Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Żadna część nie zostanie już znieniona, to ma jeździć i jeździ zgodnie z założeniami.

Jest szybszy od przepisowego elektryka i nie jest gravelem 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 6.12.2025 o 11:40, revolta4 napisał(-a):

Znów rozmyślanie , nowy rok nowe plany 😀😀😀😀

trek procaliber 8 na rok 2026 , 6300 zł

znajdę coś lepszego w tych pieniądzach ?

nie chodzi o to że dołożysz 500 i będzie lepiej albo będziesz miał to czy tamto , czy ten trek to dobry stosunek ceny do tego co daje ? ( zawsze trek był drogi z innych firm można było dostać więcej za mniej )

https://sprint-rowery.pl/rower-gorski-trek-procaliber-8-1x12

Mam to samo, jeżdżę na SS i zmieniłbym na coś do zabawy po mieście i lesie plus jakieś trasy asfaltowe.

Radon ma bardzo dobre ceny.

https://www.bike-discount.de/de/radon-slide-trail-9.0-3

https://www.bike-discount.de/de/radon-cragger-7.0-3

Bez porównania jeśli chodzi o komponenty do Treka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Druga propozycja bardzo przyjemna , ale pewnie nigdzie nie kupię roweru tej marki stacjonarnie , tylko wysyłka , mam problem z rozmiarówką rowerów jak pisałem wyżej jestem na pograniczu zawsze rozmiaru L i XL zawsze brałem XL ale to byl chyba błąd czas na L 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, selphy napisał(-a):

Przymiarka Radona to albo lokalnie w Niemczech albo od kogoś z olx używkę.

Trochę przespałem, bo były mniejsze rozmiary w tej cenie, ale jeśli jednak chciałbyś zaryzykować jeszcze XL, to ten Cube też super wychodzi. (W karbonie)

https://www.bike-discount.de/de/cube-reaction-c-62-one-cotton-n-white

Zwracałem Tobie uwagę, że te ceny zmieniają się przy przejściu do koszyka, mam nadzieję, że uwzględniasz te kilka dziesiątek Euro więcej.

2 godziny temu, revolta4 napisał(-a):

Druga propozycja bardzo przyjemna , ale pewnie nigdzie nie kupię roweru tej marki stacjonarnie , tylko wysyłka , mam problem z rozmiarówką rowerów jak pisałem wyżej jestem na pograniczu zawsze rozmiaru L i XL zawsze brałem XL ale to byl chyba błąd czas na L 

Ja bym uważała na takie stwierdzenia biorąc pod uwagę przeznaczenie roweru.

187cm i: 

U mnie 90% Graveli to L

U mnie 99% Rowerów Enduro to XL

zobacz tutaj np. tabelkę rozmiarów; zerknij na Reach i bazę kół https://www.bike-discount.de/en/radon-swoop-10.0-hd-3?gad_source=1&gad_campaignid=20753966569&gbraid=0AAAAADnpmkBuarNXejkC66gAG9xuB3Qti&gclid=Cj0KCQiAi9rJBhCYARIsALyPDtvg1xhdUYQJ2joja5JTZ8buLAdxhxl9Y3G6uM7PLbtfS1jkaLoslzkaAmALEALw_wcB

a teraz zobacz na tabelkę dla złożonego wyżej maratończyka https://geometrygeeks.bike/bike/ktm-scarp-exonic-2023/

różnica w bazie kół to 7,6cm, inne wymiary też są w cm!

Ja 10x zsiadałem z tego roweru, czy mi przypadkiem L a może i M nie sprzedali, nawet na stojak Brutus UP mi nie pasuje.

Liczyłem, że na rowerze XC / Maraton (zahaczający o Trail) to ja będę wyciągnięty jak jamnik a tu zupełnie odwrotnie, siedzę jeszcze bardziej wyprostowany. On nie jest dla mnie za mały, ale ciężko mi się przestawić, chyba ogarnąłbym XXL gdyby produkowali. Do brzegu, to są już takie różnice w cm, że ja tego nie nadrobię komponentami, bo takich nie ma.

Zresztą to widać po zdjęciu jaką on ma krótką ramę, to nie jest błąd paralaksy!

IMG20251203143236.thumb.jpg.5315ecbb128bac8b10f687b250834330.jpgIMG20251207132351.thumb.jpg.0e2c287ba897ce49c1b7b15c1a8662a0.jpg

IMG20250607114446.thumb.jpg.498ecb095845e40500fb8f8f47561b06.jpg

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego przymiarka jest ważna fizycznie do roweru , każdy z nas jest inny ma inne kończyny , kupiłem gravela 🫣Giant revolt 2 w rozmiarze XL byl za duży co tu mówić skróciłem mostek , moje dłonie na klamkomanetkch najwygodniej mi sie trzymało jak były cofnięte 5 cm , nie w miejscu do tego przeznaczony , wzial go odemnie mój znajomy jeździł nim testował zrobil z 50 km łącznie , stwierdził ze jest idealny dla niego a gość 5 cm niższy odemnie , 

Jak pisałeś w pierwszym poście po moim pytaniu , pitolenie na forum , 😛zamysł byl taki wybrać z trzy rowerki z proponowanych , znaleść je stacjonarnie , przymierzyć , kupić i cieszyć się jazdą 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektórzy producenci w danym typie roweru mają zbieżne rozmiary, więc jak się przymierzasz do jednego to w innej marce przełomu nie będzie, przy jakiś tam różnicach o mm. Tym też warto się kierować. Z Revoltem miałem podobnie jak Ty, ale ja mam długi przekrok to jeszcze ta XL była spoko, ale na długość poziomą coś nie grało. To jednak były tylko przymiarki w sklepie i w koło sklepu...

Więc, kupując rower XC/Trail w żadnym wypadku nie możesz sugerować się rozmiarówką Gravela !

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, Burns napisał(-a):

ale ja mam długi przekrok to jeszcze ta XL była spoko, ale na długość poziomą coś nie grało.

wygląda na to że mamy podobny wzrost i budowę , plus doznania 😛

Sztyca dość wysoko czyli powinno być ok a jednak za długi , 

Mój były rowerek .

e363265b-44c7-439c-8669-3454aaf92d16.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi