Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

LordShadow47

Zaparowany Lorus RL415AX9

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem szczęśliwym posiadaczem zegarka wymienionego w temacie, ostatnio zauważyłem że zebrała mi się para wodna wewnątrz koperty konkretnie na przednim szkiełku. Wcześniej zdarzało mi się zanurzyć zegarek całkowicie w wodzie i nic takiego nie miało miejsca przyczyną jest prawdopodobnie to że wyjąłem koronkę do zmiany godziny podczas gdy zegarek był wilgotny(mój błąd). Teraz chciałbym pozbyć się pary wodnej z wnętrza zegarka ale nie wiem jak zdjąć przednią bądź tylną cześć koperty. Przednia tarcza obraca się w kierunku przeciwną do ruchu wskazówek zegara(nie wiem po co). Próbowałem go wysuszyć suszarką para znika ale pojawia się znowu, więc trzeba zdjąć pokrywę aby para miała ujście ale nie wiem jak to zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem szczęśliwym posiadaczem zegarka wymienionego w temacie, ostatnio zauważyłem że zebrała mi się para wodna wewnątrz koperty konkretnie na przednim szkiełku. Wcześniej zdarzało mi się zanurzyć zegarek całkowicie w wodzie i nic takiego nie miało miejsca przyczyną jest prawdopodobnie to że wyjąłem koronkę do zmiany godziny podczas gdy zegarek był wilgotny(mój błąd). Teraz chciałbym pozbyć się pary wodnej z wnętrza zegarka ale nie wiem jak zdjąć przednią bądź tylną cześć koperty. Przednia tarcza obraca się w kierunku przeciwną do ruchu wskazówek zegara(nie wiem po co). Próbowałem go wysuszyć suszarką para znika ale pojawia się znowu, więc trzeba zdjąć pokrywę aby para miała ujście ale nie wiem jak to zrobić.

Odkręcić dekielek. Wysuszyć. Zakręcić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta "przednia tarcza" - bezel, służy do odmierzania czasu. a dekielek z tyłu trzeba odkręcić (paraprofesjonalnie śrubokrętem, ciut-bardziej-profesjonalnie piłeczką, albo poprawnie specjalnym kluczem) albo podważyć nożykiem. nie wiem jak jest w tym modelu. Zawsze możesz podejść do jakiegoś zegarmistrza-bateryjkarza, niech za 5 złotych otworzy Ci dekielek na 15 minut i gotowe.

albo spróbuj przez kilka godzin zostawić go z odciągniętą koronką - tym czymś do nastawiania godziny. może pomoże.

life's a piece of shit [...] just remember that the last laugh is on you. and always look on the bright side of life

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A morze i pomorze są blisko od siebie...

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.