Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

adi12

Który wybrać ? Dylemat ...

Rekomendowane odpowiedzi

Osobiście nie podobają mi się te zegarki. To nie mój "klimat". Czy będą podobać się chłopakowi?? Oto pytanie :)

cessante causa, cessat effectus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może lepiej takie:

http://www.good-stuffs.com/Beautiful-Beijing-Zungu-classic-dress-automatic-watch_p_51.html

http://www.good-stuffs.com/Rodina-automatic-wrist-watch-OEM-by-Sea-Gull-ST17_p_156.html

?

IMHO, sporo ładniejsze i ciekawsze.

Weź pod uwagę też rozmiar zegarka. Nie wiem jak dużego masz chłopaka i jak duży ma nadgarstek, ale nawet na 17cm nadgarstek te, co wybrałaś będą raczej małe. Celowałbym bezpiecznie w 40mm średnicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem tak:) ; chłopak ma nadgasrtek 17cm (ostatnio udało mi się zmierzyć), na codzień nosił zegarek suunto - który naprawde bardzo mi się nie podobał, taki duży, poprostu nie pasawał mi w nim, ale niestety uszkodził go pare dni temu ...

Pokazywałam mu te zegarki, ale oznajmił: że jaki wybiore, w takim będzie chodził :)

Nadmieniam że chłopak kończy za tydzień 26lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aaa i powiem, że jakoś bardziej przypadł mi ten Obaku :) ale nie wiem jeszcze ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak na prawdę, to one są bardzo do siebie podobne. Zastanów się, czy człowiek przyzwyczajony do Suunto będzie chciał zmienić całkowicie wygląd zegarka (to on przede wszystkim będzie musiał się dobrze z nim czuć :-)). Ponadto, zarówno Obaku jak i pokazany przez Ciebie Skagen są dosyć małe - ok. 36 / 37 mm bez koronki, ale przy ich osadzeniu w kopercie wydają się jeszcze mniejsze. Miałem dokładnie takiego samego Skagena - okienko daty bardzo małe; trudności w odczytaniu w gorszym oświetleniu. Podobnie tarcza. "Na żywo" jest praktycznie zlewająca się kolorystycznie (chociaż ten jest chyba bardziej czarny, niż szary...). Koronka jest też mała - przy grubszych palcach ciężko ją się wyciąga do ustawienia czasu. Całe szczęście zegarek dokładny, ale mechanizm wytrzymuje 3-4 lata. Moim zdaniem dość ładnie wyglada na mesh'u, który jest dostępny w kolorze koperty (grafit / oksyda karabinowa). Zegarek jest bardzo lekki i płaski - garniturowiec. Pomimo wysokości ok. 8 mm, ze względu na budowę i osadzenie dekla (wyoblony trapez) i lekko wypukłe szkło, zegarek na ręku wygląda jak 4 mm.

Zastanów się, czy w tej cenie lub odrobinkę większej, nie sprawić chlopakowi zegarka mechanicznego?

"Do or do not. There is no try" - Master Yoda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odgrzebałem swojego Skagena i zrobiłem dziś kilka fotek, abyś mogła zobaczyć jego wyglad na nadgarstku 17 - 17,5 cm.

Oba, wybrane przez Ciebie, zegarki są dość do siebie podobne wymiarowo.

post-47751-0-33773800-1359680027_thumb.jpg

post-47751-0-92022400-1359680039_thumb.jpg

post-47751-0-52084800-1359680061_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo cieniutki, ale wg. mnie nie wygląda źle na ręce.

P.s.

Zastanów się jeszcze czy nie wybrać czegoś bardziej męskiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak wygląda ten Obaku :

post-52225-0-53826200-1359706728.jpg

Nie myślałam, że będzie takie zainteresowanie moim zapytaniem :)

Więc tak :) poprostu chciałabym żeby zegarek nie był duży a ładny, nie jestem w stanie sprecyzować mojej percepcji na chwile obecną,

gdyż w pracy jestem :) Duży - w sensie na grubość (nie podobają mi się takie zegarki).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale czy uzytkownikowi bedzie sie podobal? Bo on go bedzie nosil... Duzy, to niekoniecznie gruby, ale o wiekszej srednicy 40-41 mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślałam jeszcze o SWISS MILITARY HANOWA Navalus Classic:

post-52225-0-78631200-1359721579_thumb.jpg

post-52225-0-33669000-1359721560.jpg

ale nie wiem jak on na ręce wyglada i czy jestt warty ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej, to przejdzcie sie razem do kilku sklepow, salonow lub butikow zegarkowych, przymierzcie kilkanascie i okreslcie jaki typ zegarka Wam odpowiada. To trzeba ocenic na reku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wziął bym skagena albo rodine proponowaną przez machlo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jednak nie zakupiłem :) Przyszły mąż przyznał się, że chciałby zegarek podobny do poprzedniego czyli z dużą tarczą ;o

Więc kupiłam mu drobniejszy upominek, a prezent otrzyma później :)

Przeglądłam wiele zegrarków firmy Suunto i podobają mi się (i jemu napewno też):

suunto-core-black-yellow

257353d1266010253-fs-suunto-core-black-yellow-watches-007_1024.jpg

Suunto core all black

vvpdx.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.