Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Martinx

Jaki zegarek męski do 3000zł, sportowo-elegancki na codzień?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po dłuższej przerwie, obecnie na celowniku Nomos Club dunkel 875904d1352901311-nomos-club-dunkel-dres

Myślę, że to będzie najlepszy wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

calkiem niedawno  nomos byl na bazarku,ten zegar ma cos w sobie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby nie tworzyć nowych postów, odświeżam temat.

Na oku mam 3 zegarki:

EPOS 3401 (43mm), mam nadgarstek równo 16mm raczej płaski, szerokość nadgarstka z góry to 5cm jest więc szczupły. Czy będzie on dobrze leżał? Czy będzie za duży? (Przymierzałem chronograf Armaniaka 43mm i był odrobinę za duży)

Ewentualnie EPOS 3409 (39mm), ale ten większy wizualnie bardziej mi się podoba.

Problem w tym, że nie wiem gdzie w Szczecinie mogę je znaleźć, aby przymierzyć. W centrach w Aparcie i Kruku Eposów po prostu nie ma. Może ktoś wie gdzie najbliżej Szczecina? Podobno w Jubitomie w Auchanie jest. Ktoś może z forumowiczów wie?

I mój zdecydowany faworyt Edox Grand Ocean Ultra Slim (Calibre 27000 i ma 41mm więc chyba idealnie, kiedyś na pewno go kupię bo do garnituru jak dla mnie idealny), ale brakuje mu jednej bardzo ważnej i potrzebnej dla mnie cechy, mianowicie podświetlanych wskazówek/tarczy, ze względu na pracę w ciemności (nocne wachty i manewry). Czas na statku w dzisiejszych czasach pełni ogromnie ważną rolę.

Proszę o podpowiedzi, ewentualnie jakieś zbliżone modele, nie wykluczam kwarcowych bo są podobno dokładniejsze, ale te mechaniczne mają jednak to coś!

Cena max to 3500zł.

Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego na statek, gdzie zegarek będzie miał zapewne stały kontakt z wodą nie szukasz zegarka z wysoką wodoszczelnością, np. 200 metrów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.