Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Na rowerku jeżdże średnio ok. 30-40km dziennie. Myśle, że jak dojdzie do mnie moja pierwsza szosówka, to będę robił tych km. dużo więcej. Narazie musze jakoś godzić rower z bieganiem i pływaniem. Czasami nie na wszystko niestety mam czas.

Edytowane przez carlito1

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na szosie powinieneś bezproblemowo utrzymać 30km/h. Ja kiedyś jechałem z okolic Katowic do Krakowa przez Jaworzno, Chrzanów itd. na góralu razem wyszło około 190 kilometrów. Średnia na rowerze górskim wyszła 26,5 km/h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GT Avalanche 1.0 na Deore XT. 

P4280070.JPG

P3180044.JPG

P6070051.JPG

GT%2520avalanche.PNG

Ticking away the moments that make up a dull day.

To już ostatni zegarek, więcej nie kupuję. O! Zegarek!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jeżdżę na szosie w górzystych terenach okolice zakopanego, beskid zywiecki - ogólnie podjazdy i zjazdy - utrzymanie średniej 30km/h na takiej trasie to duży wysiłek. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na szosie powinieneś bezproblemowo utrzymać 30km/h. Ja kiedyś jechałem z okolic Katowic do Krakowa przez Jaworzno, Chrzanów itd. na góralu razem wyszło około 190 kilometrów. Średnia na rowerze górskim wyszła 26,5 km/h.

190km na goralu z predkoscia 26.5?? Woow respect

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PICAD

Nie przesadzajcie z tymi kosmicznymi predkosciami. Jazda na szosie w grupie to co innego. Po jednym sezonie majac 26 lal uzyskiwalem srednie 35 przy 80km - warunek, że w grupie i na szosie, przy czym na większości dystansu i tak nie schodziło sie poniżej 40. Po 2 latach na zawodach na 100km wyszlo około 40. Nie jestem jakiś wyjątkowy, większość, z którymi jeździłem mieli podobne wyniki. Kwestia zbudowania dobrej bazy na początku sezonu (kilka tys. km - dużo ale spokojnie), bez przegięć na niskim tętnie, potem dodać jakiś sprinty itp i można osiągnąć naprawdę wiele w krótkim czasie.

Nie byłem typowym kanapowcem z browarem, bo takiemu na pewno będzie trudniej, zwłaszcza z nadwagą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w sezonie jeżdzę do pracy -około 4,850 metrów-rekord 11,55 minuty :D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem na starcie TdP. I nawet spotkałem dzień wcześniej panów, z grupy bodajże BMC, jak byli na południowej kawce w Starbucksie :P

Wczoraj ktoś jeździł? U mnie około 33 stopnie w cieniu + słońce na maksa i udało się zrobić naprawdę ciężką trasę po lasach 46km.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak z góry go taki rekord jest kiepski :-). Ale jak pod gore to jest bardzo dobrze .

Po płaskim.. :D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem na starcie TdP. I nawet spotkałem dzień wcześniej panów, z grupy bodajże BMC, jak byli na południowej kawce w Starbucksie :P

Wczoraj ktoś jeździł? U mnie około 33 stopnie w cieniu + słońce na maksa i udało się zrobić naprawdę ciężką trasę po lasach 46km.

Jeździłem wczoraj , 100 km szosa , upał niemilosierny , komputerek pokazał na koniec 41,3 C :)

Co do jazdy w grupie czy za jakimś pojazdem , to wiadomo ze inna sprawa . Kiedyś prawie 20 km udało mi sie zrobic za ciagnikiem rolniczym , non stop 40-42 km/ h . Solo nie mam szans na taki wynik.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeździłem wczoraj , 100 km szosa , upał niemilosierny , komputerek pokazał na koniec 41,3 C :)

Ja na początku sezonu, kiedy były już w miarę ciepłe dni, rekord 60km. Teren - pola plus troche asfaltu. Więcej nie dałbym rady zrobić. Wysuszają mi się kolana w granicach 50-60 km i czuję, jak kość uderza o kość. Obecnie czekam aż więzadło w nadgarstku się zreperuje. Jakiś baran wszedł mi na ścieżkę rowerową i miesiąc bez roweru jak dotąd. :(

Edytowane przez Istvan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przesadzajcie z tymi kosmicznymi predkosciami. Jazda na szosie w grupie to co innego. Po jednym sezonie majac 26 lal uzyskiwalem srednie 35 przy 80km - warunek, że w grupie i na szosie, przy czym na większości dystansu i tak nie schodziło sie poniżej 40. Po 2 latach na zawodach na 100km wyszlo około 40. Nie jestem jakiś wyjątkowy, większość, z którymi jeździłem mieli podobne wyniki. Kwestia zbudowania dobrej bazy na początku sezonu (kilka tys. km - dużo ale spokojnie), bez przegięć na niskim tętnie, potem dodać jakiś sprinty itp i można osiągnąć naprawdę wiele w krótkim czasie.

Nie byłem typowym kanapowcem z browarem, bo takiemu na pewno będzie trudniej, zwłaszcza z nadwagą.

W grupie i po płaskim to w miare sprawny zawodnik kreci 40 i więcej. Gorzej jak się robia górki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zrobiłem górzystą trasę ale na małym dystansie - ok 45km. W połowie dopadł mnie niemiłosierny deszcz i było strasznie ślisko (sliki mam w rowerze) ale przynajmniej chłodno ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W grupie i po płaskim to w miare sprawny zawodnik kreci 40 i więcej. Gorzej jak się robia górki :)

Fakt , mi traktor uciekł pod górkę i było po wożenie się :) na kole .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aplikacja na telefon albo komputerek rowerowy. Uruchamiasz a to cholerstwo wszystko wie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Strava jest dla mnie lepsza, bo są segmenty, na których możesz się porównywac z innymi (i poprawiac swoje czasy), co daje jakiś tam obraz naszych postępów ;)

Edytowane przez tessio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Endomondo chyba lepsze

Używałem prawie wszystkie aplikacje tego typu dostępne na androida, moim zdaniem najbardziej funkcjonalny jest Locus Fre. Sam zapis trasy jest, powiedzmy, oszczędny, w porównaniu do aplikacji przeznaczonych typowo do zapisu, ale za to ma całą masę innych funkcji potrzebnych w fazie planowania i imponujący zestaw map. Jest użyteczny nie tylko na rowerze.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, używacie pulsometra przy treningach na rowerku ?

Edytowane przez carlito1

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi