Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kobas

problemy z płatnością na eBay przez Paypal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Udało mi się wylicytować na eBay-u ładnego linkowca GB. Bardzo mnie to ucieszyło i wprawiło w dobry chumor. Jednak do czasu próby zapłacenia za wylicytowany zegar. Na moje konto Payal przelałem potrzebną ilość PLN-ów (trwało to chybcikiem) i tak samo szybko korzystając z konwentera walut zamieniłem walutę na Euro. I tu zaczął się dramat. Znalazłem opcję "zapłać teraz" i kliknąłem. Najpierw PayPal powiadomił mnie żebym powiązał jakąś kartę kredytową (nie mam takowej) więc nic nie powiązywałem. Później PayPal powiadomił mnie, że transakcja nie będzie zrealizowana - bez podania przyczyn ! Zadałem pytanie drogą emailową dlaczego tak się dzieje ? Odpowiedziano mi, że 1-2% transakcji jest wstrzymywana przez "system" i nie ma na to rady. Nie wiadomo dlaczego "system" wstrzymuje 1-2 % transakcji. Nie można się tego dowiedzieć ponieważ "system" jest w USA i kropka. PayPal skasował pieniądze za przewalutowanie PLN na Euro i nie chce zrealizować płatności - bez podania przyczyn. Żadne przyczyny nie przychodzą mi do głowy. Obsługa PayPal napisała mi, że powinienem być zadowolony z powodu posiadania przez nich "systemu". Teraz nie wiem co robić. Wiem na pewno, że ta sytuacja mnie zdenerwowała, zirytowała a nawet wkurzyła. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiazanie nr konta zamiast karty powinno rozwiązać problem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupowałem na europejskim ebayu - edycja dla Polski, cena była w Euro i jednocześnie była informacja o przybliżonej cenie w PLN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałam podobnie, ale podłączenie do karty kredytowej wynika z tego, że może masz za mało kasy na koncie w przeliczeniu na euro( a jeżeli nie ) poczekaj parę godzin spróbuj znowu powinno być już ok

- u mnie było właśnie tak, że płaciłam na raz za dwie przesyłki i jeszcze system nie przeliczył ile mi zostało i dlatego chciał nr karty kredytowej, odczekałam 1-2 godzin i później wszystko ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Udało mi się wylicytować na eBay-u ładnego linkowca GB. Bardzo mnie to ucieszyło i wprawiło w dobry chumor. Jednak do czasu próby zapłacenia za wylicytowany zegar. Na moje konto Payal przelałem potrzebną ilość PLN-ów (trwało to chybcikiem) i tak samo szybko korzystając z konwentera walut zamieniłem walutę na Euro. I tu zaczął się dramat. Znalazłem opcję "zapłać teraz" i kliknąłem. Najpierw PayPal powiadomił mnie żebym powiązał jakąś kartę kredytową (nie mam takowej) więc nic nie powiązywałem. Później PayPal powiadomił mnie, że transakcja nie będzie zrealizowana - bez podania przyczyn ! Zadałem pytanie drogą emailową dlaczego tak się dzieje ? Odpowiedziano mi, że 1-2% transakcji jest wstrzymywana przez "system" i nie ma na to rady. Nie wiadomo dlaczego "system" wstrzymuje 1-2 % transakcji. Nie można się tego dowiedzieć ponieważ "system" jest w USA i kropka. PayPal skasował pieniądze za przewalutowanie PLN na Euro i nie chce zrealizować płatności - bez podania przyczyn. Żadne przyczyny nie przychodzą mi do głowy. Obsługa PayPal napisała mi, że powinienem być zadowolony z powodu posiadania przez nich "systemu". Teraz nie wiem co robić. Wiem na pewno, że ta sytuacja mnie zdenerwowała, zirytowała a nawet wkurzyła. Pozdrawiam

Za mało kasęy na transakcję

MIałem tak samo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kasy było wystarczająco. Po odczekaniu 24 h od ostatnej próby wykonania przelewu wreszcie się udało. Znalazłem się w 1-2 % zablokowanych transakcji. Mimo wszystko uważam to za irytujące zjawisko. Emocje już opadły - pozostała refleksja - dlaczego w takim rozbudowanym systemie, polska obsługa PayPal ( twierdzą, że decyzje są podejmowane w USA !) nie potrafii jednoznacznie wyjaśnić przyczyn odmowy wykonania transakcji ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu miałeś pecha że załapałeś się do tych 1-2 %. Grunt że pozytywnie się wszystko skończyło :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.