Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.
CERTINA - problem z teleskopem
dodany przez
pkrzywda, w ZEGARKI SZWAJCARSKIE i NIEMIECKIE
Rekomendowane odpowiedzi
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez gszydlowsky
Cześć , szukam paska Bonetto Cinturini , mod. 295 w kolorze pomarańczowym .
Jeśli ktoś posiada i chciałby sprzedać to zapraszam na priv .
W grę wchodzą też inne modele , najchętniej z serii vintage .
Udało się znaleźć , czekam na pasek 😁
-
Przez billyhargrove
Cześć zegarkowicze,
Jak na tle Certina DS Action 43mm wypada Davosa Argonautic? Jakie opinie jeżeli chodzi o jakość wykonania, czy też samą markę? Czy jest coś co w tej cenie konkuruje z tymi dwoma diverami?
Dla kontekstu: Byłem przymierzać swój pierwszy, potencjalny zegarek, Certina DS Action 38mm - okazał się mniejszy niż zakładałem wizualnie na moim 17cm nadgarstku. Przeskoczyłem od razu do mierzenia wersji 43mm - poza lepszą jakością i zapięciem, wizualnie też prezentował się o wiele lepiej. Sprzedawca wiedząc o preferencjach, zasugerował mi przymiarkę zegarka Davosa Argonautic - zrobił na mnie dosyć dobre wrażenie, na zdjęciach w Internecie nie prezentował się tak dobrze jak na żywo i po chwili rozmowy nawet można było odnieść wrażenie, że całościowo jest o wiele lepszy niż Certina.
Jak to wygląda w praktyce? Czy ktoś może się wypowiedzieć o obu modelach? Czy może jest coś w tym budżecie co może z nimi konkurować? Szukałem opinii na grupach na facebooku i zazwyczaj jeśli ktos miał coś do zarzucenia to fakt, że Davosa próbuje naśladować marki premium. Aktualnie jest 60/40 w stronę Certiny, ale może ktoś z Was pomoże te szalę przechylić, bądź zasugeruje nowego zawodnika.
-
Przez billyhargrove
Cześć forumowicze!
Mam 26 lat i jestem przed wyborem pierwszego zegarka, na który mam zamiar przeznaczyć około 3000-3400 złotych.
Jestem absolutnie zielony w zegarkach, poczytałem ostatni tydzień o brandach, mechanizmach, typach i nie ukrywam, że najbardziej mi siedzą zegarki typu diver - do codziennego użytku do pracy / do wyjść ze znajomymi, na nadgarstek 17 centymetrów.
Po intensywnych poszukiwaniach i przebrnięciu przez różne firmy pokroju Seiko (długo tutaj dumałem nad wyborem), znalazłem zegarek firmy Certina - DS Action Powermatic 80, 38mm, trochę podobny do submarinera.
Niestety po zasięgnięciu porady wśród kilku osób, spotkałem się o dziwo ze sceptycznym podejściem - Certina była ich zdaniem albo przereklamowana, albo "nudna", albo" mechanizm był słaby", albo "w tym budżecie masz Orisa i o wiele lepsze zegarki np Ball".
Także przybywam dziś do prawdopodobnie najlepszego miejsca w polskim Internecie, pełnego entuzjastów zegarków, zasięgnąć Waszej porady, bo ja w temacie jestem jeszcze zielony. Zegarek wizualnie mi się podoba, pod komentarzami na anglojęzycznym YouTube zbiera pozytywne opinie pod recenzjami, niestety mam wrażenie, że u nas jest odbierany negatywnie. Czy faktycznie jest w tej cenie coś o wiele lepszego od Certiny, a sama Certina jest przereklamowana? W sklepie model 38mm kosztuje co prawda 4000 złotych, natomiast przy odpowiedniej rozmowie da się spokojnie go wytargować na mój budżet.
-
Przez ginger109
Witam.
Dostałem w prezencie zegarek 18 luty 2024 kupiony przez allegro. 17 marca reklamowaliśmy bo zeszły kolory z paska. Wymienili i odesłali zegarek. Znów zszedł kolor z paska i tarcza z dniami tygodnia raz działa raz nie. Teraz już wolelibyśmy zwrot gotówki, bo to wadliwy zegarek. A dostaliśmy odpowiedz, że wymiana paska 150zł, bo to wynik eksploatacji i nie podlega reklamacji, a tarcze naprawią. Gdzie mogę sprawdzić czy to prawda, że gwarancja jest tylko na zegarek. Pasek jest guma/silikon a kolorowe paski są namalowane.
odpowiedz od Labri Kinga Górska
Witam, To pierwsza sytuacja, w ktorej mowimy o sprawie reklamacyjnej (tarcza z dniami tygodnia). Co do schodzacych kolorow z paska to wynik eksploatacji, to nie podlega reklamacji, mielismy taki pasek w zapasie, wiec bedac proklienckim sklepem wymienilismy go Panstwu. Drugiego niestety nie mamy i tak: 1) mozliwa gwarancyjna naprawa tarczy zegarka i odeslanie, na nasz koszt 2) mozliwa gwarancyjna naprawa tarczy zegarka + wymiana paska w cenie 150zl (Panstwa koszt), jesli sa Panstwo zainteresowani wymiana paska rowniez Prosze o decyzje. Pozdrawiam,
-
Przez obw
Rozerwała mi się szlufka w skórzanym pasku: pierwsza od sprzączki, która dodatkowo jakby podklejona od spodu paska. Kto to może i czy w ogóle naprawić?
Nowy pasek kosztuje 249 zł, zamiennik z Ali ok 180.
-