chico 0 #1 Napisano 21 Maja 2013 Cześć, od niedawna interesuje się radzieckimi zegarkami.Mieszkam w małym mieście, więc póki co mam z nimi kontakt wyłącznie wirtualny.Wkrótce będę w Warszawie i wiem, że jestem bazar staroci na Kole. Ciekaw jestemczy polecacie to miejsce na pierwsze zakupy.Macie jakieś "wskazówki? Jesli nie tam to może ktos podopowie mi gdzie mozna coś znaleźć i miećchociaż 50% szans, że nie zostanie się oszukanym. Interesują mnie przede wszystkim męskie poljoty i rakiety.Nie mam wielkich wymagań. Jesli zegarek będize sprawny lub zegarmistrz będzie w stanie doprowadzić godo takiego stanu to już będzie super. Dziękuję za każdą podpowiedź! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiejo3 40 #2 Napisano 21 Maja 2013 Koło...osobiście nie polecam..ceny kosmiczne... 0 Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiejo3 40 #3 Napisano 21 Maja 2013 jeśli będziesz w niedzielę...zajrzyj na bazarek na stadionie Olimpia...jest szansa na znalezienie w bardziej przystępnych cenach. 0 Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3949 #4 Napisano 21 Maja 2013 Jesli nie tam to może ktos podopowie mi gdzie mozna coś znaleźć i miećchociaż 50% szans, że nie zostanie się oszukanym.Zależy co masz na myśli w tych 50%?Cenę? To tu trudno odpowiedzieć.Oryginalność zegarka?- Tu trzeba się znać a to wymaga doświadczenia, lektury, setek godzin przesiedzianych na forum, wskazówek od bardziej doświadczonych kolegów(dobrze że tu są) no i paru błędów własnych które też uczą a nie da się ich uniknąć 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leppard 193 #5 Napisano 22 Maja 2013 Koło...osobiście nie polecam..ceny kosmiczne... Nie zawsze, a czasami nawet są niższe niż na Alle... przynajmniej te modele, które ja tam kupiłem tak mi wyszły cenowo, plusem jest, że zegarek widzisz w "realu", mi sprzedawca pozwolił nawet nakręcić zegarki, które mnie interesowały, i odtworzył dekle i pokazał mechanizmy. Ja w każdym razie polecam Koło - nie musisz od razu kupować ale porozglądać się zawsze warto. Pozdrawiam!Przemek 0 CZAS to najcenniejsza rzecz, którą człowiek może stracić. /Teofrast/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagMa 2 #6 Napisano 22 Maja 2013 WitamW jakie dni można kupić zegarki na Kole? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
llcoolm 3 #7 Napisano 22 Maja 2013 niedziela - przynajmniej o tym dniu mi wiadomo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leppard 193 #8 Napisano 22 Maja 2013 Giełda staroci trwa sobota - niedziela ja odwiedzałem ją w niedzielę z rana 9:00), są trudności z zaparkowaniem w pobliżu, jak ktoś z Wa-wy to tramwaj ma przystanek przy samym wejściu, warto poszukać wśród ludzi stojących na uliczkach wokół placu giełdy - tam "wyprzedają" się ludzie z "róznych różności" link do giełdy na Kole http://www.gieldastaroci.waw.pl/ link do kalendarium pozostałych giełd w Polsce http://www.kochamantyki.pl/kalendarium/caloroczne-kalendarium-gield.html Pozdrawiam!Przemek 0 CZAS to najcenniejsza rzecz, którą człowiek może stracić. /Teofrast/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
w2k2 123 #9 Napisano 22 Maja 2013 Warto też pojawić się na Kole ok. 13-tej. Co bardziej zatwardziali sprzedający łatwiej schodząz ceny. 0 Nawet popsuty zegarek dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chico 0 #10 Napisano 22 Maja 2013 Dziękuję za wszystkie komentarze.Olimpie na pewno też zaliczę. A co do pytania co mam na myśli pisząc o ryzyku oszustwa to chodzi mi o to by zegarek był sprawny dłużej niż w dniu zakupu.A jesli już będzie niesprawny to bym mógł naprawić nieinwestując drugie tyle co sam zakup. Co do oryginalności to liczę się z ryzykiem. A ceny wyższe niż 80 euro będą pewnie za wysokie, bo do tej sumymożna kupić wiele rakiet i poljotów na ebay w germani. pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregorian 151 #11 Napisano 24 Maja 2013 Giełda staroci trwa sobota - niedziela ja odwiedzałem ją w niedzielę z rana 9:00), są trudności z zaparkowaniem w pobliżu, jak ktoś z Wa-wy to tramwaj ma przystanek przy samym wejściu, warto poszukać wśród ludzi stojących na uliczkach wokół placu giełdy - tam "wyprzedają" się ludzie z "róznych różności"link do giełdy na Kole http://www.gieldastaroci.waw.pl/ link do kalendarium pozostałych giełd w Polsce http://www.kochamant...rium-gield.html Pozdrawiam!Przemek Kalendarium i spis lokacji - bomba! Wreszcie wiadomo gdzie i co się dzieje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barteq891 40 #12 Napisano 31 Maja 2013 Ja jutro rano wybieram się na koło, zobaczymy czy coś uda się upolować 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach