Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Logan

Vostok amfibia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Logan

Witam kupiłem niedawno amfibię ministry z czarnym nurkiem i jak poszedłem do zegarmistrza raczej bateryjkowiec, ale jakieś tam pojęcie o mechanicznych zegarkach ma to jak zobaczył jaką branzę ma do skrócenia zaczął marudzić oj jakie dziadostwo jednakże pomarudził i skrócił dziś już wiem, że lepiej tą amfibię na dobrej jakości gumowy pach od razu zrobił mi wykład jakiej to kiepskiej jakości zegarek,że nie można regulować odchyłek czasowych bo one maja tak ustawione w fabryce i basta co uważam za kompletny idiotyzm bo każdy zegarek da się wyregulować, jednak po namysłach przyznam bałem się jakości odesłałem dodam, że zamawiałem ze sklepu który ma te amfy bezpośrednio od producenta teraz zaczynam żałować żona jest na mnie zła, że pozbyłem się takiego fajnego zegarka już sam nie wiem czy warto bawić się w zamawianie raz jeszcze wostoka, czy lepiej odpuścić. Lepiej jak coś brać w kopercie ministry czy w klasycznej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś członkiem forum dwa i pół roku, masz napisane ponad dwie setki postów, już zamówiłeś i już odesłałeś zegarek, a teraz zadajesz takie pytania :blink: ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Logan

Zamówiłem i odesłałem, a teraz jestem w rozterce bo w końcu jak to jest z tymi wostokami bo już nie wiem kogo słuchać nie miałem do tej pory żadnego wostoka więc nie jestem specjalistą w ich dziedzinie dodam, że zegarmistrz namieszał mi w głowie gdyby nic się nie wtrącał to zegarek na pewno by został dziś już bym tak szybko nie oddał tylko pozbierał informacji na jego temat, i lepszych opinii nie tylko z tego forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CZAS to najcenniejsza rzecz, którą człowiek może stracić. /Teofrast/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev
Polecam pod rozwagę AMPHIBIA 1967...lub AMPHIBIA 1967 DESIGN (dużo tańsza)
Z tych dwóch powyżej brałbym "AMPHIBIA 1967 DESIGN". Ze względu na tę powszechnie opisywaną tendencję REEDYCJI 1967 do pękania szkiełek od samego patrzenia (można poszukać na WUS i innych forach)."DESIGN" ma zwykłą plexę (akryl ?), trzeba naprawdę się postarać żeby ją uszkodzić. A najlepiej wziąć jakiegoś staruszka z czasów CCCP. Pewnie dłużej posłuży niż niejeden noworus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Logan

Witam przełamałem się sprawdziłem mnóstwo opinii za i przeciw i znów płynie do mnie czarny nurek o taki:

0041iv.jpg

Zamówiłem do niego też taki pasek bo z branzoletą nawet z jej skróceniem w poprzednim nurku zegarmistrz maił duży kłopot:

pask01001.jpg

Myślałem o jakimś meshu, ale nie wiem czy przy tej wartości cenowej zegarka nie będzie za drogi można kupić drugą amfibię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem z czym miał problem ów majster. Ja, totalny amator, skracam wostokwoskie barnasolety w kilkanaście sekund za pomocą najprostszej skracarki - wypycharki do pinów. A, że bransloety zawijane z kapsli po kefirze albo mleku z czasów PRL są dziadowskie to majster miał rację.

Sam często noszę Amfę ale na różnych paskach, zdjęcie jej masz w jednym z linkowanych tematów.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I bardzo dobrze, że się przełamałeś ;). Tak to jest jak się człowiek nasłucha i potem głupieje ;) Co by nie mówić to Twoja żona miała rację, że wcześniej pozbyłeś się niepotrzebnie takiego fajnego zegarka. Ta amfibia jest bardzo ładna. Akurat nurka nie mam, ale użytkuję trzy inne noworuskie amfibie i nie mam z nimi problemów. Najstarsza czwarty rok się bezproblemowo kręci ;) Mam nadzieję że ten nuras się spodoba i będzie dobrze się

nosić

Ja amfibie i te noworuskie, i z cccp noszę na paskach NATO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Logan

Witam po dłuższych przygodach z moją amfibią muszę stwierdzić, że na razie wszystko na plus odchyłka wynosi około +/- 10 sekund na dobę więc myślę jest raczej ok wodoszczelność tez na plus, wygląd ok, niedoróbek brak branzoleta nawet nie taka zła ostatnio chyba poprawili poziom na papierach które otrzymałem widnieje data 28.02.13 więc nowiuśka mam nadzieję że dalej będzie ok tylko nie zmieniłem jeszcze ze branzy na pasek wspomniany wyżej w poście zastanawiam się nad meshem, nato i nad takim czymś:

wmphp.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Logan

Mam jeszcze takie głupie pytanie czy amfibia nadaje sie jako zegarek do codziennego uzytku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze takie głupie pytanie czy amfibia nadaje sie jako zegarek do codziennego uzytku?

Oczywiście. Szczególnie na pachu NATO, biorąc pod uwagę zbliżające się lato :)

Logan: Amfa Minstry, czarna tarcza i biały nurek? Mam od kilku miesięcy (kupiony od Mocnego, nówka sztuka) i śmiga aż miło. Fakt - nie noszę codziennie, bo mam ponad 10 zegarków, w każdy musi pocykać. Do tej pory nosiłem na pachu "hendemejdzie", a ostatnio wrzuciłem na NATO. Oprócz tego, że wygląda kozacko to nie stwierdziłem żadnych, ale to żadnych problemów. Ani odchyłek czasowych ,ani baboli w wykonaniu. Ma pewne mankamenty (jak każdy zegarek).Jak masz czas poczytaj moją mini reckę:

http://zegarkiclub.p...czarna-amfibia/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Logan

Też kupowałem u Mocnego na allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma nigdy pewności, że coś z zegarkiem się wydarzy. Wady/awarie były są i będą. Ja z mojej Amfy jestem bardzo zadowolony, i jeśli mi nie zabraknie na chleb, ten model ma u mnie dożywocie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Logan

Znalazłem poprzez internet dobrego zegarmistrza który serwisuje szwajcary i ruski właśnie w tym amfibie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Logan

Mam jeszcze małe pytanie do kolegów użytkujących noworuskie amfibie czy te czasomierze są wykonane w 100 % ze stali nierdzewnej i tylko koronka i bezel są mosiężne i chromowane ? bo jak kupowałem pierwszą amfę sprzedawca oznajmił, że zegarki są całe chromowane, jak kupowałem drugi raz to od sprzedawcy dowiedziałem się, że koperta jest stalowa jak to w końcu jest ?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta jest stalowa, bezel mosiężny chromowany.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Logan

Gdzie dokupić bezel do zmodowania amfibi taki jak na poniższych fotkach:

dscf2206690x548.jpg

vostokmodstrapiiupl.jpg

i czy wymiana na taki bezel to trudna sprawa ?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Gdzie dokupić bezel do zmodowania amfibi taki jak na poniższych fotkach:

...i czy wymiana na taki bezel to trudna sprawa ?.

Ad. 1. Na ruskim forum.

Ad. 2. Nietrudna. Podważyć, zdjąć, wyjąć drucik-sprężynkę, przełożyć do nowego ustawiając wolne końce sprężynki w bezelu na godz.3, założyć nowy bezel. Ot i wsio.

Są robione pod standardowy insert Seiko. Wystarczy wkleić.

EDIT: uzupełnienie informacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Logan

Oto mój nowy nabytek w pełnej krasie przed zmianą ubranka niebawem wrzucę zdjęcia na fajnej gumie.

sam0937y.jpg

sam0929i.jpg

sam0939f.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Logan

Czy bezel w nowych amfibiach chodzi o chrom łatwo sie wyciera i czy mógłby ktoś mi sprowadzić taki bezel i insert od Seiko do zmodowania? Ponawiam także pytanie odnośnie materiału koperty w mojej amfibii słyszałem znowu, że to mosiądz chromowany jaką mogę mieć pewność, że polerowane elementy koperty tp stal nierdzewna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy trafiłem taką Amfibię i coś mi w niej nie pasuje. Zerknijcie na mechanizm,na tarczy brak napisu , Czy to aby oryginał ? Fachowcy niech ocenią . Wszelkie uwagi mile widziane. Koszt zegarka był znikomy bo Pan na targu był bardzo spragniony i chciał na dwa piwka.

sam1254q.jpg

sam1256d.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechanizm miał kiedyś automat teraz go nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No własnie hehe , masz rację Klamocik ,a ja patrzę jak szpak w ...... i teraz dopiero się dopatrzyłem.

Pozostało mi szukać wahnika i reszty. Jesli ktoś ma na zbyciu to proszę o wiadomość :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.