Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

RMBO2

Gshock - gwarancje

Rekomendowane odpowiedzi

W dystrybucji Zibi masz gwarancję na 3 lata z możliwością przedłużenia do 6 lat.

W pozostałych przypadkach masz zazwyczaj 2 letnią, chyba że jest zaznaczone inaczej, tak jak w aukcji którą podałeś, najlepiej dopytać danego sprzedawcę o to.

Gwarancja obejmuje wady powstałe podczas produkcji zegarka lub jego wadliwych komponentów, tj. parowanie szybki, nieprawidłowa kalibracja z zegarem atomowym, krzywo zamontowany wyświetlacz itp. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo w Tobie optymizmu, selphy. :D Jeśli chodzi o parowanie czy nierówny montaż to Zibi potrafi się sprawnie wykręcać od "odpowiedzialności". ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jeśli chodzi o gwarancje to nie mam sie  zbyt nią przejmować? 

A co do aukcji? nie śmierdzi wam nic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mół błąd . Poza tym z tego co sie od was dowiedziałem to ta gwarancja jest fikcyjna conajmniej..  skoro szybka paruje i jest krzywy wyświetlacz, a ZIBI sie wykręca to nie wiem co jeszcze moze sie zepsuć i zostać naprawione w ramach gwarancji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze to na szybko nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie, tak rzadko słyszy się o awariach Casio. :) Jeśli już to są to jakieś wady fabryczne (typu niedziałające przyciski w GW-7900 na przykład), które ujawniają się niedługo po kupnie czy wręcz od razu po wyciągnięciu z pudełka. Dlatego dłuższa gwarancja nie jest moim zdaniem specjalnie potrzebna i dla mnie nigdy nie była istotną kwestią. Ewentualnie w przypadku solarów może ma to jakieś uzasadnienie na wypadek awarii akumulatorka, ale to dotyczy tylko egzemplarzy długo leżakowanych.

Zresztą przeważnie Casio na wszystkich rynkach oferuje dwa lata gwarancji, 3+3 to inwencja polskiego dystrybutora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.