Josza 103 #1 Napisano 25 Czerwca 2013 Pierwszy raz spotkałem się z takim mechanizmem bicia.Mam tyko jedno zdjęcie które przesłano mi telefonem. Może Was to zainteresuje. Mechanizm Junghans sama sygnatura bez numerów i liter Uploaded with ImageShack.us 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #2 Napisano 25 Czerwca 2013 A ja drugi raz... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sergei 1 #3 Napisano 26 Czerwca 2013 Takie mechanizmy znajdują się w Yunghans, ale bardzo rzadko. Miałem podobny mechanizm z sprężyn tylko. Około zrobili je w późnych 1890. Siergiej.... Такие механизмы встречаются у Юнгханс, но очень редко. У меня был подобный механизм только с пружинами. Ориентировочно они делали их в конце 1890-х годов. Сергей. 0 В часах интересно не время, которое они показывают, а времена, о которых они могут рассказать. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odludek 76 #4 Napisano 26 Czerwca 2013 Mam taki zegar wagowy, rozmawiałem z o nim z Piotrem w Mysłowicach, zamiast grzebienia ma grabie, do tej pory kilka takich robiłem więc nie są aż tak rzadkie, nie wiedziałem tylko jak je datować. 0 Pozdrawiam Jan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #5 Napisano 26 Czerwca 2013 Ten wagowy który pokazałem to mechanizm Rescha zmodyfikowany przez Junghansa. Czyli powstał po 1901 roku. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odludek 76 #6 Napisano 26 Czerwca 2013 Wiesz bardzo możliwe, bo nawet zawieszenie pasuje do Rescha, jak się okazuje to nawet z Rescha można zrobić porządny zegar 0 Pozdrawiam Jan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach