Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

misza2601

Casio Bem 506L-7A - problem z dopasowaniem długości paska do ręki.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam bardzo serdecznie. :)  Jestem szczęśliwym posiadaczem zegarka marki Casio Bem 506L-7A:
casio-bem506l-7a-chronograph-cream-dial-
Przeszkadza mi jednak drobny szczegół. Mianowicie podczas regulacji długości paska jest albo za długi (czyli zegarek swobodnie lata mi po nadgarstku) albo też za krótki i delikatnie "przyciasnawy", co oznacza, że noszenie staje się niejako niewygodne (zwłaszcza w dni upalne). W związku z tym stąd moje pytanie. Czy warto pomiędzy jedną a drugą dziurką znajdującą się na pasku, wykonać jeszcze jedną dodatkową, aby bardzo dopasować zegarek do ręki. Jeśli tak, to czy lepiej to zrobić u zegarmistrza, czy z kolei można we własnym zakresie? Za każdą poradę będę bardzo wdzięczny. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jesteś odosobniony w swoim problemie, ja tez tak zazwyczaj mam :)

Na pewno nie rób dziurek pomiędzy innymi bo to brzydko wygląda a pasek skórzany i tak się rozciągnie.

Ja zakładam pasek na tą ciaśniejszą dziurkę i po paru dniach rozciąga się do obwodu nadgarstka. Wiem, że może być to niekomfortowe a nawet może zbytnio uciskać, wtedy spróbuj zastawiać zegarek na poduszeczce ścisło zapięty. Ewentualnie zwilżyć pasek od wewnętrznej strony i wtedy założyć.

Pomimo, że za ciasny i tak się po jakimś czasie rozciagnie do tego stopnia że na tej ciasnej dziurce będziesz miał aż nadmiar luzu.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomaliusz

Nie ròb żadnych dodatkowych dziurek.

Zgadzam się z diego, + to iż pomiędzy otworami jest mało miejsca na dodatkową dziurkę, czym osłabisz w tym miejscu pasek. Mam taki problem w jednym "G" ale tam się nierozciągnie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie na pewno nie będę wykonywał żadnych zmian w swoim pasku, a spróbuję mimo wszystko go rozciągnąć. Szczerze mówiąc, właśnie trochę obawiałem się iż pasek może po ewentualnej kosmetyce wyglądać nieestetycznie, już nie mówiąc o sytuacji jak się rozciągnie.  :)  Dziękuję bardzo za rady.

Tomaliusz w przypadku G, mój znajomy miał taki sam problem i zmieniał paski, do momentu aż mu pasowało - także w tym przypadku ciężka sprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętaj, że nadgarstek w ciągu dnia potrafi mocno zmienić rozmiar, rano możesz mieć luz, wieczorem zegarek będzie uciskał. Ogromny wpływ ma temperatura, więc nie ma co kombinować. Zegarek musi być lekko luźny. Często spotykam ludzi, którzy noszą zegarek w taki sposób, że zastanawiam się jak dochodzi im krew do dłoni. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętaj, że nadgarstek w ciągu dnia potrafi mocno zmienić rozmiar, rano możesz mieć luz, wieczorem zegarek będzie uciskał. Ogromny wpływ ma temperatura, więc nie ma co kombinować. Zegarek musi być lekko luźny. Często spotykam ludzi, którzy noszą zegarek w taki sposób, że zastanawiam się jak dochodzi im krew do dłoni. :)

Właśnie, zegarek musi być lekko luźny. Też widuję ludzi, którzy (bynajmniej ja mam takie wrażenie) iż zegarek wykorzystują jako rodzaj opaski uciskowej - ni to estetyczny ni modne. :P Problem pojawia się zwłaszcza wśród osób przy "kości". Tak czy siak, już się zabrałem za noszenie zegarka na tym krótszym pasku - czekam na efekty.  ^_^ 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeden z ladniejszysz casio jakie widzialem,nawet nie wiedzialem ze kazio robi takie piekne zegarki,super ten kazik gartuluje zakupu,chyba se taki tez sprezentuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeden z ladniejszysz casio jakie widzialem,nawet nie wiedzialem ze kazio robi takie piekne zegarki,super ten kazik gartuluje zakupu,chyba se taki tez sprezentuje :)

Polecam, bo naprawdę imponująco się prezentuje - jeszcze lepiej wygląda na żywo.  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.