Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MiToMan

Edox Les Bemonts Slim

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

bardzo mi się podoba zegarek Edox Les Bemonts. Jest cienki, ma ręczny mechanizm. Jeden z polskich jubilerów oferuje go z upustem 50% od ceny katalogowej, tj. 3200 zł (było ok 6300 zł.)

Czy uważacie, że to dobra oferta?

Dziękuję za wszelkie uwagi

Piotr

post-59505-0-25472400-1362140273.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To po prostu zalezy, co się komu podoba. Jak to się mawia na forum zegarek jest wart tyle, ile ktos za niego da.

Ja osobiscie, gdybym mial wydac ponad 3 tys. to zdecydowanie kupilbym np. jakies ciekawe Seiko, moze Tissota, ew. np. Hamiltona, lub cos z Niemiec. Ale to oczywiscie moja opinia.

Jeśli Ci się podoba to kupuj, bo to calkiem fajnie wykonane zegarki.

Sent from my BlackBerry 9790 using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy uważacie, że to dobra oferta?

Nie. W tej cenie znajdziesz dużo lepiej wykonane zegarki, nie mówiąc już o tym, że napewno ładniejsze ;) Wiem, że o gustach się nie dyskutuje, ale ten Edox jest wyjątkowo brzydki. Aczkolwiek nie przejmuj się moim zdaniem, jeżeli Ci sie podoba, to kupuj śmiało.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlito ma racje zobacz na aledrogo np na ML tam mozna kupic z 50% upustem

a czasami i wiecej a to sa zegarki

prestizowo lepsze i lepiej wykonane to tylko jeden z przykladuw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za komentarze. Wiem, że wygląd i ocena to rzecz gustu, więc to czy mi się podoba a innym nie to kwestia poboczna. Bardziej doceniam fakt, stwierdzenia, że ta cena nie jest dość dobra. Udało mi się znaleźć ten zegarek za ok 2200 zł. Pytanie - czy to już jest dobra cena? :)

Widziałem dużo zegarków Maurice Lacroix, które zostały tutaj wspomniane. Spodobał mi się bardzo Pontos automatic. Te zegarki kosztuja w dużej polskiej sieci 8400 zł, a w internecie można je znaleźć dużo taniej. Generalnie aukcje internetowe pełne są zegarków ML i to mnie trochę zastanawia, jaką one mają naprawdę wartość. Zegarek który kosztuje w Polsce 8400 zł na aukcji kosztuje ok 3000 zł.

Inną rzeczą jest fakt, że mam dość drobny, wręcz dziecięcy nadgarstek. Pontos wygląda na nim dobrze, ale Les Bemonts jest ok 5 mm cieńszy więc wygląda dużo lepiej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj.

Jeśli chodzi o różnicę cen w sieci od cen salonowych to wygląda to mniej więcej tak. Ceny jakie widzisz w salonie są oficjalnymi cenami producenta. Zegarki sprzedawane w internecie, np. na Allegro przez kilku sprzedawców są jakiegoś "lewego pochodzenia". Są oryginalne, dostajesz do nich gwarancję z pieczątką jakiegoś sklepu, np. z Hiszpanii. Zegarki wychodzą poza oficjalną dystrybucją ML, szczerze mówiąc nie wiem w jaki sposób. Rozmawiałem ostatnio w jednym salonie ze sprzedawcą i mówił, że oficjalna dystrybucja ML, się troszkę wkurza, bo ktoś im robi krecią robotę...

Abstrahując jednak od źródła pochodzenia zegarków - moim zdaniem ceny salonowe są dość bardzo zawyżone, co mnie drażni, bo lubię zegarki tej marki. Są świetnie dopracowane, bardzo wygodne.

Gdybym miał wybierać między Edoxem, a ML absolutnie bym się nie zastanawiał tylko brał Pontosa. Posiadam go od ponad 5 lat i mimo że mam w kolekcji zegarki kilkakrotnie lepsze jakościowo, pod względem prestiżu czy bardziej zaawansowane technicznie - uważam, że ML Pontos Autoomatic jest najfajniejszym i najwygodniejszym zegarkiem z mojej kolekcji.

Śmiało go kupuj i ani się nie zastanawiaj. Leży niezwykle dobrze. Popytaj na forum, może ktoś odsprzeda używkę - ja swojego Ci nie dam :)

A jak nie to na Allegro masz kilka dostępnych - ponegocjuj jeszcze troszkę ceny bo się da.

Masz prawie idealnego za niedużą kasę na Alledrogo:

http://allegro.pl/maurice-lacroix-pontos-oryginalny-okazja-automat-i3066139085.html

Osobiście brałbym tego:

http://allegro.pl/maurice-lacroix-pontos-day-date-nowy-oryg-f-vat-i3068056244.html

lub takiego z naciągiem ręcznym:

http://allegro.pl/maurice-lacroix-pontos-small-second-nowy-oryg-i3065392827.html

Tu masz jeszcze delikatniejszą i mniejszą wersję, jak masz wąski nadgarstek:

http://allegro.pl/maurice-lacroix-pontos-day-date-nowy-oryg-f-vat-i3039711285.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, nie wiem co wy się tak tego biednego Edoxa uczepiliście ;). Osobiście mam jeden zegarek i do wykonania nie mam żadnych uwag. Zresztą trochę ich miałem okazje pooglądać w Apartach i jakoś nie trafiłem na tragiczne egzemplarze. W cenie salonowej oczywiście nie warto ich kupować za to w promocji 50% uważam, że to nie jest zły wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też miałem kiedyś Edoxa, zresztą bardzo ładnego, natomiast tak źle wykonanego zegarka nigdy nie miałem. Podobnego zdania był kolega, który kiedyś sobie sprawił zegarek tej marki. Z mojego odłaziła farba i miał odpryski na uszach, co powodowało, że miałem wrażenie, że są krzywe :) Tragedia.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż, może dlatego, że ja mam wersję beż żadnej powłoki to nie narzekam... W sumie to tylko takie oglądałem, więc o trwałości PVD wypowiadać się nie mogę :huh: Co prawda, mając 3k i szukając nowego zegarka pewnie nie przeglądałbym oferty edox a poszedł w kierunku np. Hamiltona. Maurice Lacroix bardzo lubię, jednak ich ceny salonowe to istny rozbój!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.