No ktoś pojechał po całości. Kamlot owinięty drutem..... Ciekawe czy znajdzie się ktoś chętny na ten unikat :D Ale inne przedmioty ma wcale nie lepsze http://allegro.pl/stara-ebonitowa-wtyczka-do-renowacji-radia-3-szt-i3140661632.html
Panie Piotrze nic dodać nic ująć. Zgadzam się z tym co Pan napisał. Jeśli już wyjdzie jakaś afera z żywnością to nie pozostaje nic innego jak "wykarmić" nas uspakajającymi informacjami typu:"...nic się nie stało...". Afera z padliną podobnie jak inne afery tego typu - umrze śmiercią naturalną bo zostanie "przykryta" inną sensacją. Przykre to, ale tak właśnie się dzieje
Sam nie wytwarzam . Kupuję wprost od źródła które jest sprawdzone i to zarówno wędliny jak i mięso. To co możemy kupić w sklepach coraz mniej przypomina to czym powinno być z założenia. A ujawnione ostatnie wydarzenia spowodowały dramatyczny spadek zaufania co do jakości i bezpieczeństwa kupowanych wyrobów które i tak są zwyczajnie niesmaczne. To jest oczywiście moje zdanie i zazwyczaj nie poddaję się nagonce medialnej jak to było swego czasu z masłem . Tak teraz postrzegam to zupełnie inaczej. Kto wie czy z czasem nie przejdę na wegetarianizm z GMO w tle :lol: .... żartowałem .... ale nie do końca..
Ja już nie wierzę w żadne zapewnienia. Skoro nie ma hamulców żeby przerabiać padlinę....to "odświeżanie" przy tym jest jak "uszlachetnianie" ... :D . Ja już od dłuższego czasu nie kupuję w sklepach mięs i wędlin, bo są zwyczajnie niesmaczne i tyle.
np... ostrzykiwanie azotanami bo jeszcze nikt nie wymyślił lepszego środka zapobiegawczego przeciw Clostridium botulinum. W procesach ostrzykiwania są używane różne substancje. Oczywiście nigdy nie mamy pewności czy ta połć mięsa nie była potraktowana np. jakimś środkiem do mycia naczyń, lub w inny sposób "odświeżona" :ph34r: :ph34r:
i tu mamy odmienne zdania. To mięso jest również przetworzone chemicznie. Może leżeć na kaloryferze wiele dni ...no chyba że zakupimy mięso z prywatnego uboju... :ph34r:
Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.