Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

gubic

promaster jy0020 vs jy0080

Rekomendowane odpowiedzi

Zależy skąd ten zegarek idzie,jak z Europy to OK jesli zza wody to może dojść jeszcze cło i Vat,no i nie masz gwarancji w Polsce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ha z danych podawanych przez DLS to nie idzie,ani jedzie tylko leci.Luftwafe się nim zajęła :) :) :)

godz 2031 zarejestrowany w strykowie-dodam że zakupiony ok.36 godzin temu w Haben. Mocno południowo-zachodnie Niemcy. Dobre tempo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to cieszę się od wczoraj skyhawkiem.

Cena dobra,przesyłka expresowa-ale... nie ma gwarancji :( Rachunek to jakiś wydruk A4 bez pieczątki,bez podpisu. Nie wiem sam co mam zrobić z tym fantem.

Wrażenia.. ok. Chociaż tyle go oglądałem w necie i myślałem o nim przez ostatnie 2tyg,że czułem się jakby wrócił do mnie po krótkiej przerwie :)

Denerwujący jest dostęp do funkcji,który odbywa się przez wyciągnięcie i przekręcenie koronki,co w praktyce oznacza że trzeba zdjąć zegarek żeby włączyć np chrono,timer czy przełaczyć czasy itd. No zdeczko uciążliwe.

Kolejna rzecz jaka mie martwi to bateria. Po wyjęciu z pudełka wsaźnik naładowania był na drugiej kresce.Po całonocnym ładowaniu pod żarówką 60W wskoczyło na 3 kreskę,ale po chwili zabawy spadła na drugą. Dziś ok.5godzin na parapecie(pochmurno) i ok.5 godz pod 20W żarówką i to samo-w trakcie leżenia na świetle wskakuje na 3,ale po chwili zabawy ciach na drugą. Troszkę mnie to martwi-biorąc pod uwagę brak gwarancji. Na zdjęciu-stan naładowania po wyjęciu z pudła i po ładowaniu,oraz rachunek.

post-58014-0-40381900-1358626420_thumb.jpg

post-58014-0-80808600-1358626436_thumb.jpg

post-58014-0-86239000-1358626477_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja pisale o zakupach bez gwarancji za 300 dolcow a Ty wydales na zegarek 2k oszczedzajac 300zl, ale to twoje akwarium. W citizen czesto ta gruba instrukcja bywa gwarancja-ostatnie strony-obejrzyj. Ladowanie zarowka sobie daruj. 3 dni z odslonietym nadgarstkiem lub zenetrzny parapet az osiagnie fulla i pozniej 3dni noszenia byle jak bez zabawy funkcjami. Bo teraz moze byc tak, ze zegarek jest nienaladowany a ty dajesz mu w kosc ile sie da bawiac sie funkcjami. Powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a pomijajac marudzenie, okazale wyglada na twoim nadgarstku. Gratuluje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Baterią się nie przejmuj, po pewnym czasie sama się porządnie naładuje przy normalnym użytkowaniu. Nie ma większego znaczenia jak mocno jest naładowana, bo teraz prądu będzie już tylko przybywać. Jedyne, co może jej zaszkodzić to całkowite rozładowanie i utrzymywanie w takim stanie przez pewien czas, a do tego już nie dojdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W citizen czesto ta gruba instrukcja bywa gwarancja-ostatnie strony-obejrzyj.

A nawet tam nie szukałem w ty całym podnieceniu,jutro sprawdzę,bo w pracy instrukcję zostawiłem

a pomijajac marudzenie, okazale wyglada na twoim nadgarstku. Gratuluje

Dzięki!! Miłe słowo było mi potrzebne. Serce pokrzepione.

Baterią się nie przejmuj, po pewnym czasie sama się porządnie naładuje przy normalnym użytkowaniu. Nie ma większego znaczenia jak mocno jest naładowana, bo teraz prądu będzie już tylko przybywać. Jedyne, co może jej zaszkodzić to całkowite rozładowanie i utrzymywanie w takim stanie przez pewien czas, a do tego już nie dojdzie.

Ok. Do pełnego rozładowanie na pewno już nie dopuszczę!

A to Tanto co za model ?

A to z allegro zwykły kozik SOG za 50zł. Przydaje się i fajnie wygląda.

Czy ktoś wie się jak czytać numer seryjny? Jak rozszyfrować datę produkcji,ewentualnie inne dane?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawdopodobnie tak jak w innych japoncach, pierwsza nr to ostatnia roku np 1=2011. Druga cyfrowa lub literowa to miesiac po angielsku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój numer z dekielka: 1D1020040

jest jeszcze U600-S046799 i dalej GN-4W-S12G

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

december 2011 z 1 numeru,ktory podales. Troche polezal, ale jak widzisz taka date przepowiedzialem post wczesniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trafiony,zatopinony :) rok czasu leżakowania,nie ma dramatu. Choć rzeczywiście trochę na świetle będzie musiał poleżeć,żeby na fula się naładował

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 5 dniach użytkowania bateria przeskakuje między trzecią kreską a fulem,czyli jest dobrze-mimo że nie wykładałem go na słońce(którego jeszcze nie było) tylko normalnie użytkuje.

Ponarzekać można na bransoletę-nie ma możliwości regulacji wielkości,tylko dołożenie lub usunięcie ogniw. Niestety zegarek mam albo mega ciasno,albo latający po całym przedramieniu. Kiepskie uczucie.

Kolejna sprawa jakość bransolety. Żenada, bransoleta po kilku dniach wygląda nie duzo lepjej niż w 4letnim,budżetowym timexie! Naprawdę jestem mocno zdumiony jakością wykonania. Troszkę wstyd dla marki.

Reszta jest ok,sam zegarek naprawdę extra,chociaż przez w/w nie mogę jakoś się w pełni cieszyć z nabytku.

Jeszcze jedna sprawa. Patrząc na niego zapominam sprawdzić która jest godzina,jakoś tak zapatrzę się na niego i to co najważniejsze jakoś mi umyka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marudo, w citkach jakos tak jest z tymi bransoletami, ja do konca nie jestem pewien czy one nie sa z aluminium... Ja Ci mowilem,ze to dobre zegarki za 300$ a 10 wyswietlaczy to taki bajer. Ty potupales mozkami jak dziecko przed zabawkowym i teraz masz wypasioną Montanę za 2k. Ale trzeba o tym zapomnieć i cieszyć sie dalej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS. i jak z kartą gwarancyjną ?

co to za nóż ? wygląda dobrze, bez wad ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ponarzekać można na bransoletę-nie ma możliwości regulacji wielkości,tylko dołożenie lub usunięcie ogniw. Niestety zegarek mam albo mega ciasno,albo latający po całym przedramieniu. Kiepskie uczucie.

Jesteś pewien, że nie da się wyregulować?

W bransolecie są 2 krótsze ogniwa niż pozostałe.

Można nimi tak pomanewrować, by dobrać długość z dokładnością ok. 3-4mm.

Tak dla przykładu.

Załóżmy, że dłuższe ogniwa mają 9mm a krótsze 6mm.

Jeżeli masz za ciasno to możesz:

1. Dodać 1 ogniwo długie i zyskać 9mm.

2. Dodać 1 ogniwo krótkie i wyskać 6mm.

3. Ująć 1 ogniwo długie i dodać 2 ogniwa krótkie, zyskując jednocześnie 3mm ( -9 + 2 x 6 = 3 ).

Sprawdź uważnie róźnice długości poszczególnych ogniw i pożongluj nimi w odpowiedni sposób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marudo, w citkach jakos tak jest z tymi bransoletami, ja do konca nie jestem pewien czy one nie sa z aluminium... Ja Ci mowilem,ze to dobre zegarki za 300$ a 10 wyswietlaczy to taki bajer. Ty potupales mozkami jak dziecko przed zabawkowym i teraz masz wypasioną Montanę za 2k. Ale trzeba o tym zapomnieć i cieszyć sie dalej

jakie tam 10 wyświetlaczy,6zaledwie :) Montana to nieee.. tam było 16 melodyjek, w citku nie ma żadnej:)

PS. i jak z kartą gwarancyjną ?

co to za nóż ? wygląda dobrze, bez wad ?

Karty gwarancyjnej brak,rachunku z pieczątką lub podpisem brak. zegarek wygląda dobrze,wad brak-może tylko suwak ciężko się obraca w niektórych położeniach. Chyba że pytasz o nóż..

Jesteś pewien, że nie da się wyregulować?

W bransolecie są 2 krótsze ogniwa niż pozostałe.

Można nimi tak pomanewrować, by dobrać długość z dokładnością ok. 3-4mm.

Tak dla przykładu.

Załóżmy, że dłuższe ogniwa mają 9mm a krótsze 6mm.

Jeżeli masz za ciasno to możesz:

1. Dodać 1 ogniwo długie i zyskać 9mm.

2. Dodać 1 ogniwo krótkie i wyskać 6mm.

3. Ująć 1 ogniwo długie i dodać 2 ogniwa krótkie, zyskując jednocześnie 3mm ( -9 + 2 x 6 = 3 ).

Sprawdź uważnie róźnice długości poszczególnych ogniw i pożongluj nimi w odpowiedni sposób.

Qrcze ja nawet kombinowałem w podobny sposób,ale byłem u dwóch zegarmistrzów i usłyszałem że się nie da. Sam wmówiłem sobie,że te małe ogniwa muszą być jako pierwsze zaraz przy zapięciu,żeby wszystko grało. Zaraz się sam biorę za skracanie.

Wyrzucę dwie krótkie,w to miejsce dam jedną długą,zyskam ok.3mm :)

Ciekawostka: w jednym zakładzie skrócenie bransolety 12zł, w następnym 2zł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W citku są melodyjki i to aż dwie każdy z alarmów ma swoją :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to nie wiedziałem :)

A montanę sobie i tak kupię-40zł na allegro,a tyle radości będzie.

A po tygodniu użytkowania citka jest pierwsze zadrapanie na kopercie,nie wiem nawet jak i kiedy,póżniej wstawię zdjęcia.

Zastanawiam się nad dokładnością mojego citka.Czy polskie strony na których podany jest "czas wzorcowy' podają idealnie dokladną godzinę?

Kolejne pytanie,gdyz nie znalazłem tego w instrukcji: do czego służą cyfry: 1:10 1:20 1:30 1:40.... i tak do 9:00 umieszczone nad indeksami godzin,po zewnętrznym okręgu. okrąg oprócz cyfr posiada podziałkę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się nad dokładnością mojego citka.Czy polskie strony na których podany jest "czas wzorcowy' podają idealnie dokladną godzinę?

Strona stronie nierówna, ja żadnej nie ufam* tak jak radiowo sterowanemu G-Shockowi. Dlatego w zasadzie już zapomniałem o tego typu stronach, ale kiedyś korzystałem z tego zegara, jego odchyłka względem G-Shocka to jakieś pół sekundy spóźnienia, czyli mniej niż w przypadku mojego zegara systemowego tuż po synchronizacji z serwerem - ten śpieszy około sekundę w porównaniu do G.

* (tak na marginesie: "ufam" to trochę za mocne słowo w tym przypadku, bo i tak nic w moim życiu nigdy nie zależało i nie będzie zależeć od kilku nawet sekund odchyłki, ale fajnie jest mieć wzorzec pod ręką, tak z czystej fanaberii B))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strona stronie nierówna, ja żadnej nie ufam* tak jak radiowo sterowanemu G-Shockowi. Dlatego w zasadzie już zapomniałem o tego typu stronach, ale kiedyś korzystałem z tego zegara, jego odchyłka względem G-Shocka to jakieś pół sekundy spóźnienia, czyli mniej niż w przypadku mojego zegara systemowego tuż po synchronizacji z serwerem - ten śpieszy około sekundę w porównaniu do G.

Względem mojego Citka z radiem również późni o pół sekundy, ale co najważniejsze, zawsze o pół sekundy, więc odmierza czas prawidłowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A fakty na TVN które zawsze były dla mnie wzorcem codziennie spóżniaj się o 5sek :) A w temacie tajemniczych cyferek ktoś pomoże?

Dzisiaj pierwszy test wody.40min intensywnego machania łapkami na basenie. Kilka razy wcisnałem stoper,zapomniałem, że nie wolno :(

post-58014-0-50972900-1359309285.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A masz instrukcje po naszemu?Bo coś tam jest wspomniane o tym "suwaku algorytmicznym".Ja z tego nie skorzystałem ani razu ale na początku coś tam próbowałem i działało :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok. to są dane potrzebne do kalkulatora nawigacyjnego. Czas,prędkość lotu itd.

Miałem dość okrojoną instrukcję, znalazłem wreszcie pełną, 35stron po polskiemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.