany, mam nadzieję, że sobie dziś dokładnie pościelisz ;)

Wszystkie uwagi powyzszych osób są dla mnie bardzo cenne i dziękuje za czas ;)

Mam jeszcze pytanie o markę Jaques Lemans - Co o niej sądzicie? Zegarki są wyjątkowo ładne i tanie z tego co się orientowałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze pytanie o markę Jaques Lemans - Co o niej sądzicie? Zegarki są wyjątkowo ładne i tanie z tego co się orientowałem.

To akurat modowa wydmuszka. Nie warta swojej ceny (zegarki 50% drozsze od tego co reprezentuja). W tym przedziale cenowym to Seiko jest niezlym wyborem.

EWOLUCJA:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i do tego to logo JL jakby coś przypomina :)

Hehe :P No fakt, nawet sie nad tym nie zastanowilem... Logo wyzej reprezentuje genialna manufakture, nic dziwnego ze wymyslili sobie logo podobne do nich :rolleyes:

Jaeger_le_Coultre-logo.gif

jacqueslemans_logo.jpg

EWOLUCJA:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tissot jak tissot, normalny zegar jak na ten przedzial canowy. Ja ososbiście wolałbym wydac ta kwote za niego niz ta abstrakcyjną cenę za tego ML-a. Wedlug mnie musisz bardziej się okreslić czego tak naprawde szukasz bo masz dosyc duży rozrzut, od ML do Lemansa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To młode marki więc nie mogą być wyżej niż wspomniane. Nie moga byc nawet na rowni z Tag Heuer-em, chociaz do niego juz im blizej :) Aczkolwiek nie nazekam na mojego FC, lecz daleko mi do zrownywania go z Omega, juz predzej z Longines-em chociaz ten tez ma przewage stazu na rynku :P.

Co ty gadasz, :) Dla mnie Longines to przykład jak mozna zmarnować historię, a posługiwanie się historą w działaniach Longinesa to dla mnie zwyczajne merketingowe naduzycie. Gdyby Longines korzystał ze swojej historii nie ładował by ETY w koperty, a ceny zaczynałby od 20 k w górę . Teraz nie dość, że zaczyna kolekcje od kwarcowych mechanizmów za 40 PLN w hurcie to jeszcze potrafi rozsypać się w rękach.

Twój FC jako marka bije obecnego Longinesa na głowę pod każdym względem, również historii, bo swoje 20, czy 30 lat wykorzystuje skutecznie. Kazdy rok pracy daje pozytywy na następny. Jest wiele młodych marek , które miażdżą dziś Longinesa , marek z pomysłem na rozwój.

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ty gadasz, :) Dla mnie Longines to przykład jak mozna zmarnować historię, a posługiwanie się historą w działaniach Longinesa to dla mnie zwyczajne merketingowe naduzycie. Gdyby Longines korzystał ze swojej historii nie ładował by ETY w koperty, a ceny zaczynałby od 20 k w górę . Teraz nie dość, że zaczyna kolekcje od kwarcowych mechanizmów za 40 PLN w hurcie to jeszcze potrafi rozsypać się w rękach.

Twój FC jako marka bije obecnego Longinesa na głowę pod każdym względem, również historii, bo swoje 20, czy 30 lat wykorzystuje skutecznie. Kazdy rok pracy daje pozytywy na następny. Jest wiele młodych marek , które miażdżą dziś Longinesa , marek z pomysłem na rozwój.

Nie no, akurat ten co mam (Index Chronograph) nie jest w niczym lepszy od np. Longines Heritage 1954 ktorego rozpatrywalem. Ale fakt ze FC robi te swoje autorskie werki a Longines juz tylko odcina kupony od wypracowanego prestiżu. Caloksztaltowo jednak Longines jest bardziej rozpoznawalny i kojarzony. Wynika to z tego ze od dawna jest na rynku.

Pozatym FC tez robi bateryjkowce na tanich mechanizmach i chce za nie ponad 2k.

Niestety Swatch Group ma globalna strategie dla swoich marek i Longines musi wedlug nich zapelniac luke pomiedzy Tissotem a Omega, podobnie jak Mido. Tak to juz jest :( FC tez tworzy swoja grupe (kupno Alpiny). Tak to juz sie skonczy - fuzjami, wlaczeniami itd. Za 100 lat beda same grupy i zadnych prawdziwie niezaleznych manufaktur :/ Ale obym sie mylil...

EWOLUCJA:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ale bardziej znany nie znaczy lepszy czy bardziej prestiżowy. Inaczej Rolex byłby wyżej niż Vacheron z Patkiem razem wzięci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.