Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

zapsu

Tańszy odpowiednik zegarka Bonda

Rekomendowane odpowiedzi

Racja, na Orientuhr za taki zostaw zapłacę 160€

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz Orienta, są to zegarki dobrze wykonane, cena nie jest z kosmosu :).

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doradzi mi ktoś jak rozróżnić po kodzie Ray i Mako. Oba zaczynają się od CEM65****.

Chcę mieć pewność, że kupuje Ray, a na stronie Orient nie ma w opisie nazwy, jedynie kod.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czarny ray CEM65008B

Niebieski ray CEM65009D

Jak nie ma jak jest :) Jest napisane Orient Automatic "Ray"

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaa to zwracam honor, z niewiadomych mi przyczyn myślałem, że chodzi tobie o orientuhren.. :unsure:

Mako na gumowym pasku był na 100%, bo miałem takiego. Taka fajna, obciachowa guma z delfinkiem :)

Co do Big Mako nie jestem pewien.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nastawiłem się na Ray na bransolecie oraz dodatkowo oryginalny pasek gumowy.

Ten pasek z delfinkiem faktycznie "obciachowy"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obciachowy może nie, ale mi się te delfinki średnio podobały, dlatego nosiłem go przez pewien czas na NATO, a potem na bransolecie.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj sprowadzili do Śliwińskiego w Manufakturze w Łodzi Orient Ray (EM6500BB)- czarna tarcza + gumowy pasek - super wygląda. Cena - 720 zł, czyli na nasze Polskie realia normalna.

Wiadomym jest jednak, że za zachodnią granicą chcą sporo mniej za Orienty. Poleci ktoś jakiś sklep?

Niestety w OrientUhren nie mają modeli na pasku, podobnie w SchonenUhren. Mimo wszystko zakup Orient Ray na bransolecie + pasek gumowy i tak wychodzi taniej - około 160 euro - niecałe 700 zł.

Będę wdzięczny za podpowiedzenie innych sklepów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem czy warto się trudzić, dla niecałych 50zł przy tej kwocie...

Kwestia "obmacania" przed zakupem, gwarancji na miejscu, wydają się przemawiać za zakupem w PL.

Edit: Jest na Bazarku z paskiem, ale na zamianę, może się uda kupić sporo taniej... Ciekawostka, widać paragon zakupu i adres sklepu. Cena 639 pln.

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/90407-orient-ray/page__hl__orient

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale w DE masz za 160Euro model na kajdanie i dodatkowo gumowy pasek. Kupno samej bransolety to duzy koszy, a gwarancja.........hmmm powiem wymijajaco tylko nowi userzy pytaja o gwarancje, szansa ze sie z niej skorzysta bardzo bardzo niewielka i moim zdaniem nie warta przeplacania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby nie bransoleta, to jednak jeśli jest lokalna gwarancja to raczej atut, szczególnie, gdyby ktoś chciał odsprzedać używany zegarek... I mimo wszytko widzisz co kupujesz przed zapłaceniem, niby nic, ale jednak komfort jest.

A dzisiaj na Bazarku kolega wystawił Big Mako w atrakcyjnej cenie:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/90605-orient-big-mako-automatic/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jednak jeśli jest lokalna gwarancja to raczej atut, szczególnie, gdyby ktoś chciał odsprzedać używany zegarek

przecież jest międzynarodowa, honorowana w kraju (sam korzystałem - mam zegarek kupiony z schoene... i czyściłem szkiełko w serwisie: nie było żadnych problemów z uznaniem gwarancji).

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No faktycznie, jeśli jest międzynarodowa to ten argument odpada. Osobiście nakupiłem sporo w sieci przez ostatnie lata, ale jakoś mi ostatnio przeszło. Na pewno warto jeśli różnica w cenie jest zdecydowana...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety w Orientuhren i Schonenuhren nie maja Ray na gumowym pasku. Gdyby ktoś posiadał jakiś namiar na ten model w rozsądnych pieniądzach będę wdzięczny. Ewentualnie pozostanie mi zakup w USA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie to nie są delfiny tylko rekiny i nazywają się Mako z tąd ta nazwa.

"Rozłąka osłabia mierne uczucie, a wzmaga wielkie,

tak jak wiatr gasi świece, a rozpala ogień" - Francois de la Rochefoucauld

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.