Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sztyling

TAG Heuer Grand Carrera Calibre 17

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jakiś czas temu otrzymałem w prezencie zegarek jako pamiątkę z pobytu pewnej osoby w Chinach. Napisy, które na nim widnieją to TAG Heuer Grand Carrera Calibre 17. Poszukałem w Internecie i mam lekkie wątpliwości co do jego oryginalności. Prosiłbym Was, ekspertów, o ostateczne potwierdzenie ;) Z góry dzięki.

Zegarek jest "ładowany" poprzez ruchy ręki (nakręcany automatycznie poprzez noszenie go i wykonywanie zwykłych ruchów rękami). Według napisów na nim, ma wbudowany chronograf i tachymetr. Niestety kompletnie nie wiem jak to sprawdzić (jest jakaś skala od chronografu, a ta tarcza z napisem tachymetr jest obracana), mam nadzieję, że zdjęcia rozwieją wątpliwości.

Oto galeria zdjęć (przepraszam bardzo za jakość, mogę potem zrobić lepsze): http://imgur.com/a/sbi0d

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co by nie mówić, to przeca limitowana edycja o wyjątkowo cennym numerze XXX/1000 i pewnikiem z pudłem i papierem ??? ;)

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Poszukałem w Internecie i mam lekkie wątpliwości co do jego oryginalności. Prosiłbym Was, ekspertów, o ostateczne potwierdzenie ;)

Ostatecznie potwierdzam słuszność Twoich wątpliwości :) Zegarek jest podróbką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Turcy sprzedają takie po 20 euro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od razu jak chiny to kojarzy mi sie z Top Gear ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hahaha, tak myślałem. Dzięki za odpowiedzi :D

W sumie to chcę (chciałem) sprzedać ten zegarek, czyli jest warty 20 euro, tak? Gdzie mógłbym wystawić taką podróbkę, bo na Allegro nie można? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w ogóle nie można, nigdzie. za sprzedaż podróbek grozi do 2 lat więzienia, więc wyrzuć to po prostu do śmieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy nie sprzedawałbym tego jako oryginał czy coś, po prostu komuś, kto chciałby tanią podróbkę - nie próbowałbym oszukiwać, tylko powiedziałbym jasno, że to jest podróba i tyle. Tak też nie można sprzedawać? To na jakiej zasadzie można sprzedawać repliki zegarków?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak też nie można sprzedawać?

nie. sprzedaż podróby jest karalna, nawet jeśli informujesz, że to podróba. nie wolno i już

To na jakiej zasadzie można sprzedawać repliki zegarków?

podróba to nie replika.

replika to model wyprodukowany przez producenta pierwowzoru, np jako reedycja. dlatego nie wolno nazywać podrób replikami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem. Bardzo dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie zastanawia Cię to, że sprzedawca sam pisze "replika" mając na myśli łagodne określenie podróby?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"z uwagi na możliwość, że jest to replika" - ok, dzieki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.