Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Robson01

Eterna Super Kontiki LE 1973

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

czy jest na sali ktoś kto ma ww. zegarek w swoim posiadaniu?

O taki:

post-14063-0-98939400-1377283953_thumb.jpg

Chodzi mi o wrażenia z użytkowania po jakimś czasie, jak z jakością użytych materiałów, dokładnością chodu?

Pytam bo zastanawiam się nad nabyciem powyższego.

Nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

karol1302

EDIT : albo może miał ?

Napisz posta na pasjonatach, tam napewno jeszcze Rafał ma taki zegarek. Nie wiem przypadkiem, czy Waldii też nie ma...

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał wszyscy jeszcze mają ;) .

Zegarek dosyć surowy.

Wykonany bardzo dobrze jak to u Eterny.

Nie licz jednak że jest to poziom FH bo tak nie jest. Jest to niemal /poza rozmiarem/ wierna kopia zegarka z 1973 r.

Na minus

-słaba luma

-polerowana koperta

Mesh do tej eterny jest jednym z lepszych jaki kiedykolwiek zrobiono.

Na Pasjonatach Rafał napisał świetną recenzję. Warto przeczytać ;) .

Słyszałem ,że cała limitacja jest na wyczerpaniu i zostały już tylko pojedyńcze sztuki u dystrybutorów.

Pzdr :)

3ibe.jpg

795g.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał wszyscy jeszcze mają

Tak coś właśnie kojarzyłem, choć myślałem też, że może jedna i ta sama sztuka kraży pomiędzy waszą trójką... Czasami nie idzie za Wami nadążyć ;)

Pozdrowionka Waldek.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak z dokładnością chodu i tak na marginesie może komuś się już znudził i byłby zainteresowany zbyciem?

Nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek od dość dawna jest dostępny u Dolińskiego na stronie. Cena atrakcyjna a zegarek dalej wisi. W środku siedzi standardowa ETA 2824-2, możesz poszukać jak "trzyma czas", u jednych lepiej u innych gorzej, zależy od regulacji.

/

link > http://dolinski.pl/zegarki-eterna/heritage-pl-2/super-kontiki-limited-edition-1973.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście wiem, że jest u Dolińskiego i nie tylko. Cena wyjściowa oscyluje od 7,8 do 7,4. Zawsze istnieje też możliwość negocjacji ceny. Byłbym skłonny kupić używaną w bardzo dobrym stanie za adekwatne niższą cenę.

Edyta:

Dziękuję za pomoc i opinie, zegarek już do mnie jedzie.

Mam nadzieję, że nie będzie rozczarowania. Ostatecznie mam możliwość zwrotu gdybyśmy sobie nie przypadli do gustu :) . W przeciwnym razie pewnie wstawię jakieś zdjęcie en face.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.