Andrzej J. 0 #76 Napisano 25 Września 2007 W temacie pierwszej foty werkucytat z nowego postu Maciej2005 w temacie dwóch stuletnich Omeg:kamienie w szatonach blokowanych na śrubki, precyzyjna regulacja tzw."łabędzią szyją".....naprawdę bardzo wysoki model.... Nic dodać, nic ująć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maks 3 10 #77 Napisano 29 Grudnia 2012 Witam!Bardzo proszę o kontakt na prv, osoby, które miały styczność z D.Dornblueth&Sohn, szczególnie Klaudiusza 0 Robert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 6839 #78 Napisano 5 Stycznia 2013 skoro już odświerzyliśmy ten jakże stary temacik to... dorzucę i ja parę groszy od siebie;) Ze stronki: http://www.dornblueth.com/flash.php?p=home&lang=en wnioskuję iż jest to stosunkowo młoda firma zegarmistrzowska, kolekcję ma - jak dla mnie - wyśmienitą i porownywać ją można (?) do wychwalanej STOWY :] Tak się jedynie zastanawiam, gdzie można zobaczyć zegarki tej marki oraz - przede wszystkim - kupić. Czy to może jest jak u STOWY, że każdy model jest na indywidualne zamówienie robiony i nie ma sklepów jedynie przez net? Ciekawi mnie jeszcze ich cena;) 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maks 3 10 #79 Napisano 5 Stycznia 2013 Kupujesz wysyłając zamówienie ze strony (tak mi się zdaje), a ceny dostałem w lipcu cennik,jednak nie wiem czy jest aktualny. Na pewno nie wiem ile kosztuje 99,5 0 Robert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 6839 #80 Napisano 5 Stycznia 2013 jakiś przykładzik proszę. Urzekł mnie dla przykładu ten model: http://www.dornblueth.com/flash.php?p=collection&s=refcal_20102 Jakiś wyszukany pewnie nie jest, ale... ma wszystko (prócz daty:( ) co powinien mieć i ładnie się prezentuje;) 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maks 3 10 #81 Napisano 5 Stycznia 2013 poszło na prv. 0 Robert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 6839 #82 Napisano 5 Stycznia 2013 dzięki doszło i... pomimo wysokich cen nie zniechęciło mnie to do... odkładania. Teraz już wiem do czego dążę hihi Klasa musi kosztować by normalni śmiertelnicy nie mieli do niej dostępu;) 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klod100 40 #83 Napisano 6 Lutego 2013 Mała aktualizacja: 0 _________Klaudiusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klod100 40 #84 Napisano 6 Lutego 2013 0 _________Klaudiusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klod100 40 #85 Napisano 6 Lutego 2013 i z rodzinką: 0 _________Klaudiusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 6839 #86 Napisano 6 Lutego 2013 Rasowo sie prezentuje. Tylko pozazdrościć. Hm... tak się jedynie zastanawiam, że bez wycieczki do zegarmistrza to sie nie obedzie, kiedy zachce Ci się zmiana kolorystyki tarczy?Twoja kolekcja powala - najciekawszy wg mnie to ostatni nabytek :] niech cyka:] 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mazok 5 #87 Napisano 6 Lutego 2013 czarna tarcza to indeksy z "rosnącej farby" natomiast biała chyba tłoczona i dopiero potem nałożona farba na indeksy, dobrze widzę? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #88 Napisano 7 Lutego 2013 Duża liczba możliwych kombinacji z tarczami dla indywidualnego uzytkownika. Czy często zmieniają te tarcze ? 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #89 Napisano 9 Lutego 2013 Przepraszam, ale tutaj teraz jest oficjalny i poprawny wątek o Dornbluthcie? Bo jak widzę Darek i jego temat już załatwieni 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klod100 40 #90 Napisano 9 Lutego 2013 Przepraszam, ale tutaj teraz jest oficjalny i poprawny wątek o Dornbluthcie? Bo jak widzę Darek i jego temat już załatwieni Nie. To galeria mojego zegarka, a nie oficjalny wątek o Dornbluthcie. 0 _________Klaudiusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klod100 40 #91 Napisano 9 Lutego 2013 Duża liczba możliwych kombinacji z tarczami dla indywidualnego uzytkownika. Czy często zmieniają te tarcze ? Tak, raz do roku przysługuje zmiana tarczy ;-) A tak poważnie, to najpierw kupiłem z czarną, następnie zmieniłem na jasną z wypukłymi indeksami a po kilku latach wysłałem zegarek do przeglądu, dodałem modyfikację quattro arret i Dirk zapytał czy nie chcę tarczy z niebieskimi nakładanymi indeksami - na co oczywiście przystałem. 0 _________Klaudiusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #92 Napisano 9 Lutego 2013 Nie. To galeria mojego zegarka, a nie oficjalny wątek o Dornbluthcie. Klod, ile lat już masz ten zegarek i jak intensywnie go użytkujesz?Temat ma już kilka lat a zegarek nadal w dobrej formie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klod100 40 #93 Napisano 9 Lutego 2013 Nie użytkuję go bardzo intensywnie. Ale swoje przeszedł. Nie jestem osobą, która potrafi użytkować zegarek bez pozostawienia na nim rys. Przy przeglądzie u Dirka koperta była polerowana. Zegarek mam od czasu założenia tego wątku na forum. Do przeglądu poszedł bo moja Żona wrzuciła go do mojej skrzyneczki w której akurat był magnes neodymowy i trzeba było rozebrać i rozmagnesować mechanizm. 0 _________Klaudiusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 6839 #94 Napisano 10 Lutego 2013 Tak, raz do roku przysługuje zmiana tarczy ;-) A tak poważnie, to najpierw kupiłem z czarną, następnie zmieniłem na jasną z wypukłymi indeksami a po kilku latach wysłałem zegarek do przeglądu, dodałem modyfikację quattro arret i Dirk zapytał czy nie chcę tarczy z niebieskimi nakładanymi indeksami - na co oczywiście przystałem. no to rewelacja - zegarek z wymiennymi tarczami zyskuje tylko :] Można by rzec, że nowy czasomierz :] Do przeglądu poszedł bo moja Żona wrzuciła go do mojej skrzyneczki w której akurat był magnes neodymowy i trzeba było rozebrać i rozmagnesować mechanizm. kochana małżonka :] 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach