Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Orientacyjnie ile teraz kosztują wytrzymałe kółka nie zależy mi na wadze kół , 

mają wytrzymać jeźdźca 100 kg , czasami dołek jaki korzonek 🫣😜 , dobre piasty , obręcze itd , lasy , szutry , asfalty , płasko bez szaleństw, nie przerost formy nad treścią tylko solidne mocne koła 

orientacyjnie na jaką kwotę się trzeba przygotować ? Nie chce robić tu debaty , plus minus ile ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, revolta4 napisał(-a):

Orientacyjnie ile teraz kosztują wytrzymałe kółka nie zależy mi na wadze kół , 

mają wytrzymać jeźdźca 100 kg , czasami dołek jaki korzonek 🫣😜 , dobre piasty , obręcze itd , lasy , szutry , asfalty , płasko bez szaleństw, nie przerost formy nad treścią tylko solidne mocne koła 

orientacyjnie na jaką kwotę się trzeba przygotować ? Nie chce robić tu debaty , plus minus ile ?

4-5 kpln za karbon… 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

4-5 kpln za karbon… 

Nieeee „amelinium „ wystarczy 

12 minut temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Ciekawe czy daveo. Pl działa jeszcze 

od nich brałem swój komplet jeżdżę 8 lat jest ok .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Ostatnie elementy układanki 😉

ile za Szobaki wyszło cenowo ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

4299 na Dt Swiss 350.

cenią się chińczyki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, revolta4 napisał(-a):

Nieeee „amelinium „ wystarczy 

Ciekawe czy daveo. Pl działa jeszcze 

od nich brałem swój komplet jeżdżę 8 lat jest ok .

Jacek kupujesz piasty jakie chcesz, obręcze i dajesz do zaplecienia, cena zależy jakie piasty, szprychy i obręcze oczywiście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, ecipeci napisał(-a):

cenią się chińczyki ;)

Wszyscy mają podobne ceny, bo z jednej destynacji biorą. Oczywiście zawsze można wziąć Schmolke, „klepane” pod Monachium, ale w zimowym byłaby to już przesada 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Wszyscy mają podobne ceny, bo z jednej destynacji biorą. Oczywiście zawsze można wziąć Schmolke, „klepane” pod Monachium, ale w zimowym byłaby to już przesada 😉

cieszę się, że zdecydowałem się na Campy a nie na polskie chińczyki 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cieszę się, że zdecydowałem się na Campy a nie na polskie chińczyki 

A ja już kilka razy decydowałem się na polskie chińczyki, z różnych firm i jeszcze nigdy nie żałowałem 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, satanic napisał(-a):

Jacek kupujesz piasty jakie chcesz, obręcze i dajesz do zaplecienia, cena zależy jakie piasty, szprychy i obręcze oczywiście.

No tak mi zrobili w daveo mam dt 350 piasty , tak rozkminian cały czas ten rower przyszły i dobrze nie jest kupa kasy za rower a w zasadzie nic dobrego ,

mam kilka tyle lat u bez obsługowe smarowanie czyszczenie i tyle nigdy ich nie prostowałem .

49.jpeg

15 minut temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

4299 na Dt Swiss 350.

No to ceny się pozmieniały .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, revolta4 napisał(-a):

No tak mi zrobili w daveo mam dt 350 piasty , tak rozkminian cały czas ten rower przyszły i dobrze nie jest kupa kasy za rower a w zasadzie nic dobrego ,

teraz blakfrajdeje więc dobry czas na zakupy rowerów 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może lepiej szukać używki z dobrą ramą, żeby była baza, a po mału wkładać co tam pasuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, satanic napisał(-a):

Może lepiej szukać używki z dobrą ramą, żeby była baza, a po mału wkładać co tam pasuje.

I taki jest pomysł !

bo Obejrzałem naprawdę dużo rowerków na żywo i zawsze było coś nie tak 

a rower to wygodna rama i dobre koła reszta do ogarnięcia 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Ostatnie elementy układanki 😉

IMG_0933.jpeg

IMG_0957-1.jpeg

Jaka szerokość wew. i stożek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, sanik napisał(-a):

Jaka szerokość wew. i stożek?

Wewnętrzna 29 mm, zewnętrzna 36 mm, stożek 40 mm i na tych piastach w sumie 1499 gram za komplet. Generalnie są lżejsze niż szosowe, na których jeździłem. Co o tych konkretnych kół, to mój serwisant wypowiedział się, że są bardzo dobrze wykonane. To tak w kontekście „chińszczyzny”. No ale prawda jest taka, że poza pewnymi wyjątkami, większość obręczy stamtąd się bierze. Cała sztuka to znaleźć odpowiednie, zapanować nad kontrolą jakości i na koniec po prostu porządnie to poskładać, bo to jest bardzo istotne. A ta ostatnia część, to w przypadku tych najbardziej znanych polskich „producentów” - Evanlite, Dandy Horse czy Vinci, dzieje się już w kraju. Obręcze do Rovali (Spec je stosuje), o Cadexach nawet nie wspominając, to też przecież Daleki Wschód 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Wewnętrzna 29 mm, zewnętrzna 36 mm, stożek 40 mm i na tych piastach w sumie 1499 gram za komplet. Generalnie są lżejsze niż szosowe, na których jeździłem. Co o tych konkretnych kół, to mój serwisant wypowiedział się, że są bardzo dobrze wykonane. To tak w kontekście „chińszczyzny”. No ale prawda jest taka, że poza pewnymi wyjątkami, większość obręczy stamtąd się bierze. Cała sztuka to znaleźć odpowiednie, zapanować nad kontrolą jakości i na koniec po prostu porządnie to poskładać, bo to jest bardzo istotne. A ta ostatnia część, to w przypadku tych najbardziej znanych polskich „producentów” - Evanlite, Dandy Horse czy Vinci, dzieje się już w kraju. Obręcze do Rovali (Spec je stosuje), o Cadexach nawet nie wspominając, to też przecież Daleki Wschód 😉

O to szerokie są.

Co do polskich chińczyków, to nie mam z tym problemu i nie słyszałem, aby ktoś z użytkowników wtopił.

A sam latam na ProWay z DT350 i jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, sanik napisał(-a):

O to szerokie są.

Co do polskich chińczyków, to nie mam z tym problemu i nie słyszałem, aby ktoś z użytkowników wtopił.

A sam latam na ProWay z DT350 i jest ok.

Ano. Ale skoro już w szosie, w pro peletonie, jeździ się na kołach o szerokości 24 mm, z oponami 30 mm, to inaczej być nie może 😉 Wystarczy spojrzeć na zestawy, na jakich jeżdżą Emiraty 😉

A z innej beczki, mój zimowy już poskładany. I ostatecznie jest tarcza 42t zestawiona z kasetą 10-45, po wymianie bębenka na micro spline 😉

IMG_6187.jpeg

IMG_6183.jpeg

IMG_6190.jpeg

IMG_6184.jpeg

IMG_6185.jpeg

IMG_6186.jpeg

Edytowane przez zegarkowo_rowerowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Ano. Ale skoro już w szosie, w pro peletonie, jeździ się na kołach o szerokości 24 mm, z oponami 30 mm, to inaczej być nie może 😉 Wystarczy spojrzeć na zestawy, na jakich jeżdżą Emiraty 😉

A z innej beczki, mój zimowy już poskładany. I ostatecznie jest tarcza 42t zestawiona z kasetą 10-45, po wymianie bębenka na micro spline 😉

IMG_6187.jpeg

IMG_6183.jpeg

IMG_6190.jpeg

IMG_6184.jpeg

IMG_6185.jpeg

IMG_6186.jpeg

I dalej bez mleka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe kiedy się producenci/ludzie opamiętają żeby nie wybierać takich wysokich stożków do gravela - plomby w terenie wylecą wszystkie ;) 

no ale skoro taka moda... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe kiedy się producenci/ludzie opamiętają żeby nie wybierać takich wysokich stożków do gravela - plomby w terenie wylecą wszystkie ;) 

no ale skoro taka moda... 

Tu akurat masz nawet trochę racji. Z jednym wszelako zastrzeżeniem. Ja generalnie na rowerze zimowym nie jeżdżę w terenie. U mnie to w 80 % zamiennik szosy na zimę. W dużej mierze te same trasy, po twardym, tylko rowerem cięższym, do budowania bazy 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi