Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.
Citizen JY8020-52E ???
dodany przez
Gvirus, w Jaki zegarek...
Rekomendowane odpowiedzi
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez StarvinMarvin
Witam wszystkich. Chciałbym rozpocząć temat zakupu-odbioru nowego zegarka ze sklepu internetowego. Kupiłem Seiko srpg35k1 w uznanym polskim e-sklepie. Zegarek przyszedł ładnie zapakowany, ale dwie rzeczy nie dają mi spokoju. Numer seryjny zegarka zaczyna się od 004xx4, kalkulator daty produkcji podaje, że jest to produkcja z roku 2020 october, zatem dość długo leżał na półce sklepowej i druga sprawa karta gwarancyjna ma wpisany numer mechanizmu 4r36, a nie numer zegarka. Moje pytanie: czy to normalna praktyka i czy zakupy internetowe kończą się otrzymaniem "leżaka" z półki.
-
Przez Gallil3o
Witam,
Z racji, że mój wcześniejszy zegarek ostatni mi się "rozpadł" stanąłem przed zakupem nowego.
Przeglądałem głównie zegarki szwajcarskiej i japońskie i w sumie nie jestem jakoś specjalnie ukierunkowany na dany region produkcji.
Moim wcześniejszym zegarkiem był kwarcowy Citizen i byłem z niego zadowolony, więc najprawdopodobniej pozostanę przy bezdusznym kwarcu
Nie należę do osób które specjalnie oszczędzają zegarek i często zdarza mi się nim gdzieś otrzeć, uderzyć itp.
Wcześniejszy zegarek miał szkło mineralne i bardzo szybko się porysował dlatego tym razem obowiązkowo poszukuję czegoś ze szkłem szafirowym.
Czyli reasumując:
1.Kwarc
2.Szkło szafirowe
3.Przedział cenowy 500 -1000 zł
4.Typ zegarka pilot/awiator
5.Nie zależy mi na chrono, ale też mi nie przeszkadza.
Znalazłem zegarek który idealnie odpowiada mi designem, od razu wpadł mi w oko:
http://zegarownia.pl/zegarek-meski-adriatica-aviator-chrono-a1076-b224ch
Wersja bez chrono
http://zegarownia.pl/zegarek-meski-adriatica-aviator-a1065-b224q
Problem w tym, że ma szkiełko mineralne co go z miejsca dyskwalifikuje. Druga sprawa, nie wiem nic na temat tej marki, poza tym, że jest szwajcarska, aczkolwiek nie wiem czy to ma jakieś duże znaczenie przy kwarcu.
Tak więc szukam czegoś w tym stylu, jednak ze szkłem szafirowym.
Czy zna ktoś podobny zegarek, godny polecenia i czy ktoś może mi powiedzieć parę słów o firmie Adriatica? Jak nie znajdę nic innego to będę na nią skazany.
Pozdrawiam
-