kemustek 0 #1 Napisano 24 Czerwca 2013 Czy ktoś może mi powiedzieć coś na temat tego porcelanowego zegara? Zegar po nakręceniu chodzi dobre dwa tygodnie i jest nawet dość dokładny. Dowiedziałem się, że został zakupiony w 79 roku.Zdjęcie mechanizmu niestety dość niewyraźne:Pod plastikiem widoczne są dwa kamienie, oraz napis jeśli dobrze widzę: MEKA-BŁONA-10 lub MERA-BŁONA-10obok w trójkącie jedynka. 0 "Nim się odezwiesz pomyśl pierw nieco, bo często słowa jak by z worka lecą!" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #2 Napisano 24 Czerwca 2013 To będzie chodzik zegar polski produkcji MERA-BŁONIEWięcej info znajdziesz http://www.mera.blonie.org/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kemustek 0 #3 Napisano 24 Czerwca 2013 Dzięki za odpowiedz, owszem przystawka balansowa jest produkcji mera-błonie, ale reszta mechanizmu już raczej nie.Wie ktoś coś jeszcze na temat tego zegara? 0 "Nim się odezwiesz pomyśl pierw nieco, bo często słowa jak by z worka lecą!" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #4 Napisano 24 Czerwca 2013 Werk wygląda na wyrób Łódzkiej Fabryki Zegarów. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #5 Napisano 8 Grudnia 2013 Kupiłam ostatnio za całe 10 zł podobnego. Sprawny 8 dniowy chodzik. Czy ktoś wie w jakich latach produkowano takie zegary(70-80)? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach