Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gvirus

Citizen JY8020-52E ???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Noszę się z zamiarem zakupienia zegarka, niestety moja wiedza w tej dziedzinie jest bardzo znikoma.

Przeglądając internet znalazłem zegarek Citizen JY8020-52E, który naprawdę baaardzo mi się spodobał. 

Zegarek na stronie producenta kosztuje 3281 zł, ale na e-bay.uk znalazłem go (po przeliczeniu) za około 2200 zł:

http://www.ebay.co.uk/itm/CITIZEN-PROMASTER-SUPER-PILOT-GLOBAL-ATOMIC-TITANIUM-WATCH-JY8020-52E-PMV65-2271-/300934462020?pt=Wristwatches&hash=item4611177a44

-tylko napisane jest, że to zegarek z Hong Kongu. Co za tym idzie mam duże obawy... Może ktoś z was ma lepsze rozeznanie w tym temacie na tyle, żeby mi podpowiedzieć czy jest szansa na oryginał z Hong Kongu, czy raczej powinienem o tym zapomnieć. Czy oryginalny citizen powinien być made in Japan, czy wogóle jest jakaś zasada pozwalająca odróżnić oryginał od podróby?

Mój budżet na zakup zegarka miał zamknąć się na max 2000 zł, ale dorzuciłbym te 200zł jeśli miałby to być oryginał.

Pomijając temat samego zakupu, będę również bardzo wdzięczny za wszelkie komentarze i opinie dotyczące modelu o którym piszę.

Ewentualnie, będę również wdzięczny za wasze propozycje innych producentów w podobnych pieniądzach.

Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi.

Pozdrawiam

Grzegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pewny sprzedawca, kupowałem kiedyś w ich sklepie (zresztą nie tylko ja) i wszystko było w porządku. Dodatkowych opłat celnych nie dostałem, ale kupowałem za mniej więcej 1/4 tej kwoty (a zadeklarowali jeszcze mniej ;)), trudno powiedzieć jak będzie przy większej wartości - z tego względu na wszelki wypadek musisz przygotować dodatkowo około 25% kwoty zakupu na ewentualne opłaty.

Tu masz bezpośrednio w sklepie:

http://www.dutyfreeislandshop.com/ProductDetails.asp?ProductCode=JY8020%2D52E+%28PMV65%2D2271%29

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki za szybką odpowiedź!

Z tego co mówisz może wyjść około 2500zł (pewnie bez polskiej instrukcji) gwarancja zdaje się tylko na rok.

Na allegro znalazłem czeski sklep, cena 2699, ale 5 lat gwarancji (2lata międzynarodowej i 3 czeskiej) ...

http://allegro.pl/meski-zegarek-citizen-jy8020-52e-radiocontrolled-i3376330307.html

Tylko, że trochę ponad mój budżet...

Może znajdzie się jakiś posiadacz tego zegarka, który utwierdzi mnie w przekonaniu, że zegarek jest wart swojej ceny ?!?

Bardzo proszę nawet o najogólniejsze opinie na temat tego zegarka.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem na forum opinię dotyczącą zegarka nad którego zakupem się zastanawiam :

Co do podanego Citizena, to lepszym pomysłem będzie japońska wersja Promastera z tytanu Duratect: PMV65-2271 albo PMV65-2272. "

Czy ktoś z was mógłby rozwinąć nieco temat? Oczywiście wiadomo, że co japońskie, na ogół jest lepsze, ale może ktoś zna konkretne, najistotniejsze różnice pomiędzy tymi zegarkami. Za namiary na sklep, lub dystrybutora tych modeli, będę wdzięczny.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez StarvinMarvin
      Witam wszystkich. Chciałbym rozpocząć temat zakupu-odbioru nowego zegarka ze sklepu internetowego. Kupiłem Seiko srpg35k1 w uznanym polskim e-sklepie. Zegarek przyszedł ładnie zapakowany, ale dwie rzeczy nie dają mi spokoju. Numer seryjny zegarka zaczyna się od 004xx4, kalkulator daty produkcji podaje, że jest to produkcja z roku 2020 october, zatem dość długo leżał na półce sklepowej i druga sprawa karta gwarancyjna ma wpisany numer mechanizmu 4r36, a nie numer zegarka. Moje pytanie: czy to normalna praktyka i czy zakupy internetowe kończą się otrzymaniem "leżaka" z półki.
    • Przez Gallil3o
      Witam,

Z racji, że mój wcześniejszy zegarek ostatni mi się "rozpadł" stanąłem przed zakupem nowego.
      Przeglądałem głównie zegarki szwajcarskiej i japońskie i w sumie nie jestem jakoś specjalnie ukierunkowany na dany region produkcji.
      Moim wcześniejszym zegarkiem był kwarcowy Citizen i byłem z niego zadowolony, więc najprawdopodobniej pozostanę przy bezdusznym kwarcu

Nie należę do osób które specjalnie oszczędzają zegarek i często zdarza mi się nim gdzieś otrzeć, uderzyć itp.
      Wcześniejszy zegarek miał szkło mineralne i bardzo szybko się porysował dlatego tym razem obowiązkowo poszukuję czegoś ze szkłem szafirowym.

Czyli reasumując:
      1.Kwarc
      2.Szkło szafirowe
      3.Przedział cenowy 500 -1000 zł
      4.Typ zegarka pilot/awiator
      5.Nie zależy mi na chrono, ale też mi nie przeszkadza.

Znalazłem zegarek który idealnie odpowiada mi designem, od razu wpadł mi w oko:
      http://zegarownia.pl/zegarek-meski-adriatica-aviator-chrono-a1076-b224ch

Wersja bez chrono
      http://zegarownia.pl/zegarek-meski-adriatica-aviator-a1065-b224q

Problem w tym, że ma szkiełko mineralne co go z miejsca dyskwalifikuje. Druga sprawa, nie wiem nic na temat tej marki, poza tym, że jest szwajcarska, aczkolwiek nie wiem czy to ma jakieś duże znaczenie przy kwarcu.

Tak więc szukam czegoś w tym stylu, jednak ze szkłem szafirowym.
      Czy zna ktoś podobny zegarek, godny polecenia i czy ktoś może mi powiedzieć parę słów o firmie Adriatica? Jak nie znajdę nic innego to będę na nią skazany. 

Pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.