Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

llcoolm

Renowacja - ściema

Rekomendowane odpowiedzi

Akurat przeglądając nasz rodzimy portal zobaczyłem coś takiego - renowacja kopert i tarcz. Wygląda na to, że wsadzone są tam zupełnie inne tarcze. Więc o renowacji nie ma tutaj mowy. Wystarczy popatrzeć na zdjęcia.

http://allegro.pl/renowacja-kopert-i-tarcz-omega-tissot-doxa-i-inne-i3242466547.html

sprzedający mokoki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Najbardziej zastanawiający jest ten dekielek, który jest prawie zjedzony na wylot.... a po rzekomym chromowaniu idealny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No z tymi tarczami to albo są inne albo bardzo wesoła twórczość. Mnie najbardziej podoba sie Titus z tych zdjęć i napis, który powinien być wokół tarczki sekundowej a jest... :D

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....... se szczelił w kolano

:)

Sex, drags & rock-n-roll !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

popatrzcie na Delbanę: widać na tarczy na brzegu 35, 45, 55 oznaczenia minut a w nowym tego nie ma :)

Z Doxy też antimagnetic nad sekundnikiem zniknął :) w ogóle kreski minut krótsze niż w oryginale

Tissot nagle w nowej "odnowionej tarczy" dostał oznaczenia minut 5, 10, 15 itp. Widocznie oznaczenia kryły się pod brudem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli się nie mylę to kolega Tajtek robił u niego chromowanie koperty jednego ze swoich zegarków. I wyszły krągłości, krągłości, ach te krągłości ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że gdzieś na forum już czytałem o tym sprzedawcy i jego usługach - opinie były negatywne a wręcz forumowicze ostrzegali się przed nim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli się nie mylę to kolega Tajtek robił u niego chromowanie koperty jednego ze swoich zegarków. I wyszły krągłości, krągłości, ach te krągłości ;)

Koperty u niego nie robiłem, więc w tym temacie nie wypowiem się. Robiłem natomiast tarczę i wskazówki szwajcara - malunki uważam, że są ok, ale naprawy kołków ustalających nie zostały zrobione, wskazówka sekundnika podmieniona :unsure:

Ogólnie współpraca z gościem tylko dla ludzi dla których czas, słowo i pieniądze nic nie znaczą :wacko:

Osobiście drugi raz nie skorzystam i nikomu nie polecam. W podobnych lub nie wiele większych cenach można skorzystać z usług renomowanych zakładów gdzie ceni się czas i pieniądze klienta ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na forum jest jeden temat gdzie pokazana jest jakosc wykonanej powloki zloconej - po kilku dniach uzytkowania zegarka zloto sie zluszczylo wiec prosze kolegow uzazajcie na uzytkownika allegro o nicku "mokoki"

http://zegarkiclub.p...rty#entry841995

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperty u niego nie robiłem, więc w tym temacie nie wypowiem się. Robiłem natomiast tarczę i wskazówki szwajcara - malunki uważam, że są ok, ale naprawy kołków ustalających nie zostały zrobione, wskazówka sekundnika podmieniona :unsure:

Ogólnie współpraca z gościem tylko dla ludzi dla których czas, słowo i pieniądze nic nie znaczą :wacko:

Osobiście drugi raz nie skorzystam i nikomu nie polecam. W podobnych lub nie wiele większych cenach można skorzystać z usług renomowanych zakładów gdzie ceni się czas i pieniądze klienta ;)

To przepraszam wszystkich za wprowadzenie w błąd wydawało mi się, że kopertę też u niego robiłeś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic to.Widziałem jego koperty i też bym ich nie polecił. ;) Wyjątkowo nie solidna firma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Akwafan

Wydaje mi się, że gdzieś na forum już czytałem o tym sprzedawcy i jego usługach - opinie były negatywne a wręcz forumowicze ostrzegali się przed nim.

Tak masz rację, bo ja również mam bardzo negatywne wspomnienia ze współpracy z panem "Mokki". Mogę natomiast polecić firmę CHRONOSTAR z Łodzi, robiłem tam kilka rzeczy i byłem bardzo zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja do goscia dzwoniłem kilka razy.. zanim temat sie pojawil... gosc albo nie mogl odebrac, albo nie mogl rozmawiac bo byl u lekarza,. albo pilnował dzieci, albo jadł obiad... ogołnie nigdy czasu nie miał.... wiec odpuscilem po 3 odmowach rozmowy.. tak ze tez z samej rozmowy dajne "na nie"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Ja do goscia dzwoniłem kilka razy.. zanim temat sie pojawil... gosc albo nie mogl odebrac, albo nie mogl rozmawiac bo byl u lekarza,. albo pilnował dzieci, albo jadł obiad... ogołnie nigdy czasu nie miał.... wiec odpuscilem po 3 odmowach rozmowy.. tak ze tez z samej rozmowy dajne "na nie"

potwierdzam - nie ma czasu też odpisać na zapytania przez Allegro: dwa razy pytałem i ...pass.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam tej osoby z kontaktu osobistego, ale jakość renowacji na przedstawionych zdjęciach moim zdaniem nie jest zła. Jeżeli ktokolwiek marzy o tym, żeby jego zegarek wyglądał po renowacji jak nowy w oryginale to zawsze będzie zawiedziony. Renowacje popularnych zegarków robi się raczej po to żeby ładnie prezentowały się na ręce w czasie normalnego użytkowania, a nie do gabloty kolekcjonera, więc pewne uproszczenia to dość zrozumiała sprawa. Nie sposób też tanio odratować totalnie przeżartą kopertę, szczególnie jakiejś byle Delbany - przecież o wiele łatwiej i taniej poszukać nowej w lepszym stanie.

Nie mówię, czy omawiana osoba jest lepsza lub gorsza na tle innych, ale trochę bulwersuje mnie tak druzgocąca krytyka szczególnie od osób, które takie oceny formułują jedynie na podstawie zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Akwafan

Wydaje mi się, że jeśli ktoś coś tutaj pisze, to chyba wie dlaczego ma właśnie takie zdanie... Z własnego doświadczenia wiem, że z tym panem nie ma żadnego kontaktu tak długo, dopóki nie postraszy się prokuraturą lub upublicznieniem sprawy. Miałem też spory problem, aby odzyskać swoje pieniądze, które Poczta Polska oddała wysyłającemu, za zaginioną przesyłkę adresowaną do mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.