Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MateuszM

Wymiana paska na nato - kilka pytań.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, okazało się, że nie bardzo mogę nosić zegarek na skórzanym pasku, ze względu na dziwne reakcje alergiczne, a ciężka bransoleta nie bardzo mi się widzi w i tak już dość ciężkim zegarku to postanowiłem założyć do niego nato strap.

Teraz kilka pytań:

1. Kupował ktoś nato od użytkownika polo40 na allegro - jak z jakością? Cena to 28zł inne są też po 52zł, ale nie widzę by się czymś różniły. Warto czy szkoda czasu i lepiej dołożyć do czegoś innego (innej firmy, lepszej jakości)?

2. Czy nie mając w domu żadnych narzędzi zegarmistrzowskich da się to założyć samemu? Głównie chodzi o demontaż paska, jest na to jakiś patent? Bo nato to widziałem, że po prostu się przewleka.

3. Zegarek to Pulsar PU2007X1 jak on się wam widzi na nato? Zastanawiam się nad czarnym, albo czarno-żółtym (zdjęcia poniżej).

Tak wygląda zegarek:

1416223.jpeg

A tak paski:

large_nan5050_4.jpg

large_nan5072_4.jpg

Osobiście skłaniam się raczej ku czarno-żółtemu. A co wy myślicie (choć wiem, że to głównie mi ma się podobać, ale warto poznać też inne opinie)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj,

1) Kiedyś kupiłem jeden pasek od użytkownika polo40.Transakcja przebiegła bez żadnych problemów. Różnica w cenie wynika z grubości pasków, te droższe są grubsze i bardziej mięsiste (przynajmniej wg moich doświadczeń). Polecam te grubsze paski.

2) Ze zdemontowaniem paska poradzisz sobie sam (w internercie są odpowiednie instrukcje wideo). Do zamocowania nato jest potrzebne założenie teleskopów ale to też żadna filozofia. Jednak, obowiązek dbania o zegarki nakazuje mi polecenie wizyty u zegarmistrza. Fortuny nie zapłacisz, a będziesz spokojny, że nie porysujesz zegarka (bo to niestety dość powszechny grzech przy zmianie paska przez niedoświadczone ręce).

3) Zegarek ma szanse nieźle wyglądać po zmianie paska, skoro już jest to konieczne. Osobiście wybrałbym jednolity czarny kolor, żeby nie przesadzić z ilością żółtego na nadgarstku.

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. na zdjęciach różnicy nie widać, ale lepsze NATO są z grubszego materiału, dziurki nie rozciągają się i nie 'siepią'

2. powinieneś mieć przyrząd do zmiany pasków (szpikulec z łapką, którym wypychasz i wpychasz teleskopy), w ostateczności domowe narzędzia ( np. twardy drut i nożyk do ziemniaków :) ) dają radę, lub pierwszy napotkany zegarmistrz zrobi to za Ciebie

3. czarno-żółty jak najbardziej

Bez komercyjnych www :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nato od tego sprzedawcy i tańszy model jest wykonany ze sztywnego, sztucznego materiału, które potrafi nawet obetrzeć nadgarstek. Zdecydowanie warto dołożyć do droższego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedzi, zamówię ten droższy pasek, a z wymianą pójdę do zegarmistrza. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem ten drozszy i jestem bardzo zadowolony , pomysl jescze nad zulu w trzech ringach wtedy klamerke masz zapieta symetrycznie wzgledem zegarka a w nato zawsze klamra jest z boku niektorym to przeszkadza

zdjcie1168b.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję wszystkim za porady - kupiłem ten droższy pasek, rzeczywiście świetna jakość. Zegarek wygląda nawet lepiej niż się spodziewałem. A zapięcie z boku, a nie pod zegarkiem okazuje się całkiem wygodne.

Tak to wygląda:

1424492.jpeg

1424494.jpeg

1424495.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłącze się pod temat bo też mam kilka pytań co do tych grubszych nato.

1. jak z użytkowaniem przy diverze, jak komfort użytkowania w wodzie i ze schnięciem paska?

2. Jak takie paski zachowują się w upały, czy ręka się w nich poci, męczy, parzy/dusi?

3. Czy w takie paski wbija się kurz chciałbym użytkować w pracy, a mam styczność z trocinami, łatwo się spłukuje kurzowe, piaskowe babole?

4. Czy te paski to coś w w stylu tych co się w plecakach lub nerkach spotyka jako element?

Bransoleta mnie bardzo męczy, jest w niej gorąco, lepi się i jest ciężka, więc obecnie zmieniłem na gumę Diloy ale nie ufam tym klamerkom

www.opal.za.pl www.brykietlodz.za.pl www.drewno-opalowe-detal.gsi.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noszę zegarek na nato już jakiś czas, więc myślę, że mogę odpowiedzieć na twoje pytania:

1. Co prawda nie pływałem jeszcze z zegarkiem na ręku, ale niejednokrotnie zdarzyło mi się zamoczyć ręce po łokcie. Pasek schnie stosunkowo szybko i nie powoduje dyskomfortu gdy jest mokry (osobiście praktycznie tego nie odczuwam).

2. Jeśłi chodzi o upały to nie ma krzywdy - jest o niebo lepiej niż przy skórzanym pasku. Choć ręka się poci - to oczywiste, ale wystarczy wyprać pasek raz na jakiś czas (niestety łapie zapachy) i jest ok. Nie mam też żadnych odparzeń i tym podobnych historii, a miało to miejsce przy pasku skórzanym. Dodam tylko, że noszę ten pasek zapięty dosyć luźno - możliwe jest obrócenie zegarka dookoła nadgarstka, ale nie na tyle luźno, że może to się stać samoistnie.

3. Niestety na te pytanie nie potrafię odpowiedzieć, bo nie miałem styczności z takimi warunkami, ale materiał jest taki, że wydaje się, iż nie będzie problemu.

4. Tak, materiał jest bardzo podobny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.