Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

dawidowo

zabrudzenia ze smaru na nadgarstku z bransolety z Omegi

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni,

jak w temacie, z mojej bransolety z calkiem nowego zegarka (niecaly rok) zaczal 'wychodzic' smar. Nie jest to jakis wyciek czy cos ale zostawia slady na nadgarstku (zalaczone zdjecia wytlumacza o co chodzi).

Zapewne nie jest to normalne?

Zegarek jest na gwarancji, zapewne lepiej mi bedzie pojsc do Omegi i sie zapytac o co chodzi, niz bawic sie samemu?

Dzieki za podpowiedzi.

Zalaczam zdjecie, zeby bylo uwidocznione o co mi chodzi:)

pozdrawiam,

Dawid

post-55687-0-36720400-1377181079.jpg

post-55687-0-60055600-1377181101_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie smar żaden, trzeba ją umyć i powtarzać tą czynność chociaż raz na miesiąc czy dwa.

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Staruszek, chodzi o to, ze ja ja czyszcze :) i to mi sie stalo dzien po czyszczeniu chyba...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opowiedz jak ją czyścisz .

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bransolete to czyscilem jakos lekko wilgotna szmatka a pozniej patyczkiem z wata ja przejechalem zeby 'doczyscic'...zle?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bransolete to czyscilem jakos lekko wilgotna szmatka a pozniej patyczkiem z wata ja przejechalem zeby 'doczyscic'...zle?

:D

Czyścić, a wyczyścić to są dwie różne sprawy. Mam stare Casio na bransolecie i gdy zaczyna brudzić mi rękę to kapie na nią płyn do mycia naczyń, a potem intensywnie po lekkim zroszeniu wodą czyszczę bransoletę szczotką do rąk. Po kolei raz jedna raz drugą stronę. Następnie delikatnie płuczę wodą bransoletę uważając, by nie zamoczyć zegarka.

Zegarek potrzebuje takiej higieny co jakiś czas przeciętnie raz na 2 miesiące, bo brudzi tłuszczem się od skóry użytkownika i starte cząstki z metalu bransolety są widoczne na ręce..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Źle, obejrzyj sobie skąd to wypływa - zapięcia, które jest zabudowane, wilgoć od mycia gdy dostała się pod zapięcie rozouściła z czasem to co tam było - to kombinacja kurzu, bakterii, grzybów i drobnych opiłków metalu.

To wszystko wypłynęło na nadgarstek, jak wyschnie to przestanie wypływać do następnego "mycia"

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Staruszek to jak Ty sugerujesz zeby najlepiej myc zegarek ?

@ Arek_Win, mi nie brudzi reki caly czas, to sie stalo 1 raz z tego co pamietam, moze za malo wody dalem jak go czyszcilem 1 raz....aczkolwiek czyszczac tak to nie bedzie ubywalo smaru w klamrze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja odpinam bransoletę, pryskam jakim detergentem do usuwania tłuszczu w kuchni. Odczekuje trochę i myje szczoteczką do zębów elektryczną akurat :)

Później poprawka :)

Z otworów zawiasów bransolety też brud sie wydostaje :)

Właśnie musze to uczynić bo ostatnio pożyczyłem takiemu jednemu i se koszule ubrudził ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zapięciu nie ma żadnego smaru, nikt nie smaruje elementów mających bezp. kontakt z ciałem - o myciu jest cały temat z nazwą w tytule.

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest. faktycznie, nie ma co powielac.

Dobrze, ze to nie feler omegi tylko moja niewiedza. Dobrze ze czlowiek ma dojscie do takich specjalistow i uzyskanie informacji w pelni satysfakcjonujacych w tak krotkim czasie!

Zatem, Dziekuje za sugestie i opinie :)

uklony!

Dawid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nikt nie smaruje elementów mających bezp. kontakt z ciałem

Oj smarują, smarują :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.