Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Kune

Tag Heuer vs. Maurice Lacroix

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

juz jakiś czas myśle o zakupie zegarka. Niestety, jak to w życiu bywa nie mogę iśc do salonu i kupić tego co tak naprawdę mi się podoba (Breitling for Bentley) ale marzy mi sie mechaniczny zegarek.

Z firm które oferują tego typu "zabawki" wytypowałem wstępnie dwie interesujące: Tag Heuer oraz Maurice Lacroix.

Topowe modele niestety również nie wchodzą w grę, czego bardzo żałuje.

Przeglądam ofery w PL, europie, a także USA (ebay), a więc mam nadzieje trafić coś ciekawego. Teraz pytanie czy linia Carrera firmy Tag Heuer wyróżnia się czymś szczególnym? Jak ogólnie wypada ta marka na tle Maurice Lacroix? Czy są jakieś słabe strony zegarków tych firm?

Wstępnie zainteresował mnie również ten o to zegarek:

http://allegro.pl/maurice-lacroix-chrono-globe-stainless-steelokazja-i3297645415.html

TAG HEUER GRAND CARRERA RS 6 WAV 511A

ORYGINALNY MĘSKI TAG HEUER CARRERA CHRONO ZOBACZ !

Najbardziej boję się podrób, dlatego zakup poza granicami (wysyłka) bardzo mnie zniechęca, jednak sprzedawcy z wieloma komentarzami i dużym asortymentem powinni załatwić tą sprawę.

Dziekuje za wszelka pomoc dla nowicjusza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość iKrawiec

Brałbym Heuera. W mojej opini jest wyżej usytuowany w piramidzie prestiżu i ich wzronictwo bardziej przypada mi do gustu... Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja odwrotnie - wziąłbym ML. Tag nie jest wyżej pozycjonowany w piramidzie prestiżu - chyba, że oglądaliśmy inne piramidy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolego kune zdecydowanie bralbym heuera jest imo po prostu ladniejszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również jestem za Tagiem. Ze wszystkich zegarków, bez względu na budżet, to właśnie Carrera jest tym który jest według mnie najładniejszym zegarkiem. Mój przyszły zakup na 1000% Mam u siebie możliwość przymierzania chyba większości marek i tylko ten jeden robił wrażenie. Moja kobieta też tylko ten jeden w pełni akceptuje i uważa za najładniejszy na rynku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam obie marki, aczkolwiek modele z innej bajki.

Wybrałbym TH, moim zdaniem najbardziej uniwersalny zegarek poza Rolkiem i Omegą PO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tag Jak dla mnie Heuer to historia zegarków, a ML .....marketing

Zdecydowanie Tag - subiektywnie.

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ML ma na koncie parę sztuk z komplikacjami i naprawdę przyzwoity design ale faktycznie jako marka relatywnie nowa "historię ma nieporównywalnie mniej atrakcyjną" w porównaniu do Carrera Panamericana czy S.McQuenna i Gulf team. Z drugiej strony obydwie firmy stawiają na agresywny marketing i dużą dostępność ...tylko twarze mają z innej półki.

Wybieram TH, jeśli muszę ...bo za te pieniądze wolałbym Eberharda albo Tudora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybym mial wybierac marki to ML, jezeli zegarki to niestety carrera, bo ten ML mocno nietrafionej urody wybrales :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chopie bierz Taga i się nie zastanawiaj. Te ML jakoś tak... robią trochę pod publiczkę:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie TH, bezapelacyjnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.