Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

labondz

Officine Panerai na discovery-oglądaliście?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Oglądałem kilka tygodni temu na któryms z discovery program z serii "jak to jest zrobione". Program dotyczył "produkcji" zegarków. 

A zaglądaliśmy do manufaktury OP.... I jakoś po tym programie czar prysł :( Wydawało mi się, że taka produkcja jest jakoś celebrowana itd. szczególnie, że zegarki tej manufaktury nie należą do najtańszych a tu.... prawie że taśmowa robota. Oczywiście to jest moja sugestia.

Może ktoś też oglądał i ma podobne odczucia

tu link do youtuba do pierwszej części, wersja anglojęzyczna

http://www.youtube.com/watch?v=Qj6nWzdvvl0

pozdrawiam

jacek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat wałkowany niejednokrotnie, poszukaj na forum.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taśmowa taśmowa, Rolex to też taśmowa produkcja. Jak chcesz trochę więcej duszy...to polecam AP lub Lange&Sohne lub niezależnych producentów...gdzie jeszcze wykańcza się elementy ręcznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego m.in. pułapów pewnych cen nie warto w ogóle przekraczać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, najbardziej opłacalne są Q&Q.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W "Jak to jest robione" był też odcinek z produkcji Blancpaina i tak jak OP nie uważam żeby to była taaaka masowa produkcja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież filmy z tej serii nie pokazują szczegółów procesu produkcyjnego, tylko pobieżną relację. Nie siliłbym się na oceny po obejrzeniu takiego skrótu.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez to wszystko jest sztampa, co Wy myslicie, ze po co oni te zegarki robia? Dla kasy! Nie dlatego zeby sie nad nimi piescic. Reszta to marketing ktory jeden kupi a inny to oleje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak jako produkt aktualnie to jakość jest całkiem niezła czego czasem nie da się powiedzieć o wielu innych markach, jedyne czego ja nie potrafię zrozumieć to fakt iż Włosi przecież przegrali, choć z drugiej strony to też wygrali z ideologią.

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

.... I jakoś po tym programie czar prysł :( Wydawało mi się, że taka produkcja jest jakoś celebrowana itd.........

Wiesz co nie bierz tego jako zlosliwy komentarz, ale troche dziwia mnie tego typu opinie, a co bys chcial zobaczyc, ze otwieraja szampana po kazdym wykonanym zegarku i cala ekipa sie upija celebrujac swoj wyrob?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No macie rację z tym celebrowaniem, to tylko siedzi w mojej głowie i nic po za tym :) Moje zakręcenie zegarkami dopiero startuje i pewne rzeczy się docierają :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.