Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

złomiarz59

Proszę o pomoc w wyborze zegarka automatycznego

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Jestem nowy i całkowicie zielony w tematach zegarkowych.Chcę zakupić jeden z dwóch diverów - pierwszy to DEEP BLU Pro Sea Diver 1000 Black - drugi to Citizen Promaster NY0040-09EE.Niestety nie potrafię wkleić zdjęć.Proszę pomóżcie koledzy ponieważ stać mnie niestety tylko na jeden.Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza sprawa to rozmiarTwojego nadgarstka. To dwa różniące się znacznie rozmiarem zegarki.

DB ma 46mm, Citizen ok. 42mm.

Ja jakoś nie mam zaufania do zegarków Deep Blue mimo że z pewnością są dobrej jakości wykonania. Ale te wszystkie napisy po 1000m wodoszczelności, jakoś mi się w to nie chce wierzyć.

A jak kupię Citizena np. ny0040 to wiem, że jest tu pewna wodoszczelność 200m. Ja bym postawił na wieloletnią tradycję i historię i wybrał Citizena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak kolega wyżej napisał to dwa zegarki różniące się wielkością dlatego DEEP BLU Pro Sea Diver 1000 Black lepiej przymierzyć przed zakupem żeby uniknąć rozczarowania. Citizen Promaster NY0040-09EE jest bezpieczny pod tym względem :)

cessante causa, cessat effectus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje za porady.Nadgarstek 18cm,więc Deep Blu odpada.Najtańszego Citizena znalazłem za 800pln.Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No takie są teraz ceny. Można próbować sciągać z Zatoki ale tu też nie ma pewności czy nie doliczą Vat i cło. Bezpieczniej kupić w Polsce i do tego masz bezproblemowo uznawaną gwarancję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jakoś nie mam zaufania do zegarków Deep Blue mimo że z pewnością są dobrej jakości wykonania. Ale te wszystkie napisy po 1000m wodoszczelności, jakoś mi się w to nie chce wierzyć.

Polecam wideo --->

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym bral Citka NY0040, ale popatrz tez na Seiko SKX007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Kupiłem citizena promastera na gumowym pasku,bo był tańszy.Od czterech dni sprawdzam dokładność dobową - jestem bardzo zaskoczony ...+8s.od poniedziałku do soboty.Wzorcem jes riseman z wave ceptorem (codzienne łączenie).Dziękuję za rady.Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza sprawa to rozmiarTwojego nadgarstka. To dwa różniące się znacznie rozmiarem zegarki.

DB ma 46mm, Citizen ok. 42mm.

A jak kupię Citizena np. ny0040 to wiem, że jest tu pewna wodoszczelność 200m. Ja bym postawił na wieloletnią tradycję i historię i wybrał Citizena.

Wiecej wiary Kolego :)

DB to nie zegarek z "bazaru" .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się czaję na DB od jakiegoś czasu. Bardzo mi się podobają stylistycznie te zegarki, a w środku siedzi Seiko, więc tragedii nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam DB Sun Diver II od nowego roku. Duży zegarek ale dość dobrze leży na ręku (17,5 cm).

Ciężki ale można się przyzwyczaić. Dość ładnie świeci. Jeśli chodzi o dokładność to mój robi jakoś +1 minute na tydzień, jak dla mnie do przeżycia. Jeśli chodzi o jakość wykonania to nie mam zastrzeżeń,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.