Gość tomaliusz #1 Napisano 3 Kwietnia 2013 Witam. Zwracam sié z prosbá o opinie na temat dodatkowej oplaty za przedluzenie gwarancji. Sprawa dla mnie pilna bo mam na to czas do końca tygodnia. Mój zegarek to GW-2310-1ER ( brak czujników )Przepraszam jeśli się powtarzam (pytanie już kiedyś zadałem) ale czas goni a chcę podjąć sluszná decyzję.Myślę że dla nowych nabywców sprawa zasługuje na odrębny wátek, dlatego nowy temat Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #2 Napisano 3 Kwietnia 2013 Zwracam sié z prosbá o opinie na temat dodatkowej oplaty za przedluzenie gwarancji. Na pewno warto - niewielki pieniądz 20 pln dla zegarków do 1000 pln i 40 pln powyżej 1000 pln a masz gwarę przedłużoną o dodatkowe 3 lata czyli na 6 lat łacznie. A to czy kiedykolwiek się przyda (znikoma awaryjnośc zegarków Casio) to już inna rzecz Tak czy siak będziesz spał spokojniej przez 3 lata za 20 zł. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dualbet 0 #3 Napisano 4 Kwietnia 2013 20 złotych to nie dużo, prawdę mówiąc spodziewałem się większej kwoty. W takiej sytuacji nawet bym się nie zastanawiał. Pytanie czy warto można postawić przy każdym ubezpieczeniu :-)Jeśli kupujemy nowy model lub z nowym modułem to tak naprawdę niewiadomo jak się spisuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #4 Napisano 4 Kwietnia 2013 Jeśli kupujemy nowy model lub z nowym modułem to tak naprawdę niewiadomo jak się spisuje. Bez przesady, zegarki to nie samochody z "problemami wieku dziecięcego". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1TomTom1 0 #5 Napisano 4 Kwietnia 2013 Swoją drogą biorąc pod uwagę ilość osób , które naprawdę skorzystały z tej gwarancji +3 to Zibi robi świetny interes na nich bo +20 od zegarka .. Czy Ty posiadając serwis dawałbyś ludziom możliwość naprawienia zegarka przez 3 lata za śmieszną sumę 20 PLN ? Gdzie normalnie tyle bierzesz za wymianę baterii ? No średnio Ci się widzi bo przecież jak mechanizm padnie to koszta duże .. Jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze jak na te przykładowo 1000 zegarków 1 padnie to i tak żyła złota . skąd masz te dane? Tu nie chodzi o kasę a raczej o pokazanie dla klienta że to są dobre zegarki i żadko się psują. Tak na prawdę te 3 lata można wysępić u sprzedawcy;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1TomTom1 0 #6 Napisano 4 Kwietnia 2013 Zapytam : ile razy oddałeś coś do nich ?3-4 razy i nie miałem żadnych problemówa ty ile razy miałeś problemy z serwisem zibi techno? nie wiem dlaczego sprzedawca miałby dać CI dodatkowe 3 lata gwarancji czyli razem 6 skoro w UE obowiązują 2 lata na nowy produkt ze sklepu w innych wypadkach jest to gwarancja na rok .A kiedy ostatnio robiłeś zakupy w zibi detal? Nigdy? To nie dziw się że nie wiesz o takich rzeczach. Kupowałem dla żony Baby-g i chciałem rabat wysępić ale sprzedawca zaproponował mi na miejscu przedłużenie gwarancji do 5 lat żebym się uparł to może jeszcze roczek by dał Nie masz racji co do długości gwarancji bo o niej decyduje sprzedawca może jej nie udzielać. Gwarancja wynikająca z ustawy czyli NTZU wynosi 2 lata .A jeśli chodzi o przedłużenie gwarancji to zastanów się czy chcesz nosić ten zegarek więcej niż 3 lata jak tak to przedłużaj 20zł to nie fortuna a będzierz spał spokojnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #7 Napisano 4 Kwietnia 2013 Jeśli chodzi o serwis Zibi to muszę cie zaskoczyć, ale korzystałem 2 razy, w obu byłem zadowolony. Co prawda korzystałem z serwisu Seiko, ale to pewnie bez znaczenia. A co do zasad działania Zibi i ich cen.Sorry, ale to ich biznes, nie pasuje to wybór innych sposobów zakupu jest znaczny. A tak przy okazji. Ciekawe jak tam z serwisem w tych innych źródłach zaopatrzenia. Masz jakieś doświadczenia? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #8 Napisano 4 Kwietnia 2013 Panowie przedmówcy, a korzystaliście z gwarancji w okresie "standardowym" czy "przedłużonym"? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #9 Napisano 4 Kwietnia 2013 Raz korzystałem z gwarancji miedzynarodowej, a raz bez gwarancji. W obu przypadkach zegarki kupione za granicą, mimo to zostałem obsłużony OK i jestem zadowolony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #10 Napisano 4 Kwietnia 2013 Drogi autorze tematu zastanów się czy będziesz zegarek użytkować 6 lat. Faktycznie jest się nad czym zastanawiać - 6,66 zł rocznie Przedłużaj kolego i się nie zastanawiaj. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Oskar_FKP 22 #11 Napisano 5 Kwietnia 2013 >od razu rabaciki , sriki >zniży Ci cenę o 100 PLN nawet > płacisz i tak więcej niż u konkurencji z 2 letnią gwarancją .Gratuluję zakupu baby-G , no jak się przepłaca to chociaż gwarancję dadzą Miło , że każdy ma inną opinię i można sobie porozmawiać ale do jednego wniosku doszli zgodnie ,razem wszyscy przedmówcy a mianowicie :Drogi autorze tematu zastanów się czy będziesz zegarek użytkować 6 lat. Peace. Każdy robi jak uważa ja kupiłem ostatnio zegarek w Zibi i zapłaciłem raptem 25 pln więcej niz za taki sam na allegro z przesyłka więc nie uważam żebym przepłacił ...Gwarancje przedłużyłem pewnie się nie przyda ale nie róbmy scen 20 pln to nie majątek... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tomaliusz #12 Napisano 5 Kwietnia 2013 Faktycznie jest się nad czym zastanawiać - 6,66 zł rocznie Przedłużaj kolego i się nie zastanawiaj.Przedluzylem gwarę. Dziekuje wszystkim za udział w dyskusji.Faktycznie uznałem ze 2 dychy to pikuś Jeśli nawet nie skorzystam to napewno nie będe zalowal 2 piw rocznie będę zdrowszy A w przypadku sprzedaży busoli zawsze gwara mile widziana. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1TomTom1 0 #13 Napisano 6 Kwietnia 2013 Jacek i Tom to ewenementy czy Zibi naprawdę dba o klienta ot pytanie . Jeśli naprawdę dba to skąd takie 'chore akcje' ,z którymi spotkali się inni konsumenci ?Zibi jest na rynku ponad 20lat dlatego że nie dba o klienta? Z reguły kupuję w grupie ZIbi bo nie odpowiada mi polityka firmy ,która narzuca haracz niczym apple na swoje produkty Masz dziwne podejście Jak nie odpowiada ci polityka firmy to nie korzystaj z jej usług. Ja tak robie i mam wiele mniej zmartwień i nie narzekam tyle:) PozdrawiamTomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tomaliusz #14 Napisano 6 Kwietnia 2013 Zibi jest na rynku ponad 20lat dlatego że nie dba o klienta? Masz dziwne podejście Jak nie odpowiada ci polityka firmy to nie korzystaj z jej usług. Ja tak robie i mam wiele mniej zmartwień i nie narzekam tyle:) PozdrawiamTomekTomku chyba Wojtek sié pomylil. Niech mnie poprawi jesli sié mylé ale moze zapomnial przed slowem kupujé dodac "nie" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1TomTom1 0 #15 Napisano 6 Kwietnia 2013 Tomku chyba Wojtek sié pomylil. Niech mnie poprawi jesli sié mylé ale moze zapomnial przed slowem kupujé dodac "nie" Wiem Ironizowałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #16 Napisano 6 Kwietnia 2013 Może to wynika z tego, że my tu jesteśmy u siebie, a ty "w internecie"? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #17 Napisano 6 Kwietnia 2013 Może to wynika z tego, że my tu jesteśmy u siebie, a ty "w internecie"? Dobrze powiedziane. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tomaliusz #18 Napisano 6 Kwietnia 2013 Dobrze powiedziane.Dajcie juz spokòj Wojtkowi. Jego zaangazowanie na forum doceniam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
860lacov 0 #19 Napisano 12 Października 2013 Kupiłem niedawno GW-9200Jak napisał mi tam tomaliusz ewentualna sprzedaż zegarka może być łatwiejsza z przedłużoną gwarancją. Pesymistycznie - przedłuż to na pewno pomoże i w razie czego wymienią Ci baterię po 3 latach .Nie wiem czy dobrze rozumiem. Z gwarancją trzeba kupić baterię i wymiana jest gratis, a bez gwarancji trzeba zapłacić za zakup i za wymianę? Tak czy inaczej stwierdziłem, że 2 gr dziennie jestem w stanie na czymś zaoszczędzić więc szarpnę się i wydłużę gwarancję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #20 Napisano 12 Października 2013 Nie wiem czy dobrze rozumiem. Z gwarancją trzeba kupić baterię i wymiana jest gratis, a bez gwarancji trzeba zapłacić za zakup i za wymianę? W przypadku awarii akumulatora w zegarku z solarem, mając gwarancję nie płacisz za nic poza kosztami transportu do serwisu, natomiast bez gwarancji płacisz i za akumulator, i za jego wymianę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tomaliusz #21 Napisano 5 Listopada 2013 Ufff!!! zdążyłem przedłużyć gwarę na Risemana. Jeszcze 2 dni i byłoby po herbacie Mówiłem sobie zdążę a o mały włos ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Azuel 0 #22 Napisano 21 Grudnia 2013 odświerzam ten temat z pytaniem : Czy można dokonać przelewu internetowego przedłużając gwarancję czy wymagany jest ten druczek z zibi wie ktoś może. Zostały mi 4 dni 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yanwbd 1 #23 Napisano 21 Grudnia 2013 Można zrobić przelew, trzeba później tylko dopiąć potwierdzenie przelewu do karty gwarancyjnej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #24 Napisano 21 Grudnia 2013 Zgadza się, nie trzeba żadnych druczków, wystarczy dowód wpłaty odpowiedniej kwoty na konto Zibi. W tytule wpisujesz "Opłata za 6 lat gwarancji na zegarek Casio [tu nazwa modelu]". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Azuel 0 #25 Napisano 21 Grudnia 2013 Dzięki za odpowiedz. Przelew już poszedł może się kiedyś przyda (oby nie) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach