Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Informacja o braku rabatów w Kruku na jakiekolwiek modele nie jest prawdziwa . Oprócz punktów przyznawanych na karte (równowartość 10% zakupu) można liczyć na rabat do 10% obecnie , w tym sportowe modele bliżej 5% a DJ bliżej 10%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ostatnim okresie znowu dokręcili politykę rabatową  <_<

Od lipca bez rabatów na professionale i DJ 41 w stali.( w tym z bezelem z białego złota ) Kilka procent na 2T lub złote.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie tylko kwestia ilości pieniędzy które wtedy mieli ( więcej lub mniej ) ale faktu że nie są spółką giełdową i mogą sobie pozwolić na realizowanie długoterminowej strategii bez presji akcjonariuszy na wynik w najbliższym kwartale...

A do symboli ich ostatnich sukcesów można poza pozamykanymi listami w Kruku dodać brak rabatów na jakiekolwiek stalowe dorosłe/ męskie modele ( professionale i DJ41 ) ...

To bardziej sukces finansowy Kruka, bo podejrzewam, że Rolex każe sobie płacić tak samo za zegarki, a mniejsze rabaty lub ich brak przekłada się na zyski AD

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bardziej sukces finansowy Kruka, bo podejrzewam, że Rolex każe sobie płacić tak samo za zegarki, a mniejsze rabaty lub ich brak przekłada się na zyski AD

Nie, to sukces Rolexa że dotarł pod prasłowiańskie strzechy ...do tej pory Kruk musiał dawać rabaty żeby sprzedawać u nas ten towar a teraz jest mimowolnym beneficjentem

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie to raczej walka o utrzymanie rentowności naszego rodzimego AD . Mniejsze dostawy , niższa sprzedaż a wtedy albo obniża się koszty albo zmienia politykę cenową i rabatową.

Ale póki co można jeszcze negocjować jednocyfrowe rabaty- kuzyn w pierwszym tygodniu lipca kupił pięknego niebieskiego Milgausa i oprócz punktów były owe dodatkowe % .

Edytowane przez Marcelinos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W którym salonie Lotus? jutro chętnie sprawdzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, to sukces Rolexa że dotarł pod prasłowiańskie strzechy ...do tej pory Kruk musiał dawać rabaty żeby sprzedawać u nas ten towar a teraz jest mimowolnym beneficjentem

Robert, to bardziej sukces wizerunkowy niż finansowy, bo nasz Kruk to jakieś promile w globalnej sprzedaży

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robert, to bardziej sukces wizerunkowy niż finansowy, bo nasz Kruk to jakieś promile w globalnej sprzedaży

Oczywiście, że wizerunkowy ...mury runęły nawet w San Escobar ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W którym salonie Lotus? jutro chętnie sprawdzę.

Mówisz Robert, że wyrocznia znowu przemówiła?  ;)

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba grunt pod sprzedaż jednego z DJ41 jest przygotowywany ;-). Nie przez przypadek takie wrzutki się robi tutaj, przerobione przy Tudorowskiej ecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba grunt pod sprzedaż jednego z DJ41 jest przygotowywany ;-). Nie przez przypadek takie wrzutki się robi tutaj, przerobione przy Tudorowskiej ecie

To jednak Ty - Lotus!  :)

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lotus multikonta są karane banem jeszcze się nie nauczyłeś. To w którym salonie te rabaty dają , jutro sprawdzę i napiszę na forum czyje informacje to fejk njus.

Kruk też chętnie się dowie który salon nie realizuje zaleceń centrali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maritimeeng

Lotus multikonta są karane banem jeszcze się nie nauczyłeś. To w którym salonie te rabaty dają , jutro sprawdzę i napiszę na forum czyje informacje to fejk njus.

Ale po co te spiny Panowie. To taki forumowy folklor. Jak irytuje, to można przecież blokować interlokutora.

Peace and love :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale po co te spiny Panowie. To taki forumowy folklor. Jak irytuje, to można przecież blokować interlokutora.

Peace and love :-)

Forum powinno być źródłem sprawdzonych informacji a nie fabrykowanych nie wiadomo po co njusów. Moje info o braku rabatów pochodzi z lipca z kilku salonów w różnych miejscach w PL - jeśli ktoś twierdzi że jest inaczej chętnie się dowiem gdzie ? Ale nie spodziewam się konkretów podobnie jak w przypadku serwisowania w PL inhałsów Tudora. A wystarczy zadzwonić żeby było jasne kto podaje sprawdzone a kto wymyślone informacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robert to może audyt im od razu zrób:-)

Odpowiadając : prosisz o zbyt wiele. Jakbyś chciał kupić to bym zrozumiał ale że problemy chcesz stwarzać to nie nie nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problemy Lotus to masz ty. Ile osób ma to stwierdzić żebyś się zreflektował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie dowiesz się kto jaki rabat ukręcił, to indywidualna sprawa. Dzwonienie po salonach ?, nikt Ci do końca prawdy nie powie, ostateczną cenę zna ten kto jest w danej chwili w salonie i kupuje lub odbiera towar "kolejkowy''

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie dowiesz się kto jaki rabat ukręcił, to indywidualna sprawa. Dzwonienie po salonach ?, nikt Ci do końca prawdy nie powie, ostateczną cenę zna ten kto jest w danej chwili w salonie i kupuje lub odbiera towar "kolejkowy''

Nie myślisz chyba że uzyskiwałem te informacje telefonicznie i z pustymi rękoma.Telefonicznie proponowałem zweryfikować kwestionowane przez Lotusa informacje o nie serwisowaniu w kraju inhałsa Tudora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli pewnie osobiście z czekoladkami? Sprytnie! :-D

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli pewnie osobiście z czekoladkami? Sprytnie! :-D

Ja dałem podwawelską ...: „puste ręce” to alegoria braku chęci zakupu ;-)

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Ja dałem podwawelską ...:-)

Robert, gdzie to było? Miś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Klasyka Panie :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dałem podwawelską ...: „puste ręce” to alegoria braku chęci zakupu ;-)

U mnie wystarcza urok osobisty.... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myśle, ze poruszanie w otwartej dyskusji kwestii konkretnych rabatów jest mało poważne. jezeli komus takowy został udzielony, mimo oficjalnej linii o ich braku, to zapewne druga strona oczekiwała pewnej poufności i dyskrecji w tym temacie, a zapewniam, że pracownicy salonów tez zagladaja na forum. Oczekiwanie zatem konkretów ile i gdzie, chyba raczej nie na miejscu - od tego sa ewentualnie wiadomości priv. Desmo pozwól Koledze Lotusowi pozostac gentleman'em  ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi