Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gallil3o

Zegarek typu Pilot/Aviator alternatywa Adriatica'i

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Z racji, że mój wcześniejszy zegarek ostatni mi się "rozpadł" stanąłem przed zakupem nowego.
Przeglądałem głównie zegarki szwajcarskiej i japońskie i w sumie nie jestem jakoś specjalnie ukierunkowany na dany region produkcji.
Moim wcześniejszym zegarkiem był kwarcowy Citizen i byłem z niego zadowolony, więc najprawdopodobniej pozostanę przy bezdusznym kwarcu :)

Nie należę do osób które specjalnie oszczędzają zegarek i często zdarza mi się nim gdzieś otrzeć, uderzyć itp.
Wcześniejszy zegarek miał szkło mineralne i bardzo szybko się porysował dlatego tym razem obowiązkowo poszukuję czegoś ze szkłem szafirowym.

Czyli reasumując:
1.Kwarc
2.Szkło szafirowe
3.Przedział cenowy 500 -1000 zł

4.Typ zegarka pilot/awiator

5.Nie zależy mi na chrono, ale też mi nie przeszkadza.

Znalazłem zegarek który idealnie odpowiada mi designem, od razu wpadł mi w oko:
http://zegarownia.pl/zegarek-meski-adriatica-aviator-chrono-a1076-b224ch

Wersja bez chrono
http://zegarownia.pl/zegarek-meski-adriatica-aviator-a1065-b224q

Problem w tym, że ma szkiełko mineralne co go z miejsca dyskwalifikuje. Druga sprawa, nie wiem nic na temat tej marki, poza tym, że jest szwajcarska, aczkolwiek nie wiem czy to ma jakieś duże znaczenie przy kwarcu.

Tak więc szukam czegoś w tym stylu, jednak ze szkłem szafirowym.

Czy zna ktoś podobny zegarek, godny polecenia i czy ktoś może mi powiedzieć parę słów o firmie Adriatica? Jak nie znajdę nic innego to będę na nią skazany. 

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam właśnie tego Chrono i sobie chwalę.

Zegarek mam ponad 5 lat i nawet baterii nie musiałem wymieniać (!!!)

A szkiełko ma 2 mikro ryski co dla EDC się chwali...

gallery_66200_1361_770130.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

b_easy świetny zegarek i mistrzowski pasek! Gdzie można taki dostać ? To akcesoryjny Adriatici czy dopasowałeś po prostu ?

Sorry za offtop.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
    • Gość
      Przez Gość
    • Przez ChauveSouris94
      Cześć wszystkim, zwracam się z ogromną prośbą o pomoc w odnalezieniu zegarka Sturmanskie Aviator 3133/136168, numer seryjny 109/300. To limitowany model, który został mi skradziony około 2016 roku.

Nie zależy mi na szukaniu winnych ani rozliczaniu kogokolwiek. Chodzi mi wyłącznie o odzyskanie bardzo ważnej pamiątki rodzinnej. Zegarek był prezentem otrzymanym na moją przysięgę w szkole oficerskiej i miał dla mnie ogromną wartość sentymentalną, znacznie większą niż jego cena rynkowa.

Jeśli ktoś natknie się na ten egzemplarz – w internecie, lombardach, komisach, na aukcjach lub w kolekcjach prywatnych – proszę o jakąkolwiek informację. Nawet najmniejsza wskazówka może pomóc.

Dla osoby, która umożliwi odzyskanie zegarka, przewiduję nagrodę finansową lub po prostu jego pełny wykup.
      Z góry dziękuję za każdą pomoc i udostępnienie.
    • Przez thommas001
      Witam,

Czy wg waszej wiedzy można kupić model AQ4080-52E w Unii Europejskiej czy pozostaje tylko Chrono24?

Tomek
    • Przez luukasz
      Sprzedam sympatycznego pilota Speedbird PRS-51 od Timefactors. 
      Zegarek w bdb stanie 8,5/10, w pełni sprawny i dokladny.

luma c3-x1 szklo szafirowe, lekko wypukle z bdb antyrefleksem zakręcana koronka solidna bransoleta (18mm) szerokość koperty 36mm b/k oryginalne opakowanie oraz dowód zakupu w zestawie  
      Cena 1650 zl z wysylka paczkomatem w cenie.

Możliwy odbiór osobisty w warszawie w okolicy stacji metra ulrychów.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.