Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

radekglaz

Vostok Amfibia nurek - spór sprzedawca - kupujący

Rekomendowane odpowiedzi

tego to już nie wiem, może mieć coś na sumieniu i chce szybko chwycić kasę

jak Ty mu zrobisz przelew dostanie szybciej na konto niż z pobrania

mam na to jeszcze jedną radę - skoro tak Mu zależy na pobraniu niech wykupi opcję otwarcia przesyłki przy kurierze

zamiast równowartości 0,5 wyda równowartość 0,7 (oczywiście jego koszty za dodatkowe bajery, nie twoje)ale będzie jakaś pewność, że nie ma nic do ukrycia a gdyby dalej próbował coś zakombinować przy takiej opcji, płatność jest wstrzymywana.

poza tym mnie nie ruszają wpisy w typie nie jestem dzieckiem, czy kupiłem 15 zegarków - gdybym chciał robić chryję zażądałbym zdjęcia 15 zegarków na tle dowodu osobistego :P:D

jak widzicie nie trzymam strony żadnego z Was - dogadajcie się

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze jedno

pomyśleliście jeszcze obydwoje o złośliwości rzeczy martwych

w tych ruskach wahnik lubi się odkręcić a wałek ukręcić

może to nie jest wina żadnego z Was - jeden obrót więcej i tak się stało

jak przedmówcy pisali, szkodliwość znikoma a ew. koszty naprawy również

zegarmistrz zrobi to za kilka złociszy, ale to tylko pod warunkiem, że nic nie zatailiście i sumienie jest czyste

PEACE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burns, ale ja to doskonale wiem.

Zegarek w chwili wysłania był sprawny bo sprawdzałem. Zakładam, że oczywiście coś mogło się stać po drodze choć to mało prawdopodobne.

Vostok jest specyficznym zegarkiem, który zachowuje się inaczej niż większość innych zegarków - to co pisał mw75. Automat w tym mechanizmie nie jest tak wydajny i jeżeli nie nosisz zegarka 24h na dobę to prawdopodobnie potrzebne jest dokręcanie koronką. Koronkę w Amfie i jej dziwne zachowanie po odkręceniu chyba wszyscy znają oprócz kupującego.

Pomimo tego oferuję sprzedającemu zwrot zegarka i jeżeli wymagane, naprawę we własnym zakresie lub zwrot całej kwoty przelewem na konto.

Niestety Napoleon poinformował, że w poniedziałek wysyła zegarek za pobraniem na co ja się nie zgadzam.

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślę, że to uczciwe podejście z twojej strony

jak wyśle za pobraniem bez uzgodnienia z Tobą, to zegarek do niego wróci po miesiącu :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najciekawsze jest to że kolega napoleon nie wypowiedział się w temacie na jakiej podstawie sadzi że zegarek jest zepsuty , czytam że ktoś radzi sprzedającemu pzryjąć zegarek z powrotem i zwrot kasy czyli warunki na zasadach napoleona(co zważywszy na to że można przyjąć iż to ten ostatni uszkodził zegarek jest ryzykowne ) , ale zwróćcie uwagę że w takim wypadku

każdy będzie mógł bez konsekwencji po swojej stronie zwracać zakupiony zegarek jeśli mu sie nie spodoba twierdząc że jest zepsuty , i powoła się na ten temat dodatkowo strasząc policją czyli będziemy mieli taki forumowo -bazarowy precedens .

Sam nie wiem jak bym się zachował na miejscu Radka bo przyjmując zegarek z powrotem za pobraniem , to wychodzi tak jak by odkupił vostoka z powrotem pokrył koszta wysyłki i ryzykuje dodatkowo że zegarek rzeczywiście jest zepsuty i to przez kupującego który sam potwierdził w swoich wypowiedziach brak umiejętności obsługiwania amfy , o wyzwaniu od uszustów i straszenia policją nie wspominając.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jarkos30, podsumowałeś całą sytuację idealnie... Poprostu jak na to patrzę z boku nie wierzę, że ktoś może się tak zachowywać.

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radek, jeżeli nie będziesz mógł sprawdzić stanu zegarka przed zaplatą pobrania, po prostu nie odbieraj przesyłki.

Bardzo mi się ta sytuacja nie podoba, zniechęca do "koleżeńskich" zakupów na forum. I jest kolejnym argumentem dla obostrzeń na bazarku.

Ciekawy jestem czy Napoleon zastosował się do zaleceń instrukcji obsługi zegarka i jaki to przyniosło efekt.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widzę to Napoleona nie było na forum od jego ostatniej wypowiedzi.

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

byłem w górach i miałem wypadek niestety. Odpisze wszystkim jak się ogarnę bo zdrowie jest dla mnie najważniejsze. Zrobię zdjęcia mojej kolekcji itp. Jeszcze raz podkreślam że wiedziałem co kupuję i że zegarek jest bardzo ładny i nie mam zastrzeżeń do stanu wizualnego.

Też sie zastanawiam dlaczego sprzedający nie załatwi sprawy tylko pierze swoje brudy publicznie. Pozdrawiam wszystkich którzy cały czas zarzucają mi moje lamerstwo i niezdecydowanie i zycze wam byście znalezli sie w mojej sytuacji i zakupiony przez Was zegarek przyszedł do Was zepsuty. Do rychłego usłyszenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drogi Napoleonie,

Przykro mi z powodu wypadku. Mam nadzieję, że nic poważnego Ci się nie stało i że szybko wrócisz do zdrowia.

Próbowałem się z Tobą wielokrotnie dogadać na PW, ale bez rezultatów. W obliczu pomówień o oszustwo i straszeniem Policją, postanowiłem założyć ten temat aby wszyscy mieli szansę wyrobić sobie opinię na temat sporu oraz miałem nadzieję, że również Ty spojrzysz na całą sytuację z innej strony.

Proponowałem uczciwy sposób załatwienia sprawy czego potwierdzeniem były wypowiedzi innych. Niestety nie byłeś zainteresowany polubownym załatwieniem sprawy.

Dalszą dyskusję na temat sporu uważam zatem za bezcelową.

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.