Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

patyk

Zegarek na małą rękę

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

poszukuję pierwszego zegarka. Problem polega na tym, że posiadam bardzo chudą rękę (15 cm w nadgarstku). Toteż konieczny jest jakiś nie za wielki model, który nie będzie przytłaczający.

Budżet płynny aczkolwiek wolałbym zmieścić się w 500 zł. Wygląd raczej jakiś taki uniwersalny, ani za bardzo sportowy ani za bardzo elegancki.

Ogólnie, co do wyglądu (pomijam cenę i reszte), odpowiadało by mi coś takiego http://www.zegarek.net/zegarki/tissot/zegarek_tissot_T065.430.16.051.00.html

Z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wiesz jaki ma mieć mechanizm? Kwarcowy czy mechaniczny?

Nowy czy używany?

Chciałbyś aby był to zegarek uniwersalny, więc polecam Ci raczej coś na stalowej bransolecie, ponieważ skórzany pasek średnio pasuje np. do t-shirtu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie to myślałem, że do wyboru mam tylko kwarcowe ew. jakieś automatyczne. Nie musi być nowy, jeśli trafiło by się coś ciekawego używanego, nie miałbym nic przeciwko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tissot, który pokazałeś jest bardzo ładny. Jednak ta cena przewyższa to ile chcesz zapłacić.

Nie wiem jaki jest Twój stan wiedzy o zegarkach, ale na tym forum każdy Ci powie żebyś unikał zegarków firm "fashion", np. Diesel, Armani, Lacoste, czyli firm nie mających nic wspólnego z zegarmistrzostwem. Piszę o tym, ponieważ w tej kategorii cenowej łatwo się napalić na coś takiego. Żeby była jasność, kupić możesz, masz do tego prawo, ale nie rób tego, bo szkoda pieniędzy. Ale skoro podałeś przykład Tissota to chyba coś wiesz. ;)

No i dalej czy rzeczywiście na pasku, czy bransoleta?

W okolicach 500 zł dużo osób chwali zegarki Seiko, Citizen, ale ja nie jestem kompetentny w tym temacie.

Może ktoś z kolegów coś napisze?

Zobacz też bazarek na tym forum. Dużo bezpieczniej kupisz.

Znalazłem tam coś w stylu Tissota na pasku z bardzo dobrym rozmiarem dla Ciebie, szczerze mówiąc nie wiem nic o tym zegarku, ale wygląda zachęcająco.

http://zegarkiclub.p...87749-shanghai/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie zainteresowały mnie te zegarki Seiko, mają rzeczywiście małe w porównaniu z innymi koperty i dosyć odpowiadający mi wygląd.

Co do wyboru bransoleta/pasek, to jednak wolałbym pasek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup sobie zdecydowanie na bransolecie. Pasek zawsze latwiej dokupic a jak masz i jedno i drugie to zegarek staje się bardziej uniwersalny.

Sent from my BlackBerry 9790 using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z kolegą.

Miałeś, bądź masz teraz zegarek na pasku?

Zegarek na bransolecie jest dużo bardziej uniwersalny, ponieważ pasuje niemal do każdego ubioru (nie wiem jak się ubierasz).

Pasek skórzany z klasycznym zegarkiem ładnie wygląda, ale nie jest zbyt uniwersalny. Chcesz zegarek mieć na codzień czy ma być na specjalne okazje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz ten:

http://allegro.pl/seiko-5-automatic-snk605k1-gwar-2lata-i3121157755.html

- nakładane indeksy,

- ładna tarcza,

- przyzwoicie wyglądająca bransoleta,

- mechaniczny (!),

- 37mm

spodobał mi się też ten:

http://allegro.pl/seiko-5-automatic-snkl09k1-gwar-2lata-i3055549825.html

Poszukaj pog hasłem "Seiko 5" - jest wiele modeli, które mogą Ci przypasować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek ma być uniwersalny, na codzień. Zazwyczaj noszę koszule z długimi rękawami, do tego ew. jakiś swetr, ale zdarzają się też t-shirty. Może rzeczywiście więc lepiej wyjdzie coś z bransoletą.

Dzięki za wszystkie propozycje, chyba wybiorę coś z Seiko, muszę tylko gdzieś zobaczyć je na żywo, żeby wybrać coś odpowiedniego na tę moją chudą rękę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już się zdecydujesz, pochwal się co wybrałeś. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.