Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

icoteraz

Zegarek do 2500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim forumowiczom!

Zwracam się z uprzejmą prośbą do specjalistów o udzielenie mi porady. Chciałbym kupić zegarek do 2500 zł (miło jeśli znalazłby się tańszy). Koniecznie szwajcarskiej firmy i na bransolecie. Miło jeśli byłby automatyczny aczkolwiek nie jest to wymóg konieczny. Nie chciałbym Tissota i Ceritny są dobre, ale jakoś mnie nie przekonują. Bardziej skłaniałbym się w stronę tańszych modeli Longiness, ML, Oris, Epos. Pytanie brzmi czy rozumuję dobrze biorąc pod uwagę te matki i czy tutejsi forumowicze policiliby też coś od siebie godnego uwagi zarówno z marek i modeli? Proszę o wyrozumiałość ponieważ moja wiedza skupiona wokół czasomierzy jest wąska. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do czego byś chciał nosić ten zegarek? Jeśli chodzi o szwajcary, zobacz jeszcze Steinhart ;)

Kacper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest możliwość aby zegarek był używany?

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe, używne nie wchodzą w gre, ponieważ to będzie prezent a noszony będzie zapewne na codzień

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak obdarowany chodzi na co dzień ubrany? Czy szukasz garniturowego zegarka, casualowego, sportowego, małego, duzego, napisz więcej.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jeansy, koszula, marynarka, ale czasem też zwycajny podkoszulek. Zegarek nie musi idealnie się komponować z ubiorem. Jednak będzie tej osobie o czymś przypominał i jestem przekonany że nabierze do niego sentymentu tak, że z czasem to co symbolizuje będzie miało najważniejsze znaczenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie w albe albo komunijny garniturek ;)

A tak na powaznie to gdybys pokazal chociaz jaki typ zegarka by ci odpowiadal to byloby latwiej cos doradzic, Chyba , ze jest ci to zupelnie obojetne byleby to byl zegarek jednej z wymienionych przrez ciebie firm w cenie Atlantica czy adriatici. Powinienes tez rzucic okiem na squale, aerowatch, mido, hamilton, catorex, davosa ...

Edit napisalismy razem :) ale to i tak nadal nie wiadomo jaki typ zegarka moze sie temu komus podobac :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie to nie jest osoba wymagająca. Chodzi o to żeby był to zegarek na bransolecie, tańszy model prestiżowej marki do 2500 zł. Firmy, które wymieniłem są czysto przykładem, bo w zasadzie tylko takie znam, które mają zegarki mniej więcej w tej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. zajrzyj tu, jest ML i Oris taniej http://kadetrade.pl/index.php?d=katalog&k_id=1&tryb=1 , Nie wiem, czy to "prestizowe" zegarki ale napewno dobrze wykonane i posluza wiele lat. Moze jak je obejrzysz to sprecyzujesz cos wiecej :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie to nie jest osoba wymagająca. Chodzi o to żeby był to zegarek na bransolecie, tańszy model prestiżowej marki do 2500 zł. Firmy, które wymieniłem są czysto przykładem, bo w zasadzie tylko takie znam, które mają zegarki mniej więcej w tej cenie.

Słowa tańszy i prestiżowy wykluczają siebie, zresztą nie ważne jakiej manufaktury, ale nowy zegarek w tej kwocie nie będzie nigdy zawierał pierwiastka prestiżu. Zapytaj lepiej co się podoba przyszłemu właścicielowi zegarka, bo zwykły podkoszulek i koszula z marynarką to dwa różne światy i nie skreślaj Tissota i Certiny bo to w tej cenie podstawa i niczym nie ustępuje najtańszym lonżinom etc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro jeans'y i koszula, to i zapewne marynarka również sportowa, anie garniturowa ;) Nie szukał bym zbytniego eleganta, bo na pewno nie podejdzie do koszulki - szukaj coś casual'owego z lekką nutką elegancji i powinno być ok.

Powiem szczerze, że kupić jeden zegarek do wszystkiego jest cholernie ciężko, a wręcz jest to niemożliwe - np często poruszana na forum Certina DS-1 jest o tyle uniwersalna, że na bransolecie i na pasku wygląda atrakcyjnie.

W zastępstwie zaproponował bym świetnie wykonanego SARB'a 033, ale SEIKO to marka raczej nie postrzegana, jako prestiżowa przez burżujów :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko, że to są sportowe zegarki ze wskazaniem na diver'a i słabo się spisują jako EDC, bo pasują do określonego typu garderoby - Klient jednak nasz Pan :D

Hydroconquest:

http://www.jubitom.pl/towary,Zegarek-LONGINES-HydroConquest-L3-640-4-56-6,18114,1

ORIS BC3:

http://www.jubitom.pl/towary,Zegarek-ORIS-BC-3-OR-735-7640-4164RS,41658,1

To tak na szybciutko z jednego sklepu, ale żeby poznać gust i preferencje - można je kupić oczywiście taniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czemu nie Marina Steinharta - lepiej spełnia wymogi uniwersalności, bransoletę można dokupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Steinhart bardzo ładne, naprawdę robią na mnie wrażenie. Elegancją raczej przwyższają tanie modele Eposa, Orisa i Longiness

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i dużo zaoszczędzisz - to kolejny plus za Stenkiem ;)

Kacper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko, że Marina jest albo 44, albo 38mm - ni w p.pę ni w oko :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobają mi się wszystkie mam naprawdę dylemat. Szkoda ML jest za drogi jak na mój budżet. Początkowo myślałem o Zodiaku, ale są trudno dostępne. Jednak mają tak zacną przeszłość z powodu jednego incydentu, który swoją drogą był niezłą reklamą :)

Osobiście zawsze marzyłem o zegarku na branzolecie z widocznymi "bebechami" turbilonem i bezelem. Ale jeszcze takiego nie znalazłem a boję się, że jak znajdę to sprzedam bliskichj do niewoli żeby go mieć :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.