Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Marta

PROSZE O OPINIE. PATEK- ORYGINALNY CZY NIE?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marta

Dziękuję wszystkim za ich opinie i poswiecony czas, a przede wszystkim zyczliwe podejscie do sprawy. Chyba nie bede wiecej Was zadreczac pytaniami (co to są koronki i uszy- uszy to, jak sie domyslam te lapki do "trzymania" paska?) i moimi watpliwosciami (na pasku jest wypalony napis Patek Philippe Geneve- hmm, no tak, pasek moze byc oryginalny!, na pokrętle jest znak (herb?) identyczne jak na zdjęciach od p. Macieja, próby złota na kopercie, na tych uchwytkach... nieważne). Dajcie mi chwilę, żeby się oswoi z myślą, że to złom. Nie macie żadnych wątpliwosci, wiec chyba niepotrzebne jest wklejanie lepszych zdjęc, ktore obiecalam. Nie zabieram wiecej czasu. Raz jeszcze dzieki, pozdrowienia, Marta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tornan

Ale co Ty opowiadasz? Przede wszystkim nic nie zostało powiedziane ostatecznie! Najpierw udaj się do zegarmistrza i poproś go o ocenę werku (mechanizmu). A co do paska to jest masa podrabianych z takimi napisami... Żadna sztuka wypalić taki napis na byle skórze. Ale tak jak wspomniałem, najpierw udaj się do zegarmistrza. No chyba, że sama potrafisz otworzyć dekiel (np. nożem) i zrobić ostre zdjęcia mechanizmu. To wtedy tutaj wspólnie ocenimy.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
na pokrętle jest znak (herb?)

To krzyż calatrava - symbol marki.

post-330-0-89972800-1330607192.jpg

A definitywnie przesądzać nie można... zawsze jest jakiś minimalny ułamek % niepewności; może to jakiś egz. na zamówienie albo koperta fałsz, ale werk OK? (szczególnie przy tych fotkach - wstaw te lepsze).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
może to jakiś egz. na zamówienie albo koperta fałsz, ale werk OK? (szczególnie przy tych fotkach - wstaw te lepsze).

gdyby to facet zapytal to byscie sie tak nie rozczulali :wink: :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marta

Dziekuje. to jednak wrocimy do tematu na poczatku listopada.

P.Macieju, naprawde sie Pan nade mna rozczula? Niepotrzebnie! Do twarzy bylo Panu zza tej encyklopedii i z ta niczym niezmacona konsekwencja w stylu: "patek to to nie jest" ;-)

Pcstud! I jeszcze zdanie do Ciebie. 2 razy sie odezwales i 2 razy wybuchnęlam smiechem. Twoje komentarze moze niewiele swiatla rzucaja na sprawe PP, ale z psychologii piątka!

Pozdrawiam raz jeszcze, M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tornan

Kogo wybierze... mędrca czy żartownisia :?: :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marta

Tornan, Tornan!

To moze ja juz lepiej pojde obiad przygotowywac (notabene: jestem w takiej komfortowej sytuacji, ze nie musze wybierac, mam juz wszystko). M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
Tornan, Tornan!

To moze ja juz lepiej pojde obiad przygotowywac (notabene: jestem w takiej komfortowej sytuacji, ze nie musze wybierac, mam juz wszystko). M

:cry:

pozdrowienia dla szanownego malzonka! :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż wybory pomiędzy mędrca szkielkiem i okiem , a psychologicznym romantyzmem to jest to :P

Ja ( nie jako kandydat do czegokolwiek ) wypowiem się lakonicznie , daję jeden model z kolekcji swojej temu ,kto mi udowodni ,że to oryginał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marta

Nie urażając i niczego nie ujmując... czy ktoś z obecnych widział wspomnianą kolekcję? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
Nie urażając i niczego nie ujmując... czy ktoś z obecnych widział wspomnianą kolekcję? :)

zdecydowanie gra warta swieczki! :P lec z tym zegarkiem do zegarmistrza lepiej 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marta

Słuchajcie, próbowałam otwierac dekiel nozykiem, ale niestety jest to niemozliwe. Moze otwiera sie przez szkielko? Od strony szkielka. Od tylu na pewno nie.

Czy to cos wnosi do sprawy? Panie Macieju? Panie Dariuszu?

Marta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
P.S. co do kolekcji - nie mowiłem ,że oddam od razu VC !

:shock: :shock: :shock:

czy wystarczy jak mechanizm w srodku bedzie oryginalny? :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maestro
(...)lec z tym zegarkiem do zegarmistrza lepiej(...)

... i to najlepiej takiego, który będzie w stanie udowodnić ponad wszelką wątpliwość, że koń, na którego wszyscy patrzą to w rzeczywistości zebra :P Póki co wygląda na to, że kolekcja jest bezpieczna i żaden jej element nie będzie miał dzięki temu konkursowi nowego właściciela. A szkoda. Najbardziej, że ja nie jestem w stanie takiego dowodu wyprowadzić... :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
Najbardziej, że ja nie jestem w stanie takiego dowodu wyprowadzić... :roll:

pogadaj ze specjalistami z Allegro na temat "ceryfikatow autentycznosci"- juz oni cos wymysla :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może wystarczy go pocałować ( tego patka oczywiście) i się wtedy przemieni jak w bajce? :P

Bo jak tam siedzi oryginalny mechanizm , to taki piękny duch zaklęty w pospolitej ( aby nie rzec podłego stanu) powłoce ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maestro
pogadaj ze specjalistami z Allegro na temat "ceryfikatow autentycznosci"- juz oni cos wymysla

Niezła myśl. To, że wymyślą nie ulega wątpliwości. Pozostaje pytanie czy to wystarczy Darkowi, aby można było odebrać nagrodę... :wink:

a może wystarczy go pocałować ( tego patka oczywiście) i się wtedy przemieni jak w bajce?

No, no. Gdyby mieć taki dar... :roll: Myślę jednak, że pocałunek nie wystarczy, skuteczniejszej przemiany dokonalibyśmy walcem :P

Bo jak tam siedzi oryginalny mechanizm , to taki piękny duch zaklęty w pospolitej ( aby nie rzec podłego stanu) powłoce ?

Świetnie byłoby, gdyby się okazało, że w środku jest oryginał. Taka piękna historia, z happy end'em... Ale znając życie znów okaże się, że cudów nie ma i pewnie skończy się jak zwykle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marta
może to jakiś egz. na zamówienie albo koperta fałsz, ale werk OK? (szczególnie przy tych fotkach - wstaw te lepsze).

gdyby to facet zapytal to byscie sie tak nie rozczulali :wink: :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.