Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Leo

Zeno-Watch Basel - oryginalny, czy nie?

Rekomendowane odpowiedzi

Już dawno napaliłem się na pilota Zeno i teraz akurat z okazji zbliżających się urodzin zamierzam sobie kupić.

Mam jednak prośbę o rzucenie okiem na zegarek, który chcę kupić. To nie Patek, ale w sieci są też podróby Zeno, więc nie chcę się wpakować.

Zegarek nie ma dokumentów zakupu, podobno prezent, więc tutaj po raz pierwszy zapaliła mi się lampka.

Moją uwagę zwróciło jeszcze rozmieszczenie nacięć na deklu względem tekstu w porównaniu do takiego samego zegarka ze strony GoldTop.pl.

Oto zdjęcie z Gold Top. Ten sam model, ale tutaj jest akurat mechanizm ETA 2834, montowano również 2846, która jest w tym zegarku, który chcę kupić. Jednak dekiel powinien chyba wyglądać tak samo (rozmieszczenie tekstu względem nacięć).

Zeno6554a-1.jpg

Zdjęcia zegarka, który chcę kupić. Widać też mechanizm. Ja akurat jestem zielony w mechanizmach. Wprawne oko stwierdzi, czy siedzi to co napisane na deklu.

75zenek2.jpg

91zenek.jpg

52zenek3.jpg

Może na coś zwrócicie jeszcze uwagę. Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Jaki ma być niby związek pomiędzy podarowaniem czegoś jako prezent a brakiem papierów?

2. Wstawione przez Ciebie zdjęcia ("żywe" kontra "katalogowe") to fotki różnych zegarków. Data vs. data+dzień tygodnia, poza tym - okienko daty w różny sposób "wcina się" w cyfrę oznaczającą godzinę trzecią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne wynika to z innego zastosowanego mechanizmu. Z informacji zawartej na Gold Top wynika, że w tym modelu stosowano dwa mechanizmy. ETA 2834 - katalogowe zdjęcie i ETA 2836. Co ciekawe w tym nad którym się zastanawiam jest ETA 2846 a nie 2836, czyli jeszcze inny, pomimo że ten sam model zegarka - Zeno 6554.

Zegarek jest z rynku niemieckiego.

Pytanie, czy jest to oryginalny zegarek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie to ORYGINAŁ - po czym wnoszę... prosze rzucic okiem na mechaniz, czysta ETA :] reszta dla mnie bez zarzutu

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginalny Zenek, jak najbardziej.

Ale jak chcesz rozwiać wątpliwości, pisz do Zeno.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jak chcesz rozwiać wątpliwości, pisz do Zeno.

wyjąłeś mi to z ust :] prześlij info wraz z fotkami bezpośrednio do ZENkA

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.