Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

jfk_2008

Kemmner Mechanik, Stowa czy Steinhart Marine

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie - indeksy są czarne czy ciemno granatowe w prezentowanym Kemmnerze ?

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie Kemmner. Miałem kilka razy w rękach zarówno Kemmnera jak i Stenka i jednak Kemmner wygrywa.

"Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, tak Kemmner na surowym pasku miód malina:6ad88037f75d6081.jpg8b39a0f7241c87d4.jpg23f6b0d7dda7d479.jpg

Lubię zegarki jak konie owies.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na pasku typu croco robi sie taki troche elegant, uniwersalny zegar :) stenka nie mialem w lapie ale przy zakupie kierowalem sie rozmiarem, tu moim zdaniem (a wlasciwie rozmiarem mojej reki) zdecydowanie wygrywa zegarek od Rolanda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak ze Stową wygrywa ceną, ze Stenkiem rozmiarem, a z Archimede zdobieniem mechanizmu stąd mój wybór padł na Kemmnera.Na kroko też wygląda fajnie mam szaro-grafitowego Hirsch Knight , fotki wrzucę przy okazji. Natomiast czarny pasek moim zdaniem robi go nudnym.

I proszę WAS:

29f8148b40475281.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kemmner już dotarł (kupiłem w niedzielę na eBay, ostatni z trzech wtedy wystawionych, bo aktualnie nie ma już żadnej aukcji z modelem z arabskimi indeksami). W zestawie jest rzeczywiście gustowne etui na dwa zegarki.

Steinhart jednak byłby zbyt duży, ponieważ na dwa dodatkowe milimetry nie ma już miejsca na moim nadgarstku (58 mm szer., a w obwodzie 17,5 cm).

Pasek od mojego Kemmnera jest z wyprawionej, a nie z surowej skóry, w kolorze ciemnego brązu, ale to dobrze, bo pasuje do koszuli i garnituru, natomiast wskazówki - granat, lecz w odpowiednim świetle wydają się być bardziej niebieskie.

Jestem bardzo zadowolony z zakupu, dlatego Kemmner od razu zajął pierwsze miejce w mojej sygnaturze.

PS.

na liście życzeń jest jeszcze jakiś automat (z białą tarczą - najlepiej lakierowaną na porcelanę, z rzymskimi indeksami), bo mam jedno wolne miejsce w rotomacie - na razie huśtają się Le Locle, DS-1 i Revue Thomman Wall Street.

Steinhart Marine Chronometer Roma, Revue Thommen Wall Street, Atlantic Seacrest Chrono,  Ticino Marine, Tisell Bauhaus, Classic Rodina Automatic Arabic (Black Dial)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję i wstaw fotki :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto i zdjęcia, ale jakość nie najlepsza, bo nie mam odpowiedniego sprzetu ani niezbędnych umiejetności, by je dobrze wykonać:

post-45319-0-27448200-1358518365.jpg

post-45319-0-32815000-1358518379.jpg

post-45319-0-36829700-1358518391.jpg

post-45319-0-53310600-1358518401.jpg

Steinhart Marine Chronometer Roma, Revue Thommen Wall Street, Atlantic Seacrest Chrono,  Ticino Marine, Tisell Bauhaus, Classic Rodina Automatic Arabic (Black Dial)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gratuluję, niech się dobrze nosi :) ale niedobrze, niedobrze! co raz więcej tych Kemmnerów w Polszy, przestaje to być towar unikalny ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny zegar za normalne pieniądze, a Roland Kemmner powinien dostać honorowe członkostwo Naszego Klubu za zasługi :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze dwa zdjęcia, z koszulą w stylu casual

post-45319-0-56116300-1358584024_thumb.jpg

post-45319-0-21845600-1358584041_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że Kemmner dał w Twojej Marince inny typ koronki, a foty coraz, coraz lepsze.

Zrób na zewnątrz przy dziennym świetle (może być w oknie) ważne żeby było dzienne naturalne oświetlenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie można kupić takiego Kemmner'a oprócz ebay? Producent ma swój sklep/stronę internetową? Ile kosztuje nowy egzemplarz? Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie można kupić takiego Kemmner'a oprócz ebay? Producent ma swój sklep/stronę internetową? Ile kosztuje nowy egzemplarz? Pozdrawiam!

Można kupić tylko od producenta, który ma sklep na eBay (390 plus 6 Euro za wysyłkę):

http://www.ebay.pl/itm/300843623162?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

Nie znalazłem żadnego innego sklepu, ani strony internetowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko Ebay.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście inna koronka, hmm ta nawet fajniejsza od tej w moim <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po dwutygodniowej przerwie jest nowa aukcja na Kemmner Mechanik, nawet w nieco niższej cenie - z 390 na 380 EUR

http://www.ebay.pl/itm/Kemmner-Marine-mit-Unitas-6498-1-soigne-swiss-vergoldet-/300851257548?pt=DE_Kleidung_Schmuck_Accessoires_Uhren_Armbanduhren&hash=item460c21e0cc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.