Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
radekglaz

NASZE POLJOTY CHRONO 3133

Rekomendowane odpowiedzi

Śliczny te OKEANY. Ale generalnie 3133 i 3017 chyba maja to do siebie, zw nie ma nich brzydkich zegarków. Werk wymusza. pewną stylistykę.

Edytowane przez Sill

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śliczny te OKEANY. Ale generalnie 3133 i 3017 chyba maja to do siebie, zw nie ma nich brzydkich zegarków. Werk wymusza. pewną stylistykę.

Generalnie tak ale są wyjątki moim skromnym zdaniem j.w :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Maras 68

co ciekawsze rozmiarówka 38mm optycznie nie wydaje się mała dzięki sporym przyciskom i dużej koronce głównej, nawet na dużym nadgarstku będzie wyglądał zacnie  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Ja bym dał H153. Mniej intensywny. Nie bije tak po oczach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Nie, nie mam. Po prostu porównuję kolory jako modelarz. Na trzecim zdjęciu widać że H174 jest jaśniejszy (wpada w pomarańcz jak dla mnie) w porównaniu z małą wskazówką minutową od chronografu. W moim Poljocie obie są w takim samym kolorze właśnie tym ciemnym czerwonym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie mam. Po prostu porównuję kolory jako modelarz. Na trzecim zdjęciu widać że H174 jest jaśniejszy (wpada w pomarańcz jak dla mnie) w porównaniu z małą wskazówką minutową od chronografu. W moim Poljocie obie są w takim samym kolorze właśnie tym ciemnym czerwonym.

To pomaluj jeszcze tą małą ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Jest to wyjście. Jak pomaluje nie będzie takiego kontrastu i będzie fajniej wyglądało. IMO  :)

Edytowane przez Rafał75

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj najnowszy cudasiek :)

post-66877-0-02481500-1472074072_thumb.jpg

post-66877-0-53271400-1472074439_thumb.jpg

Edytowane przez jackie01

Cyk...cyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Maras 68

graty Okeana :) ładny stan...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To taki okean przez małe "o". Mechanizm pochodził z trupka, bez tarczy wskazówek, bezela, szkiełka. Tarcza, wskazówki i bezel to współczesna twórczość. Szkoda, żeby się werk marnował więc dostał drugie życie i nawet ładnie to wyszło. Nie jestem ortodoksem, wolę uratować zegarek nawet na zamiennych częściach. Dodatkowo cieszy fakt, że wszelkie prace wykonuję sam łącznie z rozebraniem mechanizmu i jego czyszczeniem. Coraz mniej jest już zegarmistrzów którzy to robią a ci którzy to robią za tę usługę w mojej okolicy liczą sobie 300-500PLN...

Także ratujmy chronografy wszelkiej maści

Edytowane przez jackie01

Cyk...cyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Maras 68

Popieram ratowanie :) no to ładnie wyszło, efekt końcowy super!

graty umiejętności konserwacyjnych, a we Wrocławiu te usługi u majstra w podobnych cenach jak podajesz  :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

jackie01 Szacunek za podejście do tematu. Pięknie wyszło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Też mam w jednym tę tarczę "Okeana". Zamieniłem, bo oryginalna była trochę styrana.

I mam gdzieś, co pomyślą czy powiedzą inni. ;)

Jest mój, ja go noszę, nie jest na sprzedaż, a nawet gdyby kiedyś w przyszłości przyszedł mi do głowy głupi pomysł sprzedaży, to uczciwie powiem, że zamiennik i dołożę tę oryginalną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram Kolegę Jacka, zegarek prezentuje się ładnie, ja też zamawiałem tę  tarczę i wskazówki i jestem w trakcie składania. Kopertę mam nówkę , tylko jeszcze mam uszkodzony werk i szukam koła godzinowego i koła przesuwu kalendarza. Dlatego pozwolę sobie przy okazji zapytać kolegów czy przypadkiem nie macie na zbyciu tych części, to byłbym wdzięczny. Dałbym szkiełko nowe w zamian, oryginał do 55g, a wiecie że mam takie -_- 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie dotarł zakup z allegro:

Działa i mi się podoba na ręce, więc jestem zadowolony.

Polecilibyście bo niego jakiś pasek albo bransoletę? Myślę o shark meshu, ale chętnie posłucham opinii kolegów.

post-83330-0-80902100-1473246242_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chętnie zobaczę, dzięki. Rozumiem że mesh 18mm?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie dotarł zakup z allegro:

Działa i mi się podoba na ręce, więc jestem zadowolony.

Polecilibyście bo niego jakiś pasek albo bransoletę? Myślę o shark meshu, ale chętnie posłucham opinii kolegów.

Super! Ten pasek co masz wygląda dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Gratuluję nabytku. Też wydaje mi się że na tym pasku co masz wygląda dobrze. Ja swój, co prawda czarną wersję nosiłem na zwykłej plecionce. Teraz mam przy nim prosty pasek (podobno do Wostoka) z alle za 10zł. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi