Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

chucky

Gdzie kupić Seiko Alpinist SARB017

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Zachorowałem na Seiko Alpinist SARB017. Nie jest dostępny w Europie i trzeba go sprowadzać z Japonii. Do tej pory jeszcze nie sprowadzałem zegarków z zagranicy i dlatego przydałoby mi się trochę Waszej pomocy. Póki co znalazłem go w poniższych trzech sklepach.

Czy macie z nimi doświadczenia i czy możecie się nimi podzielić? Jakie ewentualnie inne sklepy (gdzie można go oczywiście dostać) polecacie?

http://www.shoppinginjapan.net/sarb017

http://www.higuchi-inc.com/alpinist-new.html

http://watchhubs.com/en/japan-domestic-model/255

Z góry dziękuję za porady!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie zauważyłem.

Ale możliwe, że za chwilę się pojawi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie zauważyłem.

Ale możliwe, że za chwilę się pojawi...

No chociaż cena ze sklepu higuchi kusi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zastanawialem sie nad

http://global.rakute...g/item/sarb017/

oraz ewentualnie zamowienie w amazonie japonskim i wysylka przez tenso. Tak wychodzi najtaniej.

Hmm. To mi wygląda na cenę bez kosztów przesyłki. Wychodzi podobnie jak w higuchi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wytrzymałem i zamówiłem w higuchi :D Zobaczymy co z tego będzie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

sam jestem bardzo zainteresowany zakupem Seiko Alpinist Sarb017, ale nigdy jeszcze niczego z zagranicy nie zamawiałem tym bardziej z poza Europy. Czy możesz napisać czy transakcja się udała i czy jesteś zadowolony z zegarka?

Pozdrawiam,

Sławek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

sam jestem bardzo zainteresowany zakupem Seiko Alpinist Sarb017, ale nigdy jeszcze niczego z zagranicy nie zamawiałem tym bardziej z poza Europy. Czy możesz napisać czy transakcja się udała i czy jesteś zadowolony z zegarka?

Pozdrawiam,

Sławek

Puściłem PW.

Aha, Higuchi mnie ostatecznie olał. Najpierw zegarka nie było, później jak pojawił się na jego stronie to siedział cicho i jakby zapomniał o moim zamówieniu. Do tego dość słabo odpisywał na maile. Ostatecznie zamówiłem na Rakutenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy Pan Higuchi nie zachorował i czy w ogóle jeszcze sprzedaje. Jego strona nie była aktualizowana od dawna, a ostatni wpis na blogu dotyczył niezbyt co prawda poważnej, ale jednak operacji chirurgicznej. Ja kiedy u niego kupowałem (ze dwa lata temu) byłem w pełni zadowolony z jakości jego obsługi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy Pan Higuchi nie zachorował i czy w ogóle jeszcze sprzedaje. Jego strona nie była aktualizowana od dawna, a ostatni wpis na blogu dotyczył niezbyt co prawda poważnej, ale jednak operacji chirurgicznej. Ja kiedy u niego kupowałem (ze dwa lata temu) byłem w pełni zadowolony z jakości jego obsługi.

No możliwe. Też widziałem ten wpis. Kiedy kupowałem zegarek w zeszłym roku to na pierwszego maila z zapytaniem odpowiedział błyskawicznie. Później już było gorzej. No ale nie ma znaczenia gdzie kupiony. Ważne, że kupiony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.