Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Seed1975

"Strychowce" z Niemiec, Szwajcari ...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. W efekcie "robienia porządków" w domu rodzinnym mojej mamy, znalazłem kolejne "skarby" :) , zachowane przez przodków. Nic o nich nie wiem a i marki firm brzmią dla mnie obco. Być może komuś z Was będzie się chciało na nie zerknąć :) ? Stan zegarków jest diametralnie różny. Od takich co to "tykają" po nakręceniu, po takie, których się nakręcić nie da a i do wnętrza dostać się nie mogłem (np. Cornavin).

Pallas w stalowej kopercie:

post-60584-0-53596700-1366648881_thumb.jpg

Pallas w "złotej" kopercie:

post-60584-0-60142100-1366648990_thumb.jpg

Rokomatic

post-60584-0-37689700-1366649286.jpg

Zegarków znalazłem całą stertę ale nie mogę ze względów technicznych :( dodać więcej. Są tam takie marki jak Roamer, Rodania, Cornavin de Lux (które już gdzieś słyszałem) ale też takie które są dla mnie absolutnie anonimowe (Cimier, Novus, Bourbon, Anker, Herma). Znalazłem też całą dywizję zegarków Ruhla, Ceite i Lange & .... ?? No i jeszcze całą masę innych w stanie trudnym do zidentyfikowania ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lange & Sohne być może, jeśli tak jest i jest to oryginał to kupe kasy wart ;) Ale nie sądze, że wsród niskiej klasy zegarków była taka perełka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto do tego tematu zajrzeć

http://zegarkiclub.p...etna-odpowiedz/

Dokładnie tak.

Obejrzyj te zegarki i te które uznasz za interesujące pokaz w dziale vintage w zapytaniach o stary zegarek. Konieczne zdjecia tarcz i mechanizmów oraz wskazane elementów sygnowanych

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lange & Sohne być może, jeśli tak jest i jest to oryginał to kupe kasy wart ;) Ale nie sądze, że wsród niskiej klasy zegarków była taka perełka.

A myślisz, że Lange zawsze tylko drogie zegarki produkował?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.