Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość romseyman

SKA 371P1 - w drodze ku mnie :) [ aktualizacja - juz dojechal ]

Rekomendowane odpowiedzi

Gość romseyman

Dzien dobry w pochmurny poniedzialek.

Nie zabieram glosu czesto na forum, raczej czytam i chlone wiedze.

Od zawsze lubilem zegarki i duzo czasu spedzilem za mlodu przed wystawami, szczegolnie na samym poczatku lat 90tych w Londynie, wowczas tamtejsze wystawy byly jakby troche bogatsze niz polskie. Pamietam chronografy Pulsar oraz kosmicznie drogie Rolexy ;) Jednak moje codzienne, szare uzytkowanie ograniczalo sie zazwyczaj do bardziej lub mniej lepszego Casio, ktore trzeba przyznac nigdy mnie nie zawiodly. Mam kilka i jednego trytowego KHS-a. Od jakiegos czasu spedzam czas na tym oraz innych forach zegarkowych i powoli dojrzalem do czegos bardziej z charakterem. Na poczatek zdecydowalem, ze bedzie to BFK. Glownie za sprawa wygladu, bo uwielbiam divery a ten mi sie bardzo spodobal. Poza tym konstrukcja - w miare duzy, ciezki, solidnie wykonany ( mialem na lapie ). Bedzie to zegarek EDC, wiec technologii kinetic sie nie obawiam. Juz teraz wiem, ze nastepny w kolejce to niebieski Sumo oraz Samurai - czarny albo/oraz (?) bialy.

Rzeczony BFK zostal zakupiony wczoraj, godzine przed polnoca na Chronograph-Divers.com. Rano ujrzalem juz takiego emaila:

Good Day!

Your order was shipped out via Fedex with tracking number 55xxxxxxxxx.

You may track the shipment after 24hrs.

using this link http://fedex.com/Tra...g?cntry_code=us

Many Thanks

Customer Support

I co teraz? Teraz ciesze sie jak dziecko i czekam z niecierpliwoscia. To jakby powrot do czasow dziecinstwa, kiedy oczekiwalo sie na upragniona zabawke ( a stary chlop jestem ) :D Tez tak macie? :) Czy to juz sa objawy jakiejs choroby?

Pozdrawiam wszystkich seikoholikow :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na mojego SKA369 (czyli wersja "pepsi") też oczekiwałem z wielką niecierpliwością, głównie dlatego, że troszkę obawiałem się rozmiaru - mam wątły nadgarstek, a przed zakupem nie miałem możliwości przymiarki. Na szczęście jego wielkość okazała się akceptowalna. Świetne zegarki to są. :)

pHSwD.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość romseyman

Na mojego SKA369 (czyli wersja "pepsi") też oczekiwałem z wielką niecierpliwością, głównie dlatego, że troszkę obawiałem się rozmiaru - mam wątły nadgarstek, a przed zakupem nie miałem możliwości przymiarki. Na szczęście jego wielkość okazała się akceptowalna. Świetne zegarki to są. :)

pHSwD.jpg

Jak juz moj dotrze to wrzuce fotki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość romseyman

Dzisiaj dotarl:

20130327111519.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość romseyman

I jeszcze jedno, juz ostatnie.

20130327155449copy.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybko dotarł. :blink: Skąd przyjechał?

Widzę, że świeżutki egzemplarz - czerwiec 2012 (mój jest dwa miesiące starszy ;)). Tak więc możesz mieć pewność, że akumulatorek bezproblemowo posłuży przez długie, długie lata. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość romseyman

Przyjechal z Singapuru. Akumulatorek jest naladowany na maxa :) , myslalem, ze bedzie w stanie agonalnym a tu prosze - niespodzianka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to gratulacje, fajny zegarek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki kawał świata w 3 dni, nieźle. :blink:

Prawdopodobnie sprzedawca ma taką specjalną ładowarkę indukcyjną do Kineticów i przed wysyłką Ci go podładował. Mojego mam już trochę ponad 2 miesiące i nadal nie mogę go doładować na maksa, ale u mnie jest to jeden z kilku zegarków. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość romseyman

Tez tak pomyslalem. Czytalem w sieci, ze na seikowej ladowarce to trwa 3,5 godziny. U mnie tez nie sierota i chyba za jakis czas trzeba bedzie ladowarke kupic, chocby taka: [media]

Ladowarka od Seiko to chyba ok $200, ta powyzej to GBP47.

nav- dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rotomat to pewne ryzyko, bo nie każdy da radę odpowiednio mocno machnąć Kineticiem. ;)

Z tego co pisał 0.1, nie jest trudno utrzymać go przy maksymalnym naładowaniu, jeśli choć trochę się go nosi:

Odkąd mam ten zegarek a nie często gości on na moim nadgarstku zauważyłem iż trzyma długo w sobie zgromadzoną energię - jego poziom naładowania nigdy nie zszedł poniżej 4 miesięcy.

Polecam recenzję i genialne zdjęcia jego autorstwa. :)

http://zegarkiclub.p...seiko-ska367p2/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogratulowac nowego nabytku. Wersja w żółtym kolorze jest rownież świetna.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak sprawdza sie poziom naladowania akumulatora ? bo widze ze nie ma wyswietlacza poziomu naladowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W skrócie: Przycisk nad koronką służy do sprawdzenia stanu naładowania akumulatora. Bardzo fajne rozwiązanie i nawet bardziej precyzyjne niż "tradycyjny" wskaźnik L-M-H. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mój,też się bałem rozmiaru i ciężaru ale leży idealnie,zegarek nie schodzi z łapy i jestem z niego więcej niż zadowolony

2013-04-10%2017.12.30.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba gratulowałem Ci już nabytku na drugim forum, ale nie zaszkodzi pogratulować i tutaj, bo to świetny kawał zegara. ;)

Ja niestety dzisiaj z bólem serca odsyłam Kinetica do nowego właściciela. Przez trzy miesiące oszukiwałem się, że jego rozmiar jak dla mnie mieści się jeszcze w granicach akceptowalności, ale jednak nie jest to zegarek na 16-centymetrowy nadgarstek. Szkoda, bo uważam go za jeden z moich bardziej udanych nabytków. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość romseyman

Chyba tak, ale dzieki jeszcze raz jakby co.

Ten zegar jest naprawde udany. Moj nadgarstek jest troche wiekszy, chyba cos okolo 20cm wiec lezy jak ulal. Przyznam Ci sie, ze bardzo mi sie podoba wersja Pepsi wiec kto wie..... ;) . Wczoraj dostalem emaila od Harolda Ng w sprawie szafiru do BFK. Cena to $36 wiec chyba sie zdecyduje wymienic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiadałem na poprzedni post burana i to do niego były skierowane moje słowa, ale nic nie szkodzi, że odebrałeś je pod swoim adresem - za taki zegar gratulacji nigdy za wiele. :D

Mój już odjechał do nowego domu. Ostatnia pamiątkowa fotka przed zapakowaniem. Już za nim tęsknię. :(

DNCkoDh.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość romseyman

:D ale chloru narobilem :P

Chyba zdecyduje sie jeszcze na Pepsi. Poczekam jeszcze i zobacze jak sie potoczy wymiana hardlexu na szafir.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.