Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

zico07

Który Casio

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję niedrogiego zegarka sportowego, wytrzymałego do: pływania, biegania, na siłownię.

Wacham się pomiedzy modelami sgw-100 a gw 5600.

Za sgw-100 przemawia wygląd, większe cyferki. O gw-5600 dobre opinie i chyba jest to nowszy zegarek.

Nie potrzebuję jakiś wymyślnych funkcji, wystarczy godzina, stoper, dobre podświetlenie.

Nie mam możliwości przymierzenia, będę kupował w ciemno.

Śred. nadgarska 18,5.

Jakie są szanse, kupując sgw-100, że trafię na wyprodukowany powiedzmy w tym roku ? Jeżeli oczywiście są produkowane.

Są nowsze modele sgw, ale niestety wr100 - max :(.

Pomóżcie zdecydowac się na jakiś. Co byście wybrali ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego drugiego nie widziałem ale brał bym  DW5600 . Zegarek sprawdzony sam mam i polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomaliusz

Chyba chodzi Ci o DW 5600, GW to M5610 (radio+solar) będzie dwa razy droższy.

Mam DW 5600 i polecam.

W cenie do 230 zł. to najlepszy wybór, przecież to "G" :)

SGW-100 fajny wygląd i tak jak mòwisz duże cyfry, ale to nie "G" a nawet nie protrek którego ma udawać.

Dodatkowo sgw jakościowo do g-shocka się umywa. Będzie z niego schodzić ta szara farba z bezela. Przymierzałem go w sklepie, fajnie się prezentuję ale to nie ta precyzja i moc "G" :D

Natomiast sgw jest większy od tego dw, ale i tak dw będzie dobrze leżał i będzie mega wygodny do sportów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma takiego modelu jak GW-5600. ;)

Jakie masz preferencje rozmiarowe odnośnie zegarków? DW-5600E to jeden z najmniejszych G-Shocków, przy kupnie w ciemno może okazać się, że będzie dla Ciebie za mały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomaliusz

Nie ma takiego modelu jak GW-5600. ;)

Racja, chodziło mi o GW-M5610 :P

A propos ... że może być za mały, to lepiej niż za duży, jeśli chodzi o sporty i wygodę noszenia (o nic nie zachaczasz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem bardziej nastawiony na sgw-100 - głównie chodzi o wygląd, wielkość. Ale ważna dla mnie jest też wytrzymałość i zastanawiam się czy w sgw będzie wystarczająca ?

Nie planuję bardzo ekstremalnych wojaży, po prostu będzie narażony tylko na wodę, także tą w basenie (dlatego 200m), pot, i to co może spotkać go w terenie podczas biegu (i nie piszę tu o obijaniu go czy o biegach na pustyni podczas burzy piaskowej) . Czy dla takiego użytkownika sgw-100 wystarczy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A propos ... że może być za mały, to lepiej niż za duży, jeśli chodzi o sporty i wygodę noszenia (o nic nie zachaczasz)

Też tak uważam, ale niektórym małe zegarki się po prostu nie podobają. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I co, mówicie że sgw-100 nie warto brać? Dw 5600 jest mały i wygląd nie za bardzo.

Żadnych pozytywnych opinii o sgw?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie lepiej kupić trwalszego g-shocka, sgw-100 nie cieszą się dobrą opinią jeśli chodzi o trwałość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dw5600 to klasyczne wzornictwo także mój głos na niego... jak nie masz 20 cm w łapie to będzie fajnie leżał.. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam ok. 19 cm i lekkie obawy co do dw5600.

Jeżeli nie sgw-100 to musiał bym wybrać coś innego, może G-7700 bo nowszy model 7710 ma negatywny wyświetlacz - nie pasuje mi to.

Sam już nie wiem sgw - podoba mi się a g-shocki niestety ich design nie przypada mi do gustu :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może g-7900?

sam mam 2 sztuki i bardzo je lubię...

18lCL.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

G-Shocki na żywo wyglądają o niebo lepiej. SGW nie kupuj, ponieważ sam miałem i przeżył ze mną tylko tydzień. Rysiek(G-9200-1E) żyje już ponad miesiąc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

G-Shocki na żywo wyglądają o niebo lepiej. SGW nie kupuj, ponieważ sam miałem i przeżył ze mną tylko tydzień. Rysiek(G-9200-1E) żyje już ponad miesiąc

co Ty z nim robiłeś, że tylko tydzień przeżył :). Jak wspominałem wcześniej nie mam zamiaru jakoś go bardzo mocno eksploatować, dlatego wygląd jest dla mnie ważniejszy. G-shocki nie przypadają mi do gustu, po cichu powiem że timexy sa dla mnie ładniejsze.

Jak czytam opinie użytrkowników o sgw to nie są takie złe.

może g-7900?

jeżeli chodzi o wygląd to sgw bardziej mi się podoba, większe cyfry - co jest ważne i ogólnie jest ładniejszy.

Myslałem też o którymś Protreku - ale budżet za mały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) może G-7700 bo nowszy model 7710 ma negatywny wyświetlacz - nie pasuje mi to.

G-7710 nie jest nowszym modelem, obydwa pojawiły się na rynku równocześnie w 2007 roku. Negatyw w 7710 to jeden z najlepszych tego typu wyświetlaczy w ofercie Casio (przebija go chyba tylko nowy GD-350).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 19 cm nadgarstek bierz byle jakiego większego G-Shocka.

GA-100, GD-100, GX-56, Mudman, G-7900.

DW-5600 zwyczajnie będzie śmiesznie wyglądał na takim nadgarstku, wiem bo sam mam obwód nadgarstka 19 cm. No chyba, że gustujesz w zegarkach małej średnicy.

SGW-100 nie są takie złe jak by się wydawało. Kuzyn mój nastoletni nosi ten zegarek już blisko rok, a wiadomo jak to młodzież tu sport, tam uderzy itd..... A mimo to zegarek działa. 

Oczywiście w budżecie 300 zł polecam jednak któregokolwiek g-shocka. Przywalisz takim na basenie to się nic nie stanie, z innymi zegarkami udającymi G-shocki różnie może byc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj jako, że miałem i dw 5600 i sgw 100 mogę powiedzieć tak, zacznijmy od sgw zegarek całkiem fajny wizualnie, funkcje podobne do protreka design zresztą też, wr 200 m więc też niezgorzej, ale to lżejszy zegarek piszę tak bo chodzi mi o wytrzymałość gdzieś przewijał się wątek miękkości tworzywa z którego wykonana jest koperta ktoś uderzył w ścianę ręką nie jakoś tak mocno i powstały na niej wgniecenia i plastik koperty pokryty jest akrylem który będzie się z czasem wycierał to tyle, co do dw 5600 tez mam łapkę 19 cm i wcale nie wyglądał na niej żle jego dużym plusem poza tym, że jest to legendarny G-shock to bardzo praktyczny, zmieścisz go pod każdą koszulą, bluzą, kurtką, funkcje w sam raz nie jest przekombinowany i nie wygląda jak transformers w przeciwieństwie do jego braci miałem też dw 6900 i był za duży chociaż też super watch, nie wiem dokładnie czy chcesz zegarek z solarem, ale jak nie potrzebne ci ogniwa słoneczne to po co przepłacać na allegro jest dużo zaufanych sprzedawców od których taki dw 5600 e w zwykłej wersji kupisz dużo taniej. Rozważ też taki fajny zegareczek od casio co g-shockiem co prawda nie jest ale równie wytrzymały i kultowy co dw 5600:

tutaj na zdjęciu zapożyczonym z internetu w towarzystwie dw 5600 e jest to dw 290 równierz wybierany przez wojsko i zagrał w filmie mission impossible to taka ciekawostka no i jest tani.

post-64308-0-23868900-1376063108_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlaśnie przeczytałem, że sgw-100 posiada stoper do 1 godziny. Czyli jak pływam ponad godzinę to nie mam możliwości zmierzenia czasu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj zico07 bierz któryś z dwóch wyżej prezentowanych modeli pierwszy z lewej czyli dw 290 to tkz. pancerny pływak jest rozmiarowo trochę większy od dw 5600 naprawdę super jego cena oscyluje w granicach 120, 130 zł dużo wytrzyma będzie zegarkiem na długie lata jedyne co w nim się stanie po dwóch miesiącach, a może szybciej to wytrą się zielone napisy z koperty, a wtedy będzie wyglądał bardziej męsko tutaj masz recencję jednego z forumowiczów:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/73752-casio-dw-290-niepozorny-twardziel/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten dw-290 także posiada stoper do 1 godziny - jak zmierze czas jak będę pływał lub biegał powyżej 1 h ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wtakim razie taki g-shock spełni on twoje wszystki oczekiwania no i stoper do 10 godzin g 7700-1er

post-64308-0-25311400-1376118374_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.